Advertisement

Uusia osakkeita Suomi Laatuosake -salkussa

Oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä.

laatuyhtiöt mallisalkut osakkeet Shareville Suomi Laatuosake

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun on tarkoitus tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Miksi laatuosakkeet?

Historiassa laatuosakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli yli 25 vuoden tarkasteluperiodilla. Jaksoon mahtuu myös kausia, jolloin laatuosakkeet ovat hävinneet markkinaindeksille ja muille sijoitustyyleille. Sijoitamme kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja arvostamme ennen kaikkea laatuyhtiöiden tarjoamaa matalampaa riskiä.

Miten valitsemme osakkeet?

Suomi Laatuosake -salkkuun olemme valinneet osakkeet kehittämällämme Suomalaisten osakkeiden valintatyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Ominaisuuksia ovat: kurssimomentti, riski, laatu, tulostrendi, arvostusluvut ja osinkohistoria.

Työkalussamme laatuyhtiöitä ovat yhtiöt, joilla on vakaa kannattavuus ja matala velkaantuneisuus. Valitsemme salkkuun yhtiöitä, joiden laatupisteet ovat vähintään 8 (asteikko 1-10). Salkkuun valitaan parhaat kokonaispisteet saaneita laatuyhtiöitä. Lisäksi huomioimme yhtiön suorituksen viimeisimmällä osavuosikatsauksella ja näkymät, joiden on oltava vähintään vakaat.

Globaalien laatuosakkeiden ja Suomi Laatuosake -salkun tuotot

Globaaleilla laatuosakkeilla (musta viiva) on takana heikko tuottojakso. Globaalit laatuosakkeet ovat syksystä lähtien jääneet markkinaindeksille ja muille tunnetuimmille sijoitustyyleille. Viimeisen kuukauden aikana trendi näyttäisi kuitenkin parantuneen.

 

Suomi Laatuosakkeen kuuden kuukauden tuottokuvaaja kertoo, että myös se on jäänyt nousutrendissä indeksille. Volatiliteetti on ollut vain 6,8 %, kun se OMXH-indeksillä on ollut 15,9 %. Laatuosake-salkun kokonaissuoritus on siten ollut vähintään tyydyttävä.

Neljä uutta osaketta salkkuun – kolme osaketta myytiin

Salkku sisältää tällä hetkellä 17 osaketta. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä, josta näkyy myös osakkeiden painot ja salkun tuottokehitys.

Salkusta myytiin pois

Salkusta myytiin pois Teleste, Technopolis ja Oriola-KD. Technopoliksen ja Oriolan laatupisteet ovat laskeneet alle vaaditun kahdeksan. Technopolis tosin kertoi tilinpäätöksen yhteydessä, että “yhtiö odottaa pääomarakenteemme vahvistuvan ja sen tunnuslukujen, kuten omavaraisuusasteen ja luototusasteen, paranevan edelleen tulevina kuukausina”. On todennäköistä, että Technopolis palaa takaisin salkkuun. Teleste tipahti salkusta heikentyneiden näkymien vuoksi. Yhtiö kertoi vuoden 2017 olevan välivuosi liikevaihdon kasvun ja tuloksen osalta. Oriola jäi odotuksista Q4:lla, eivätkä näkymät vuodelle 2017 ole vahvat.

Uusina osakkeina salkkuun tulivat:

 • Olvi saa täyden kympin laadusta. Näkymät ovat vakaat, vaikka Viron mietojen alkoholijuomien veron korotus voi vaikuttaa Baltian liiketoimintaan.
 • Raision kannattavuus on vakaata. Yhtiö hakee nyt kasvua, minkä ennakoidaan nostavan kuluja. Yhtiö nousee osinkoaristokraatiksi nostettuaan osinkoa 10 vuotena peräjälkeen.
 • Revenio Group on Helsingin pörssin kannattavimpia yhtiöitä. Yhtiön kolmen viimeisen tilikauden keskiarvo-EBIT-% on 29,7 %. Osakkeen arvostusluvut ovat korkeat, mistä syystä pidämme painon keskimääräistä matalampana.
 • Wärtsilän laatupisteet ovat 10. Yhtiön Q4-tulos oli erittäin vahva. Näkymät ovat vakaat.   

 

Suomi Laatuosake -salkun sisältö

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!Advertisement


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissaSiirry osaketyökaluun!

Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirje

Siirry osaketyökaluun!

Advertisement

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy