Kiinnostavimmat ETF-uutuudet maailmalta

Sijoitusten verotus

Katso, mihin ETF-rahastoihin on viimeisen kahdentoista kuukauden aikana virrannut eniten rahaa.

ETF sijoitusideat TOP5

Sijoitusideoita ETF-työkalusta

Uudesta ETF-valintatyökalustamme löytää valmiita sijoitusideoita. Lue tästä, miten uusi ETF-valintatyökalumme toimii. TOP5-listoista löytyvät kiinnostavimmat ETF-uutuudet.

TOP5 kiinnostavimmat ETF uutuudet

Kiinnostavimmat ETF-uutuudet

Kiinnostavimmat ETF-uutuudet ovat uusia alle 12 kk:ta voimassaolleita ETF-rahastoja, jotka ovat keränneet eniten rahavirtoja viimeisen 12 kk:n aikana. Kilpailu ETF-markkinoilla on kovaa ja osa uutuuksista jää pieniksi. Tästä syystä voimakkaasti pääomia keräävissä ETF:issä on jotain poikkeuksellisen hyvää ja niihin kannattaa tutustua. Lue tästä artikkelista, mihin suursijoittajien rahaa virtasi viime kuussa.

Suosituin uutuus on yhä ollut Amundin kelluvakorkoisiin dollarimääräisiin yrityslainoihin eurosuojatusti sijoittava ETF. Kahdentoista kuukauden aikana Amundin ETF on kerännyt lähes 1,7 miljardin euron varallisuuden. ETF:n vuosittainen hallinnointikulu on 0,20 %. Tuottotaso maturiteettiin on 2,52 %, mikä on hyvin A- luottoluokituksen yrityslainoista. Korkoriskiä ei ETF:llä kelluvakorkoisuudestaan johtuen ole juuri lainkaan. Modifioitu duraatio on vain 0,14. ETF löytyy myös Strategiamestari-mallisalkustamme.

Toiseksi suosituin uutuus-ETF iSharesin MSCI USA Value Factor ETF, joka sijoittaa yhdysvaltalaisiin arvo-osakkeisiin. Kahdentoista kuukauden aikana ETF on kerännyt liki 800 miljoonan euron varallisuuden. ETF:n vuosittainen hallinnointikulu on 0,20 %. ETF ei maksa ulos tuotto-osuutta. Arvo-osakkeet on yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme.

TOP5:stä löytyy myös raaka-aineisiin sijoittava ETF sijalta 3, pienen volatiliteetin yhtiöt sijalta 4 ja inflaatio-odotuksiin sidottu ETF sijalta 5.

Katso TOP5-lista ETF-valintatyökalusta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen

Kansainvälinen markkina, etf 9.7.2020 18:01 | Henri Heikinheimo
Maailman tärkeimmät indeksit ja niihin sopivat ETF:t


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy