TOP 10 globaalit arvoyhtiöt

Arvoyhtiöillä on takana heikko vuosikymmen. Käänne on tapahtunut ja olemme nostaneet arvoyhtiöt yhdeksi vuoden 2017 sijoitusteemaksemme. Mitkä ovat houkuttelevimmat arvoyhtiöt maailmalta juuri nyt?

arvoyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Arvo-osakkeilla takana heikko vuosikymmen – käänne tapahtunut

Arvosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Arvo-osakkeet ovat viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet markkinaindeksiä heikommin. Arvo-osakkeet yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. MSCI Valuella (sininen) on takana heikko pitkä tuottojakso, mutta suunta kääntyi vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Kuvaajasta myös näkee, että mikään sijoitustyyli ei tuota jatkuvasti markkinaindeksiä paremmin. MSCI-indeksissä arvoyhtiöiksi määritellään yhtiöt, joiden P/B-luku ja P/E-luku ovat keskimääräistä matalammat ja joiden osinkotuotto on keskimääräistä korkeampi.

20170104-markkinakatsaus-msci-10v

Miten me määritämme arvoyhtiön?

Pisteytämme uudessa Osakevalintatyökalussa osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Yksi pisteytettävä ominaisuus on arvostus, joka muodostuu tulosarvostuksesta, tasearvostuksesta ja osinkoarvostuksesta. Tulosarvostus on laskettu käyttäen E/P- ja EV/EBIT-lukuja. Tasearvostus on laskettu P/B- ja Hinta per nettokassa -tunnusluvuista. Osinkoarvostuksessa on käytetty osinkotuottoa ja kuuden vuoden osinkohistoriaa.

Arvoyhtiöitä ovat yhtiöt, joiden arvostuspisteet ovat välillä 9-10 (asteikko 1-10). TOP 10 arvoyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta yhtiötä. Ei rahoitussektoria.

TOP 10 GLOBAALIT ARVOYHTIÖT

Uusi Osakevalintatyökalumme laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on. TOP 10 globaalit arvoyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta arvoyhtiötä.

 1. Volkswagen AG
 2. bpost SA
 3. Citycon OYJ
 4. International Housewares Retai
 5. Hon Hai Precision Industry Co
 6. QUALCOMM Inc
 7. Hyundai Mobis Co Ltd
 8. Best Buy Co Inc
 9. Eaton Corp PLC
 10. SDI Ltd

TOP 10 -listalla on neljä harkinnanvaraisen kulutussektorin yhtiötä, joka myös on yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme. Listan kärjessä on päästöskandaalista kärsinyt Volkswagen. Yhtiön arvostusluvut ovat houkuttelevat ja analyytikkojen 3-5 vuoden EPS-kasvuennuste on 10 % p.a.. Riskinä oikeudenkäynnit ja lisäkorvaukset.

Toinen mielenkiintoinen poiminta on teknologiayhtiö Qualcomm, joka mm. valmistaa siruja mobiililaitteisiin. Yhtiön ennustetulla tuloksella laskettu PE on 12,8 ja osinkotuotto 3,2 %. Ennustettu 3-5 vuoden tuloskasvu on 9 % p.a.. Qualcommin osakekurssi tipahti 23.1. Applen haastettua yhtiön oikeuteen patenttiloukkauksesta. Analyytikoiden mukaan Qualcomm julkaisee pian vastasyytteen. Patenttioikeudenkäynnit ovat arkipäivää teknologiamaailmassa, mutta muodostaa luonnollisesti yhden riskin Qualcomm-sijoitukseen liittyen.

Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Arvoyhtiöt” -laatikkoa.

TOP 10 Globaalit osinkoyhtiöt

Vertaile osakkeita

Työkalussa osakkeita voi vertailla pisteiden perustella ja tärkeimpien arvostuslukujen perusteella. Arvostusluvut löytyvät omalta välilehdeltä. Työkalusta löytää myös linkin tietosivulle, jossa yksittäiseen osakkeeseen pääsee tutustumaan tarkemmin.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


13.7.2020 09:20 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilin hyvät ja huonot puolet

11.7.2020 17:00 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy