Northcrypto

TOP 10 globaalit sykliset kulutussektorin yhtiöt

Yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme on kulutussektorin yhtiöt. Tässä TOP 10 globaalit harkinnanvaraisen kulutuksen yhtiöt.

Julkaistu: 23.01.2017 Kirjoittaja:

ajankohtaiset yhtiöt osakkeet sijoitusideat Sijoitusteema vuodelle 2017

Kuluttajaluottamus vahvassa kasvussa

Kirjoitimme aiemmassa artikkelissamme, miten kuluttajaluottamus USA:ssa on noussut korkeimmalle tasolle sitten vuosituhannen alun. Myös Euroopassa kuluttajaluottamus on nousussa.

Conference Board kuluttajaluottamus USA

TOP 10 globaalit sykliset kulutussektorin yhtiöt

Houkuttelevimmat globaalit kulutussektorin yhtiöt löytää helposti Osakevalintatyökalullamme. Klikkaammalla ”Hae” -nappia voi etsiä osakkeita eri sektoreilta.

Olemme nostaneet sykliset kulutussektorin yhtiöt omaksi teemaksi. Teeman osakkeet löytää helpoiten sijoitusideoista ja ajankohtaiset laatikon alta.

Ajankohtaiset

Klikkaamalla ”Katso osakelista” työkalu näyttää osakkeet. Listan kärjessä on päästöskandaalista kärsinyt Volkswagen. Sijoittajan tulee harkita, miten paljon vahinkoa tulevat vahingonkorvaukset yhtiölle vielä aiheuttavat. Ilman päästökohua Volkswagen on kuitenkin laatuyhtiö, jonka tulostrendi on positiivinen ja jonka tulosarvostus houkutteleva.

Listalta löytyy muitakin autoteollisuussektorin yhtiöitä. Autoteollisuus hyötyy piristyvästä kulutuskysynnästä. Riskit ovat poliittisia ja toimialan rakennemuutokseen liittyviä. Rajoitetaanko tulevaisuudessa yksityisautoilua? Miten uudet toimijat, kuten Tesla, vievät markkinaosuuksia perinteisimmiltä? Sektoriin löytyy myös helposti ETF:iä. Löydät valintamme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista.

Listalla on myös Garmin, joka on tunnettu gps-kelloista ja kotimaisten Suunnon ja Polarin kilpailija. Klikkamalla ”Tietosivua” näkee Garminin kurssikehityksen. Osakkeen viimeisen 12 kk:n kurssitaso on ollut 33 ja 56 dollarin välillä. Nyt kurssi on 47,9 dollaria.

Osakevalintatyökalussa on myös Arvostusluvut-välilehti, josta sijoittaja näkee tärkeimmät tunnusluvut. Poimintoja Garminin tunnusluvuista:

  • PE (12 kk:n ennustettu tulos) 17,8
  • Osinkotuotto-% 4,3 %
  • EPS:n viiden vuoden kasvuennuste 5,0 % p.a.

TOP globaali kulutussektoriSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy