BSS merkintäoikeusanti

Rahavirrat ja suursijoittajien suosikit – USA:laisiin osakkeisiin virtaa rahaa ennätystahtiin

Maailman markkina

ETF-rahavirrat kertovat, mihin suursijoittajat sijoittavat. Rahavirrat antavat tietoa tulevista tai käynnissä olevista sijoittamisen trendeistä.

Julkaistu: 07.12.2016 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

 

USA:ssa ennätystahti – Euroopan osakemarkkinoiden rahavirroissa positiivinen käänne

Rahavirrat yhdysvaltalaisiin osakkeisiin ovat räjähtäneet valtaisaan nousuun. Nettovirtaukset Yhdysvaltoihin olivat yli 50,6 miljardia euroa, kun aiempina kuukausina nettovirtaukset ovat vaihdelleet 3-26 miljardin euron välillä. Myös Eurooppa yllätti. Euroopassa nettovirtaukset ovat olleet aiemmin negatiivisia, mutta nyt käänne on tapahtunut. Kuukauden aikana Euroopan osake-ETF:iin on virrannut 1,9 miljardia euroa, kun kuuden kuukauden aikana nettovirtausten summa on noin -10,9 miljardia euroa.

20161205-rahavirrat-osakesektorit

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Kiinteistösektorilla lasku jatkuu

Aiemmin suosiossa ollut kiinteistösektori jatkaa laskuaan alaspäin. Kuukauden aikana kiinteistösektorilta on virrannut pois noin 1,3 miljardia euroa. Kuuden kuukauden aikana nettovirtaukset kiinteistösektorille ovat olleet yli 3,3 miljardia euroa. Rahaa virtaa nyt rahoitus- ja teollisuussektorille. Rahoitussektorille on virrannut kuukauden aikana yli 8,1 miljardia euroa. Sektoreista suurin laskija ja kiinteistösektorin ohella ainut laskija oli defensiivisen kulutuksen sektori. Rahavirrat olivat defensiiviseen kulutukseen 1,3 miljardia euroa negatiiviset. Kuuden kuukauden trendi on myös negatiivinen: -3,4 miljardia euroa.

Koroissa nettovirtaukset hiipumassa

Korkosijoitusten puolella valtionlainat ja eurooppalaiset korko-ETF:t olivat epäsuosiossa. Valtionlainoista nettovirtasi kuukauden aikana ulos noin 1,8 miljardia euroa. Eurooppalaisista korko-ETF:istä nettovirtasi kuukauden aikana pois maltilliset 0,9 miljardia euroa. Nettovirtaukset yrityslainoihin olivat hyvin vähäiset: alle 0,1 miljardia euroa. Vertailukohtana kuuden kuukauden virtaukset yrityslainoihin ovat olleet noin 17,1 miljardia euroa. Myös virtaukset yhdysvaltalaisiin korko-ETF:iin ovat hidastumassa.

Omaisuusluokkien tuotot

Marraskuussa kehittyneet markkinat tuottivat hyvin. Erityisen hyvin pärjäsi Yhdysvallat, joiden osakkeet tuottivat noin 3,7 %. Osakkeista huonoiten meni kehittyvillä markkinoilla, joiden tuotto oli -4,1 %. Suomi ja Eurooppa kehittyivät maltillisesti, mutta positiivisesti. Suomalaiset osakkeet tuottivat 1,7 % ja eurooppalaiset osakkeet 1,2 %. Suomalaiset osakkeet ovat historiassa tuottaneet erittäin hyvin. Kolmen vuoden aikana yli 40 % ja viiden vuoden aikana liki 120 %.

Korkopuolella koettiin laskua. Eniten laskivat globaalit yrityslainat (-2,7 %). Korkean riskin eurooppalaiset lainat laskivat vähiten, vain 0,6 %. Myös kolmen kuukauden aikana kaikki korkoluokat ovat olleet laskusuunnassa. Raaka-aineiden puolelta löytyy taulukon kovin laskija; kulta on laskenut kuukauden aikana 8,4 %. Öljyn hinta kehittyi positiivisesti: +2,5 % kuukauden aikana. Pidemmällä aikavälillä (yli 3 vuotta) raaka-aineet ovat olleet heikko sijoitus. Listatut kiinteistörahastot laskivat 1 % kuukauden aikana. Aiemmin hyvin suoriutuneilla kiinteistöillä on takanaan vuoden heikko kausi. Vuoden ajalta laskua on tullut 13,8 %.

20161205-rahavirrat-tuotot

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

 

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Päivitimme markkinakatsauksemme. Saat kaiken olennaisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitetään kerran kuukaudessa. Katsaus sisältää TOP-sijoituskohteet maailmalta ja Suomesta

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


27.5.2022 13:39 | Henri Heikinheimo
Onko markkinan pohja vihdoin takana?

26.5.2022 12:00 | Sijoittaja.fi
Parhaiten tuottaneet ETF:t tänä vuonna

Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy