Orava romahti suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa – kärjessä kiinteistösijoitusyhtiötä

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä ovat kiinteistöyhtiöt. Orava romahti. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 02.12.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Technopolis ja Citycon (molemmilla 71 pistettä) ja Affecto (69 pistettä).

TOP3

Technopolis järjesti kolmannella kvartaalilla merkintäetuoikeusannin ja keräsi noin 124 miljoonan euron varat kasvuhankkeiden toteuttamiseksi. Kiinteistötoimiala oli kolmannella neljänneksellä vakaa. Technopoliksen vuokrausaste odotetusti laski kolmannella neljänneksellä, mutta johto arvioi, että vuokrausaste nousee viimeisellä neljänneksellä. Osinkoennuste on 0,14 euroa, jolla saa 4,7 %:n osinkotuoton.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Osake on kärsinyt kiinteistösijoitusyhtiöiden alamäestä. Trumpin valinta on edelleen vaikuttanut negatiivisesti kiinteistösijoitusyhtiöihin. Citycon on silti hyvissä asemissa. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Osinkoennuste on 0,15 euroa, jolla saa 7 %:n osinkotuoton.

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Kolmannella kvartaalilla jäätiin ennusteista: liikevaihto oli 24,0 M€ (ennuste 25,6 M€) ja oikaistu liiketulos 0,5 M€ (ennuste 2,3 M€). Affecto antoi tulosvaroituksen ennakkoon. Tilauskertymä laski vertailukaudesta. Tilauskanta oli hieman korkeammalla. Heikon liikevaihto- ja kannattavuuskehityksen selittäviä tekijöitä olivat Suomen ja Baltian segmentit, jotka ovat johdon mukaan siirtymävaiheissa omilla markkina-alueillaan.

Katso kaikki osinko- ja eps-ennusteet kotimaisille pörssiyrityksille.

Nousijat ja laskijat: Sponda nousee – Orava romahtanut

Eniten pisteet ovat nousseet Spondalla (+7) ja Keskisuomalaisella (+6).

Eniten pisteet ovat laskeneet Oravalla (-24), Metsä Boardilla (-8) ja PKC Groupilla (-8).

Oravan pisteiden lasku 15.11. päivityksestä johtuu siitä, että yhtiö julkaisi tuloksen 17.11. Tulos oli heikko ja näkymiä laskettiin.

Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

TOP 10 -osakkeiden ja indeksien tuotot 15.11. – 1.12.

 • TOP 5 -osakkeet -0,7 %
 • TOP 10 -osakkeet +1,1 %
 • TOP 15 -osakkeet +0,8 %
 • HEX 25 -indeksi +1,9 %

Edellinen TOP 10-lista (per 15.11.2016) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 15.11.- 1.12.2016

20161202-suomiosakkeet-taulukko

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+59,9 % / +59,0 % / +59,5 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 28,1 %, keskisuuret 45,4 % ja pienet 35,0 %.

20161202-suomiosakkeet-graafi

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy