Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 3:ssa kaksi kiinteistöyhtiötä

Affecto jatkaa kärkiasemassa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 16.11.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (78 pistettä). Toisella sijalla on Orava (73 pistettä) ja kolmannella sijalla Citycon (72 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden osinkopisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Kolmannella kvartaalilla jäätiin ennusteista: liikevaihto oli 24,0 M€ (ennuste 25,6 M€) ja oikaistu liiketulos 0,5 M€ (ennuste 2,3 M€). Affecto antoi tulosvaroituksen ennakkoon. Tilauskertymä laski vertailukaudesta. Tilauskanta oli hieman korkeammalla. Heikon liikevaihto- ja kannattavuuskehityksen selittäviä tekijöitä olivat Suomen ja Baltian segmentit, jotka ovat johdon mukaan siirtymävaiheissa omilla markkina-alueillaan.

Oravan kurssi on laskenut yli 30 %:ia kuluvana vuotena. Orava on suomalainen REIT-muotoinen kiinteistösijoitusyhtiö. Orava julkaisee kolmannen kvartaalin tuloksensa huomenna 17.11.. Asuntojen hintakehitys Suomessa on ollut heikkoa ja käyvän arvon muutokset olivat Q2:lla negatiiviset. Yhtiö on arvioinut, että sillä on tänä vuonna kohtalaiset edellytykset päästä lähelle 10 prosentin oman pääoman kokonaistuottotavoitettaan. Analyytikot odottavat, että yhtiö laskee ensi vuonna maksettavan osingon 0,67 euroon. Tänä vuonna yhtiö on maksanut 0,27 euroa per kvartaali.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Osake on kärsinyt kiinteistösijoitusyhtiöiden alamäestä. Trumpin valinta on edelleen vaikuttanut negatiivisesti kiinteistösijoitusyhtiöihin. Citycon on silti hyvissä asemissa. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Nousijat ja laskijat: Bittium nousee – Sampo laskee

Eniten pisteet ovat nousseet Bittiumilla (+7), Caverionilla (+6) ja Innofactorilla (+6).

Eniten pisteet ovat laskeneet Sampolla (-10), Ahlströmillä (-8) ja Munksjöllä (-8).

TOP 10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Marraskuun alussa elettiin markkinoilla jännittäviä aikoja: presidentinvaalit Yhdysvalloissa hermostuttivat markkinoita.

Marraskuun alussa parhaiten menestyi keskisuurten yhtiöiden indeksi, joka jäi nollille. Eniten kärsi TOP 10-osakekorimme: -2,0 %. TOP 5-osakekorimme laski 1,9 % ja TOP 15-osakekorimme 1,2 %. Suurten yhtiöiden HEX25-indeksi laski 0,9 % ja pienten yhtiöiden indeksi laski 1,0 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 31.10.2016) ja osakkeiden kehitys marraskuun alkupuolella 31.10.- 15.11.2016

20161115-suomiosakkeet-taulukko2

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+61,1 % / +57,3 % / +68,3 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 25,8 %, keskisuuret 44,1 % ja pienet 34,8 %.

20161115-suomiosakkeet-graafi

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy