Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa yllätys kärkikolmikossa

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto jatkaa kärkiasemassa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 01.11.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (80 pistettä). Toisella sijalla on Citycon (75 pistettä) ja jaetulla kolmannella sijalla Orava ja Aktia (68 pistettä).

Tuloskausi on kesken, joten työkalussa tapahtuu nyt liikehdintää. Kaikkien yhtiöiden tuloskommentit löydät työkalusta. Ennusteet ja toteutuneet tulokset löydät tulosseurantataulukosta.

Kaikkien kärkiyhtiöiden osinkopisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Kolmannella kvartaalilla jäätiin ennusteista: liikevaihto oli 24,0 M€ (ennuste 25,6 M€) ja oikaistu liiketulos 0,5 M€ (ennuste 2,3 M€). Affecto antoi tulosvaroituksen ennakkoon. Tilauskertymä laski vertailukaudesta. Tilauskanta oli hieman korkeammalla. Heikon liikevaihto- ja kannattavuuskehityksen selittäviä tekijöitä olivat Suomen ja Baltian segmentit, jotka ovat johdon mukaan siirtymävaiheissa omilla markkina-alueillaan.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Orava on kovassa laskussa ollut suomalainen REIT-muotoinen kiinteistösijoitusyhtiö. Oravan toisen kvartaalin tulokset jäivät ennusteista ja vertailukauden tuloksista. Asuntojen hintakehitys Suomessa oli heikkoa ja käyvän arvon muutokset olivat negatiiviset. Yhtiö arvioi, että sillä on tänä vuonna kohtalaiset edellytykset päästä lähelle 10 prosentin oman pääoman kokonaistuottotavoitettaan.

Aktia jäi toisella kvartaalillla vertailukaudesta: oikaistu liikevoitto oli 16,6 M€ (19,7 M€ Q2/2015). Poliittinen epävarmuus ja negatiivinen korkoympäristö ovat heikentäneet sekä pankkisektorin kannattavuutta että institutionaalisten sijoitusmarkkinoiden tuottoa. Moody’s korotti Aktian näkymät vakaista positiivisiksi ja säilytti luottoluokituksen hyvällä tasolla.

Nousijat ja laskijat: Lemminkäinen nousee – Solteq laskee

Eniten pisteet ovat nousseet Lemminkäisellä (+20), SSAB:lla (+14), QPR Softwarella (+13) ja Orionilla (+11).

Eniten pisteet ovat laskeneet Solteqilla (-13), Telialla (-12), Innofactorilla (-12), UPM-Kymmenellä (-11) ja Outokummulla (-10).

Tavanomaista voimakkaammat pistemuutokset johtuvat käynnissä olevasta tuloskaudesta.

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+64,2 % / +60,4 % / +60,2 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 27,0 %, keskisuuret 44,1 % ja pienet 36,2 %.

20161101-suomiosake-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Lokakuu meni kokonaisuudessaan vaakatasossa. Poikkeuksena olivat pienet ja keskisuuret yhtiöt, jotka laskivat reilusti.

Lokakuun loppupuoliskolla  eniten nousi TOP 15 -osakekorimme: 1,1 %. Toiseksi eniten nousi TOP 5 -osakekorimme, joka nousi 0,4 %. Nollalle jäivät TOP 10 -osakekorimme ja suurten yhtiöiden HEX 25 -indeksi. Keskisuurten yhtiöiden indeksi laski reilusti: -2,6 %. Pienten yhtiöiden indeksi laski eniten: -3,6 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 17.10.2016) ja osakkeiden kehitys lokakuun loppupuolella 17.10.- 31.10.2016

20161101-suomiosake-talukko

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy