Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun parhaimmat osakkeet

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto jatkaa kärkiasemassa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 18.10.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (77 pistettä). Toisella sijalla on Citycon (73 pistettä) ja kolmannella sijalla UPM-Kymmene (72 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa selvästi. Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

UPM-Kymmene on korkeat laatupisteet saava arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Nousijat ja laskijat: Raute laskee – Nokia nousee

Eniten pisteet ovat nousseet Fiskarsilla (+7), YIT:llä (+5) ja Nokialla (+5).

Eniten pisteet ovat laskeneet SSAB:llä (-9), Rautella (-8), Cargotecillä (-8) ja PKC Groupilla (-7).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+63,4 % / +60,4 % / +58,5 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 27,0 %, keskisuuret 47,9 % ja pienet 41,3 %.

20161018-suomiosakkeet-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Lokakuun alkupuolella sijoittaminen ei tuonut erityisen hyviä tuottoja. Kurssit sahasivat vaakatasossa ja lopulta salkut ja indeksit päätyivät piirun pakkasen puolelle.

Lokakuun alkupuoliskolla ainoastaan keskisuurten yhtiöiden indeksi koki nousua: +1,2 %. Eniten kärsi suurten yhtiöiden HEX25-indeksi: -1,0 %. Pienten yhtiöiden indeksi laski lähes yhtä paljon: 0,9 %. TOP 5 -osakekorimme laski 0,4 %, TOP 10 -korimme laski 0,1 % ja TOP 15 -osakekorimme päätyi nollalle.

Edellinen TOP 10-lista (per 30.9.2016) ja osakkeiden kehitys lokakuun alkupuolella 30.9.- 17.10.2016

20161018-suomiosakkeet-taulukko

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy