vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu jatkaa voittokulkuaan

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto jatkaa kärkiasemassa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 05.10.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (79 pistettä). Toisella sijalla on UPM-Kymmene (74 pistettä) ja jaetulla kolmannella sijalla Citycon ja Sampo (70 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa selvästi. Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

UPM-Kymmene on korkeat laatupisteet saava arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Sampo on osinkokoneenakin tunnettu laatuyhtiö. Sammon vuodesta 2016 odotetaan tulevan hyvä. Kasvua ohjaavat henkivakuutusliiketoiminta ja osaomistusyhtiö Nordean menestyminen. Erityisesti Nordean vaikutuksen konsernin tulokseen odotetaan olevan huomattava.

Nousijat ja laskijat: Telia nousee – Metso painuu

Eniten pisteet ovat nousseet Telialla (+11), Panostajalla (+6) ja Raisiolla (+6).

Eniten pisteet ovat laskeneet Metsolla (-9), Afarakilla (-6) ja Koneella (-6).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+64,0 % / +60,1 % / +58,6 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 28,3 %, keskisuuret 46,2 % ja pienet 42,5 %.

20160930-suomiosakkeet-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Syyskuun loppupuolella palattiin nousu-uralle alkukuun alamäen jälkeen. Positiiviset uutiset markkinoilla vahvistivat osakekurssien nousua.

Syyskuun loppupuolella eniten nousi TOP 10 -yhtiöt: 4,3 %. Myös TOP 15 -osakekorimme ja suurten yhtiöiden OMXH25-indeksi nousivat hyvin: 3,8 % ja 3,6 %. Vähiten nousi yllättäen TOP 5 -osakekorimme: vain 1,3 %. Pienten yhtiöiden indeksi nousi 1,5 % ja keskisuurten yhtiöiden indeksi nousi 1,7 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 15.9.2016) ja osakkeiden kehitys syyskuun loppupuolella 15.9.- 30.9.2016

20160930-suomiosakkeet-toplista

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy