vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari

Affecto jatkaa voitokkaana Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto jatkaa kärkiasemassa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 18.09.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (79 pistettä). Toisella sijalla on UPM-Kymmene (74 pistettä) ja kolmannella sijalla Citycon (71 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa selvästi. Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

UPM-Kymmene on korkeat laatupisteet saava arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Nousijat ja laskijat: Rapala nousee – Alma Media painuu

Eniten pisteet ovat nousseet Comptelilla (+5) ja Rapalalla (+5).

Eniten pisteet ovat laskeneet Lemminkäisellä (-9) ja Alma Medialla (-9).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+61,9 % / +53,9 % / +52,8 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 23,9 %, keskisuuret 43,7 % ja pienet 40,5 %.

20160916-suomiosakkeet-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Syyskuun alkupuolella tultiin osakemarkkinoilla takapakkia. Positiivisia uutisia ei markkinoilla kovin paljon näkynyt.

Syyskuun alkupuolella eniten nousi pienten yhtiöiden indeksi: 0,6 %. Suurten yhtiöiden HEX25-indeksi jäi nollille ja keskisuurten yhtiöiden indeksi laski 0,8 %. TOP 5 -osakekorimme laski eniten: -1,3 %. TOP 10 -kori jäi nollille ja TOP 15 -osakekori laski 0,3 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 31.8.2016) ja osakkeiden kehitys syyskuun alkupuolella 1.9.- 15.9.2016

20160916-suomiosakkeet-lista

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy