Suomi Fundamentti -mallisalkulla hurja elokuu

Suomi Fundamentti -mallisalkkumme oli vahvassa vedossa elokuussa. Salkku tuotti 4,1 %, kun vertailuindeksi tuotti 0,6 %.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Fundamentti -mallisalkkumme oli vahvassa vedossa elokuussa. Salkku tuotti 4,1 %, kun vertailuindeksi tuotti 0,6 %.

Kuluvana vuotena Suomi Fundamentti -mallisalkku on tuottanut 20,1 %, kun OMX Helsinki Cap -indeksi on tuottanut 5,7 %. Salkku on takonut ylituottoa markkinaindeksiin nähden vahvasti vuoden 2015 alusta lähtien.

20160902-suomifundamentti-tuottokehitys

Muutoksia salkussa

Suomi Fundamentin kolmen kärki on seuraava:

  1. Martela
  2. Affecto
  3. Aspo

Martela on parantanut oikaistua liiketulosta neljänä kvartaalina peräjälkeen. Mikäli yhtiö pystyy toisella vuosipuoliskolla samanlaiseen tulokseen kuin H2/2015, niin yhtiön EPS nousee 1 euron tasolle. PE-luku olisi tällöin kuluvan vuoden tuloksella laskettuna 7.

Affecton ongelmana on ollut laskeva tuloskunto. Oikaistu liiketulos on laskenut neljänä kvartaalina peräjälkeen. Johdon luotto on edelleen kova, sillä yhtiö ennustaa edelleen liiketuloksen kasvavan vuonna 2016 verrattuna edellisvuoteen. Mikäli yhtiö yltää ohjaukseen, EPS on noin 0,30 euroa ja PE-luku hieman päälle 9.

Aspo käänsi tuloksen kasvu-uralle Q2:lla. Johdon ohjaus liikevoitolle on 17-24 M€. Tuloksen pitäisi osua ohjauksen ylälaitaan, jotta markkinat olisivat tyytyväisiä. Osinkoa jaetaan suurella todennäköisyydellä 0,40-0,42 euroa, jolloin osinkotuotto on vähintään 5,6 %.

Nousijoita salkussa ovat mm. YIT, jonka kurssissa ei vielä ole näkynyt rakentamisen piristyminen ja Venäjän tilanteen vakiintuminen. Myös Fortum on noussut mallisalkussa kurssilaskun myötä, mikä on laskenut sen arvostuslukuja. Myös Exel Composites ja Ramirent ovat nousseet salkussa.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
parhaat osakkeet
Parhaat osinko-osakkeet Suomesta
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Sijoittajan valinnat