Affecto jatkaa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto vahvistaa kärkiasemaansa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 01.09.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (81 pistettä). Toisella sijalla on UPM-Kymmene (73 pistettä) ja kolmannella sijalla Sampo (69 pistettä).

Päivitys 2.9.2016: Huom! Sampon kaupankäyntitunnus vaihtui 1.9.2016. Tunnuksen vaihtumisen seurauksena aiheutui datavirhe Sampon historiallisissa tiedoissa, mikä johti siihen, että Sampo ei saanut pisteitä valintatyökalussa. Virhe on nyt korjattu.

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa selvästi. Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

UPM-Kymmene on korkeat laatupisteet saava arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Sampo on laskusuunnassa oleva laatuyhtiö. Sammon voitto ennen veroja on ollut jo kolmen kvartaalin verran laskussa vertailukauteen nähden. Toisella kvartaalilla Sammon voitto ennen veroja oli 477 M€ (Q2/2015: 528 M€). Sampo koostuu vahinkovakuutus- ja henkivakuutustoiminnasta sekä Nordea Bank AB:n osakkuudesta. Sampo-konsernin liiketoiminta-alueiden odotetaan raportoivan hyvän toiminnallisen tuloksen vuonna 2016.

Nousijat ja laskijat: Elecster nousussa – Finnair laskeutuu

Eniten pisteet ovat nousseet Elecsterillä (+9) ja Uponorilla (+8).

Eniten pisteet ovat laskeneet Finnairilla (-10) ja Afarakilla (-10).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+64,0 % / +53,9 % / +53,3 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 23,9 %, keskisuuret 44,9 % ja pienet 39,7 %.

20160901-suomiosakkeet-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Elokuun jälkipuolisko oli vaitonaista aikaa osakemarkkinoilla ja tuotot jäivät laihoiksi.

Selvästi eniten elokuun jälkipuoliskolla nousi keskisuurten yhtiöiden indeksi: +3,1 %. TOP 10 -osakekorimme ja pienten yhtiöiden indeksi nousivat toiseksi eniten: TOP 10 -korimme ja pienten yhtiöiden indeksi nousivat molemmat 1,1 %. TOP 5 ja TOP 15 -osakekorimme nousivat molemmat vain 0,8 %. Suurten yhtiöiden OMXH25 indeksi laski 2,4 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 15.8.2016) ja osakkeiden kehitys elokuun loppupuolella 15.8.- 31.8.2016

20160901-suomiosakkeet-lista

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy