Tämän päivän positiivisin tulosjulkistaja oli Lehto Group

Tuloskaudella ollaan jo lähes maaliviivalla. Tämän päivän paras tulos tuli pörssitulokkaalta Lehto Groupilta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskaudella ollaan jo lähes maaliviivalla. Tämän päivän paras tulos tuli pörssitulokkaalta Lehto Groupilta.

Lehto Groupin osake vahvassa nousussa

Lehto Groupin osake on tällä hetkellä lähes 15 %:n nousussa. Yhtiön tulos yllätti markkinat positiivisesti. Liikevaihto oli 78,3 M€ ja kasvoi 68 %. Liiketulos oli 12,7 % liikevaihdosta. Vahvinta kasvu oli Asunnot-palvelualueella, jonka liikevaihto yli kaksinkertaistui edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Myös tilauskanta kasvoi vertailukaudesta ja vuoden lopun tilanteesta. Strategiakaudella 2016-2020 Lehto tavoittelee keskimäärin noin 10-15 % vuotuista liikevaihdon kasvua. Vuonna 2016 liikevaihdon kasvun ennakoidaan olevan vähintään keskimääräisen kasvutavoitteen mukainen ja liiketuloksen odotetaan olevan noin 8-10 % liikevaihdosta. Vuoden 2016 toisen puoliskon euromääräisen liikevaihdon ja liiketuloksen odotetaan olevan korkeampia kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.  Lue tästä huhtikuinen analyysimme Lehto Groupista.

Toinen tuore listautuja Pihlajalinna raportoi tuloksestaa eilen. Yhtiö kasvoi myös voimakkaasti. Tulos jäi hieman analyytikoiden tulosennusteista. Liikevaihto kasvoi 95 % ja oli 101,4 M€. Oikaistu liiketulos oli 3,9 M€. Pihlajalinnan vuoden 2016 liikevaihdon odotetaan ylittävän 400 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoittomarginaalin paranevan vuodesta 2015. Oikaistu liikevoittomarginaali tilikaudella 2015 oli 2,1 %.

Elecsterillä oli vahva kvartaali ja johto oli yhtiön menestykseen tässä markkinatilanteessa hyvin tyytyväinen. Liikevaihto ja liiketulos kasvoivat vertailukaudesta. Liikevaihto oli 11,6 ja liiketulos 1,6 M€. Ohjaus ennallaan. Koko vuoden osalta arvioimme liikevaihdon kasvavan ja osakekohtaisen tuloksen paranevan maltillisesti edelliseen vuoteen verrattuna.

Orava ja Viking Line olivat pettymyksiä. Biohit odottaa liikevaihdon kasvavan, mutta ei julkistanut arviota, milloin tulos kääntyy voitolliseksi.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat