Affecto on Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun uusi kärkinimi

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Affecto on ottanut ykköspaikan Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussamme. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 16.08.2016 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (80 pistettä). Toisella sijalla on Technopolis (74 pistettä) ja kolmannella sijalla UPM-Kymmene (71 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa johdon ohjauksen perusteella. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

Technopolis on arvo- ja osinkoyhtiö, jolla on kotimaisista kiinteistösijoitusyhtiöistä korkein nettovuokratuottoprosentti. Toisen kvartaalin tulos julkaistaan elokuun lopulla. Katso ennusteet tästä. Ensimmäisellä kvartaalilla Technopoliksen liikevaihto jäi ennusteista, mutta operatiivinen liikevoitto ylitti ennusteet. Technopolis keskittyy väkevän kasvun sijasta operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Yritys arvioi vuoden 2016 liikevaihdon ja käyttökatteen pysyvän kutakuinkin samalla tasolla kuin vuonna 2015.

UPM-Kymmene on korkeat laatupisteet saava arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Nousijat ja laskijat: Affecto hurjassa nousussa – Kesko jatkaa laskuaan

Eniten pisteet ovat nousseet Affectolla (+18 !) ja Marimekolla (+9).

Eniten pisteet ovat laskeneet Okmeticilla (-11) ja Keskolla (-10).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+62,7 % / +52,2 % / +52,1 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 26,9 %, keskisuuret 40,5 % ja pienet 38,2 %.

20160815-suomiosakkeet-tuottograafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Heinäkuu oli vahvan nousun aikaa pörssissä ja sama touhu jatkui vielä elokuun alkupuolella.

TOP 15 -osakekorimme ja pienten yhtiöiden indeksi nousivat eniten: TOP 15 -korimme nousi 3,0 % ja pienten yhtiöiden indeksi nousi 3,1 %. Myös muut osakekorimme nousivat hyvin: TOP 5 -korimme nousi 2,4 % ja TOP 10 -korimme nousi 2,6 %. Suurten yhtiöiden indeksi nousi vähiten: 2,0 %. Keskisuurten yhtiöiden indeksi nousi 2,5 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 16.7.2016) ja osakkeiden kehitys elokuun alkupuolella 1.8.-15.8.2016

20160815-suomiosakkeet-lista

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy