BSS merkintäoikeusanti

Rahavirrat ja suursijoittajien suosikit heinäkuun nosteessa

Heinäkuu oli suotuisaa aikaa. Brexit-pelot ja muut huolet saivat väistyä sijoittajien syytäessä rahaa osakemarkkinoille.

Julkaistu: 05.08.2016 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

Heinäkuussa koettiin vahvaa nousua markkinoilla Brexit-huolien väistyessä ja keskuspankkien vihjaillessa elvyttävästä – tai ainakin löysemmästä rahapolitiikasta. Keskuspankit tukevat sijoitusmarkkinoita yrittäessään suojata ontuvaa talouskasvua. Varsinaisiin fundamentteihin kuten tuloskehitykseen osakkeiden kehitys nojaa vähemmän. Tärkeimmät indikaattorit markkinaympäristöstämme.

Seuraa milloin rahavirrat Euroopan osakemarkkinoille kääntyvät positiiviseksi

Euroopan ja Japanin osakemarkkinat ovat olleet jo pitkään suursijoittajien epäsuosiossa. Ennen Brexit-äänestystä vaikutti siltä, että nettovirtaukset pois Euroopan osakemarkkinoilta olivat hieman rauhoittumaan päin, mutta äänestyksen jälkeen virtaukset ulos Euroopan osakemarkkinoilta alkoivat taas kiihtymään. Nettovirtaus pois Japanin osakemarkkinoilta on kuitenkin rauhoittumassa. Euroopasta nettovirtasi eniten rahaa ulos: noin 5,4 miljardia euroa. Yhdysvaltojen osakemarkkinoille nettovirtasi eniten rahaa sisään: yli 26,3 miljardia euroa.

20160801-rahavirrat-omaisuusluokat

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

Teknologian pohjia ei vielä ole nähty

Teknologiasektori on ollut pitkään suursijoittajien epäsuosiossa. Yllättävän monelta sektorilta on nettovirrannut rahaa ulos. Suurimpana menestyjänä on kiinteistösektori, jonne vielä nettovirtaa rahaa sisään. Myös kuuden kuukauden aikaperiodilla kiinteistösektori on suursijoittajien suosiossa. Heikoiten kuuden kuukauden aikaikkunalla on mennyt rahoitussektorilla. Rahoitussektoria painaa alenevat korkotasot. Nyt alkaa näyttämään siltä, että korot eivät euroalueella lähde nousemaan vielä useampaan vuoteen, mikä tekee rahoitussektorista yhä huonomman sijoituskohteen suursijoittajien silmissä.

Koroissa positiivisia nettovirtauksia

Osakkeiden kohdalla nähtiin voimakasta siirtymistä Yhdysvaltojen osakemarkkinoille. Korkosijoitusten puolella ainoastaan nettovirtaukset valtionlainoihin olivat negatiivisia. Negatiiviset nettovirtaukset valtionlainoihin kertonevat siitä, että sijoittajien riskinottohalukkuus on kasvanut tai vain siitä, että valtionlainat eivät juuri enää tarjoa riittävää korkotuottoa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että nettovirtaukset korkoihin olisivat kiihtymässä. Esimerkiksi Eurooppaan on virrannut kuukauden aikana 1,6 miljardia euroa, kun kolmen kuukauden aikana yhteensä “vain” 2,2 miljardia euroa.

Omaisuusluokkien tuotot

Heinäkuu oli hyvin positiivista aikaa sijoitustoiminnalle. Osakkeista vähiten nousivat eurooppalaiset osakkeet, jotka tuottivat noin 2,4 %. Parhaiten meni kehittyvillä markkinoilla jotka nousivat 4,3 %. Lue sijoituskeissimme kehittyvistä markkinoista ja ETF-poimintamme kehittyville markkinoille. Kehittyvillä markkinoilla on ollut erittäin hyvä puolen vuoden periodi takanaan.

20160801-rahavirrat-omaisuusluokkientuotot

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

Korkopuolella kuukauden aikana parhaiten tuottivat eurooppalaiset riskilainat: 1,4 %. Kuitenkin vuoden ajalta mitattuna riskilainat ovat tuottaneet koroista heikoiten. Koroista huonoiten kuukauden aikana tuottivat eurooppalaiset valtionlainat, joiden tuotto kuitenkin oli positiivinen: 0,5 %. Raaka-aineista ja koko taulukosta heikoiten meni öljyllä, joka romahti kuukauden aikana: alas tultiin lähes -15 %. Öljyn hintakehitys on ollut jokseenkin volatiilia. Tämän vuoden tammikuussa alkanut nousu tyrehtyi kesäkuun alussa, josta alkoi öljyn hinnan alamäki. Volatiilit ajat ovat tehneet kullasta myös houkuttelevan sijoituskohteen. Kullan arvo on noussut puolen vuoden aikana 20,6 %.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Päivitimme markkinakatsauksemme. Saat kaiken olennaisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitetään kerran kuukaudessa. Katsaus sisältää TOP-sijoituskohteet maailmalta ja Suomestakiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


27.5.2022 13:39 | Henri Heikinheimo
Onko markkinan pohja vihdoin takana?

26.5.2022 12:00 | Sijoittaja.fi
Parhaiten tuottaneet ETF:t tänä vuonna

Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy