UPM-Kymmene jatkaa voittokulkuaan Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä on UPM-Kymmene. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjessä on UPM-Kymmene. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: UPM-Kymmene (72 pistettä). Toisella sijalla on Technopolis (71 pistettä) ja jaetulla kolmannella sijalla Citycon ja Sampo (molemmilla 69 pistettä).

Kaikkien kärkiyhtiöiden laatupisteet ovat korkeat

UPM-Kymmene on arvoyhtiö. Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.

Technopolis on arvo- ja osinkoyhtiö, millä on kotimaisista kiinteistösijoitusyhtiöistä korkein nettovuokratuottoprosentti. Ensimmäisellä kvartaalilla Technopoliksen liikevaihto jäi ennusteista, mutta operatiivinen liikevoitto ylitti ennusteet. Technopolis keskittyy väkevän kasvun sijasta operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Yritys arvioi vuoden 2016 liikevaihdon ja käyttökatteen pysyvän kutakuinkin samalla tasolla kuin vuonna 2015.

Citycon on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan kiinteistöihin Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Sampo on laatuosake. Sampo-konsernin liiketoiminta-alueiden odotetaan raportoivan hyvän toiminnallisen tuloksen vuonna 2016. Matala korkotaso lisää Sampon tapauksessa haasteita kannattavuuteen. Sampo-konsernin vahinkovakuutus- ja henkivakuutusliiketoiminta ovat kasvattaneet tulostaan, mutta osakkuusyhtiö Nordea Bankin tulos on ollut laskussa.

Nousijat ja laskijat: Konecranes nousussa – Kesko laskussa

Eniten pisteet ovat nousseet Munksjöllä (+11), Konecranesilla (+9) ja Sanomalla (+9).

Eniten pisteet ovat laskeneet Trainers’ Housella (-16), Rapalalla (-13) ja Uponorilla (-12) .

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+58,9 % / +48,4 % / +47,6 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 24,4 %, keskisuuret 37,0 % ja pienet 34,1 %.

20160801-suomiosakkeet-graafi

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Heinäkuu oli erittäin vahvasti positiivinen pörssissä. Brexit-äänestyksestä seurannut takapakki on kurottu umpeen.

TOP 5 -osakekorimme ja keskisuurten yhtiöiden indeksit nousivat eniten: molemmat nousivat 2,8 %. Myös TOP 10 -osakekorimme nousi hyvin: 2,7 %. Pienten yhtiöiden indeksi nousi 2,4 % ja HEX25-indeksi kasvoi 1,6 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 16.7.2016) ja osakkeiden kehitys kesäkuun loppupuolella 16.7.-31.7.2016

20160801-suomiosakkeet-top

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
Osaketyökaluihin uusia osakkeita
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
Sijoittajan valinnat