Suomi-osakkeiden valintatyökalun kärkiosakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökaluun nousi yllätysnimi: Aktia. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Suomalaisten osakkeiden valintatyökaluun nousi yllätysnimi: Aktia. Katso työkalumme kärki ja seuraa kehitystä.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kolmen kärki on seuraava: Aktia (71 pistettä), Citycon (70 pistettä) ja Kesko (69 pistettä).

Aktia on vakavarainen pankki, joka keskittyy lähitulevaisuudessa (3:n vuoden aikajänne) kasvuun. Aktian tavoitteena kasvun ohella on uudistaa omaa valikoimaansa tuotteiden ja palveluiden osalta. Vaikka asiakasmäärä ja luotonanto on ollut alkuvuodesta kasvussa, niin kasvaneiksi tuotoiksi ei lisääntynyttä asiakasmäärä ole kyetty muuttamaan. Laskevat korkokatteet ovat vaikuttaneet negatiivisesti Aktian liikevoittoon. Kuitenkin Aktian vuoden 2016 liikevoiton odotetaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla kuin vuonna 2015, vaikka ensimmäiset kaksi kvartaalia ovatkin jääneet jälkeen vuoden 2015 liikevoitoista.

Citycon on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan kiinteistöihin Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen.

Kesko on vahvataseinen osingonmaksaja. Useat liiketoiminta-alueet tasapainottavat suhdannevaihteluiden vaikutuksia. Suomessa ja Venäjällä kuluttajien heikentynyt ostovoima heikentää Keskon näkymiä näillä alueille, mutta tätä tasapainottaa Ruotsin, Norjan ja Baltian markkinat, missä markkinoiden ennakoidaan kasvavan. Liikevaihtoennuste vuodelle 2016 ennakoidaan olevan samaa tasoa vuoden 2015 tasolla. Näkymissä ei ole vielä huomioitu Suomen Lähikaupan ja Onnisen hankintaa.

Nousijat ja laskijat: Finnair löytänyt kiitoradan – Viking Line upposi

Eniten pisteet ovat nousseet Finnair (+7) ja Cityconilla (+5).

Eniten pisteet ovat laskeneet HKScanilla (-14), Affectolla (-11) ja Viking Linellä (-9).

TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+48,6 % / +41,3 % / +38,9 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 19,0 %, keskisuuret 27,5 % ja pienet 25,3 %.

20160601-suomiosakkeet-tuottohistoria

 

TOP-10 osakkeiden ja indeksien kehitys

Toukokuun alussa koettiin laskupainetta, mutta loppukuussa suunta kääntyi takaisin positiiviseksi. Eniten nousi suurten yhtiöiden indeksi, joka nousi hurjat 5,7 %. Myös keskisuurten yhtiöiden indeksi nousi hyvin: 2,3 %. Pienten yhtiöiden indeksi jäi pakkasen puolelle: -1,6 %. Mallisalkuistamme parhaiten pärjästi TOP 15 -mallisalkku, joka nousi 1,0 %. TOP 10 -mallisalkkumme nousi 0,1 % ja TOP 5 -mallisalkku 0,8 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 15.5.2016) ja osakkeiden kehitys toukokuun loppupuolella 15.5.-31.5.2016

20160601-suomiosakkeet-top

 

Löydä sijoituskohteita

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Orion loi uskoa sijoittajiin täsmentämällä ohjaustaan
Analyysi: Kempowerin tulos reilusti pakkasella – osake jatkaa laskussa
QT Group
Analyysi: Qt Groupilta vahva kannattavuus ja hyvät tulevaisuuden näkymät
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat