Miltä näyttävät pörssin konepajojen arvostusluvut?

Vertailussa konepajat ja niiden arvostusluvut.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Vertailussa konepajat ja niiden arvostusluvut.

Tilaukset laskussa

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta konepajojen tilauskannat ja saadut tilaukset ovat laskussa. Ensimmäisellä kvartaalilla konepajojen tilauskanta laski 3,1 % eli 690 M€ vertailukaudesta. Saaduissa tilauksissa pudotus oli jyrkempi. Saadut tilaukset laskivat 4,9 % eli 326 M€. Lue tästä koko artikkeli tilausten kehityksestä.

Tilauskehitys on konepajoihin sijoittavalle huono merkki. Tilausmäärien lasku vaikuttaa negatiivisesti tulevaisuuden liikevaihto- ja tulosodotuksiin.

Arvostusluvut

Arvostusluvuilla mitattuna konepajat ovat hieman korkeammalle arvostettu kuin Helsingin pörssi keskimäärin. Helsingin ja maailman päämarkkinoiden arvostusluvut näet tästä artikkelista. Helsingin pörssin ennustetulla tuloksella laskettu PE-luku on 15,2, kun se konepajoilla on 16,0. Konepajojen mediaani ennustettu osinkotuotto on 3,6 %.

Edullisimmin arvostetut konepajat ovat Raute, Cargotec, Valmet ja Ponsse. Kalleimmat ovat Outotec ja KONE. Outotec siksi, että tulos on lähellä nollatasoa ja KONE siksi, että yhtiö on laadukas tuloksenkasvattaja.

Arvostuslukutaulukko ja mihin sijoittaa?

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat