Suorat sijoitukset sijoittajien suosiossa

Markkinaympäristö perinteisille osake- ja korkosijoituksille on vaikea. Sijoittajat ovat alkaneet suosia suoria ja vaihtoehtoisia sijoituskohteita.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinaympäristö perinteisille osake- ja korkosijoituksille on vaikea. Sijoittajat ovat alkaneet suosia suoria ja vaihtoehtoisia sijoituskohteita.

Markkinaympäristö on vaikea

Pörssiosakkeiden odotetut tuotot ovat historiallista tuotto-odotusta alemmalla tasolla ja joukkovelkakirjojen odotetut tuotot ennätysalhaiset. Euribor-korot ovat miinuksella, mikä on ilonaihe asuntovelalliselle, mutta päänvaiva korkosijoittajalle.

  • Matalariskisissä yrityslainossa ja valtionlainoissa korkotuotot ovat alle prosentin
  • Katso ajantasaiset tuotto-odotukset täältä

Suorista ja vaihtoehtoisista sijoituskohteista tuottoa

Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysissamme seuraamme tuottomahdollisuuksia Suomesta ja maailmalta. Sijoittaja joutuu tässä markkinatilanteessa hajauttamaan normaalia laajemmin ja etsimään tuottokohteita Suomen rajojen ulkopuolelta ja vaihtoehtoisista sijoituskohteista.

Kumppanikanaviemme kautta saamme tietoomme paljon kohteita

Analysoimme kohteet ja teemme riskiarvion. Houkuttelevimmista kerrotaan sijoittajille. Sijoitamme kohteisiin sijoitusyhtiöiden tai lähipiirin kautta myös itse.

Mitä ovat suorat sijoituskohteet?

  • Suorat yrityslainat pk- ja kasvuyrityksille (tyypillisesti korkotuotto sijoittajalle 7-11 %)
  • VVK- eli vaihtovelkakirjalainat (6-10 %:n korkotuottoa ja mahdollisuus arvonnousuun)
  • Kiinteistösijoitukset
  • Osakesijoitukset vakaisiin pk-yrityksiin ja kasvuyrityksiin

Lue artikkeli, miksi suoriin lainoihin kannattaa sijoittaa!

Avoimia sijoituskohteita

SijoittajaPRO Corporate Finance analysoi ja arvioi kuukausittain kymmeniä suoria sijoituskohteita ja esittelee parhaimmat mahdollisuudet sijoittajille. Arvioimme yrityksen liiketoiminnan aina sijoittajan näkökulmasta ja toimimme kanssasijoittajina kohteissa. Arvioinnin tärkeimpänä perusteena on houkutteleva tuotto-riskisuhde sijoittajalle.

Miten sijoittaa suoriin sijoituskohteisiin?

Uudet digitaaliset kanavat tuovat suorat sijoituskohteet yksityissijoittajien saataville. Aiemmin kohteet ovat menneet omien verkostojen kautta suoraan institutionaalisille ja suurille sijoittajille. Nykyään myös yksityissijoittajilla on mahdollisuus päästä tutustumaan suoriin sijoituskohteisiin.

Muista hajautus!
  • Mieti minkä osuuden sijoitussalkustasi haluat kohdistaa suoriin sijoituskohteisiin.
  • Mieti, minkälaisiin kohteisiin haluat sijoittaa (yrityslainat, VVK:t, kiinteistösijoitukset, osakesijoitukset)
  • Sijoita useaan kohteeseen.

Sijoittajan riski laskee, mitä useampaan kohteeseen sijoituksensa hajauttaa. Nykyiset digitaaliset kanavat tekevät sijoittamisesta helppoa. Useissa kohteissa minimisijoitusta ei ole, joten hajauttaminen on helppoa.

Sinua voisi kiinnostaa
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat