Suursijoittajien suosikkisijoituskohteet huhtikuussa

ETF-rahavirrat kertovat, mihin suursijoittajat sijoittavat. Rahavirrat antavat tietoa tulevista tai käynnissä olevista sijoittamisen trendeistä.

Julkaistu: 11.05.2016 Kirjoittaja:

ETF rahavirrat

Huhtikuussa koettiin osakemarkkinoilla aluksi hurjan hyvältä näyttävää nousua, mutta tätäkin nousua seurasi myös pitkään kestänyt lasku. Huhtikuu osakemarkkinoilla yleisesti ottaen päättyi kuitenkin lievästi plussan puolelle. Keskeisimmät tekijät osakemarkkinoiden kehityksessä liittyvät eri keskuspankkien harjoittamiin politiikoihin. Varsinaisiin fundamentteihin osakkeiden kehitys nojaa vähemmän. Kuten markkinaympäristöstämme voit seurata, niin ennusteet vuoden 2016 talouskasvusta ovat systemaattisesti laskeneet.

Eurooppalaista osakkeista virtasi rahaa ulos – kehittyvillä markkinoilla käänne

Euroopan osakemarkkinat olivat yhä huhtikuussa suursijoittajien epäsuosiossa. Euroopan osakemarkkinoille sijoittavista ETF:istä nettovirtasi määrällisesti eniten rahaa ulos: jopa lähes 3,6 miljardia euroa. Yhdysvaltalaiset osakkeet ovat yhä suursijoittajien suosiossa ja kuukaudessa Yhdysvaltalaisiin osakeisiin nettovirtasi yli 5,3 miljardia euroa sisään.  Japani tuntuu pysyvän pois suosiosta, sillä nettorahavirrat ovat olleet negatiiviset Japanin osalta jo puolen vuoden ajan. Kehittyvät markkinat ovat olleet hienoisessa kasvussa kuuden kuukauden ajan. Kuukaudessa kehittyvien markkinoiden osake-ETFiin virtasi sisään 0,5 miljardia euroa.

20160506-flow-sektorit4

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

Terveydenhuolto ja rahoitussektori häviäjiä

Sektoreista eniten rahaa virtasi ulos molemmista kulutussektoreista. Syklisen kulutuksen kohdalla trendi jatkuu samana, mutta defensiivisen kulutussektorin negatiivinen nettovirtaus oli jokseenkin yllättävä. Syklisen kulutussektorin ETF:istä rahaa on virrannut kuuden kuukauden aikana pois jo liki 3 miljardia euroa. Myös nettovirtaukset ulos terveydenhuolto- että rahoitussektorilta ovat kuuden kuukauden ajalta negatiiviset.

Sektoreissa voittajia ovat raaka-ainevetoiset energia, materiaalit ja teollisuus sekä edelleen kiinteistö.

Koroissa suunta valtionlainoista yrityslainoihin

Korkopuolella on yhä nähtävissä huimaa sijoittamisen piristymistä euromääräisesti. Valtionlainat eivät vieläkään houkuttele sijoittajia, mutta yrityslainat kylläkin. Valtionlainoista virtasi viimeisen kuukauden aikana ulos lähes 3,4 miljardia euroa, kun yrityslainoihin nettovirtasi sisään noin 2,9 miljardia euroa. Maantieteellisesti ainoastaan kehittyville markkinoille sijoittavat korko-ETF:t eivät olleet suursijoittajien suosiossa.

Omaisuusluokkien tuotot

Suurimpana laskijana osakkeista olivat eurooppalaiset valtionlainat, jotka laskivat 0,8 prosenttia. Osakepuolelta eniten nousivat maailman osakkeet laajasti, jotka nousivat 2 %. Eurooppa on hyvänä kakkosena 1,9 % kasvulla. Kolmen kuukauden ajalta mitattuna kehittyvät markkinat ovat nousseet merkittävästi: 13,5 %.

20160506-flow-omaisuusluokat

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

Korkopuolella parhaiten pärjäsivät myös rahavirtataulukoissa pärjänneet yrityslainat. Globaalit yrityslainat nousivat 1,3 % ja eurooppalaiset yrityslainat 0,1 %. Riskilainat ovat päässeet nollatasolle, mikäli tarkastellaan vuoden aikaperiodilla. Raaka-aineissa selvästi eniten koko taulukossa pärjäsi öljy. Öljy on kehittynyt huimat 17,4 % kuukauden aikana ja kolmen kuukauden aikana jopa 27,1 %. Vuoden ajalta öljy on kuitenkin vielä laskussa.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Lue tuore markkinakatsauksemme. Saat kaiken olennaisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitettään kerran kuukaudessa. Katsaus sisältää TOP-sijoituskohteet maailmalta ja SuomestaSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy