Mallisalkut huhtikuussa – positiivista tuottoa

Mallisalkuilla oli hyvä huhtikuu. Suomi Fundamentti -mallisalkkumme nousi jopa huimat 3,7 %.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Mallisalkuilla oli hyvä huhtikuu. Suomi Fundamentti -mallisalkkumme nousi jopa huimat 3,7 %.

Suomi Fundamentti

Huhtikuussa Suomi Fundamentti -mallisalkku teki huomattavaa pesäeroa vertailuindeksiin nähden, nousten huimat +3,7 %. OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi nousi vain +0,5 %. Kuluvana vuotena tuotto Suomi Fundamentti -mallisalkussamme on ollut +7,3 %, samaan aikaan OMX Helsinki Cap -indeksi on laskenut -2,9 %. Suomi Fundamentti -mallisalkulla on saavutettu aitoa lisäarvoa indeksiin nähden.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä nousi huhtikuussa 0,7 % ja vertailuindeksi nousi 0,1 %. Huhtikuussa selvästi parhaiten pärjäsivät yhdysvaltalaiset korkean riskin yrityslainat. Huonoiten pärjäsivät euroalueen hyvätuottoiset valtionlainat. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa. Kuluvana vuotena korkotuoton metsästäjä on noussut 2,2 % ja vertailuindeksi on noussut 2,4 %.

Huhtikuu 2016 TOP 3:

Huhtikuu 2016 Bottom 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi huhtikuussa +0,5 % ja vertailurahastomme nousi 0,2 %. Vuoden alusta passiivinen kulupihtari on laskenut 0,7 % ja vertailurahasto on laskenut 1,1 %. Pitkässä juoksussa Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 19 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Huhtikuussa selvästi eniten nousivat euromääräiset riskilainat. Huonoiten pärjäsivät japanilaiset osakkeet. Huhtikuussa parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Kulupihtarin salkussa olivat:

Huhtikuu 2016 TOP 3:

Huhtikuu 2016 Bottom 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkku nousi huhtikuussa 0,5 % ja vertailuindeksi nousi 0,7 %. Vuoden alusta Strategiamestari on noussut 0,5 % ja vertailuindeksi on laskenut 0,9 %.

Huhtikuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet arvopaperit Strategiamestarissa olivat:

Huhtikuu 2016 TOP 3:

Huhtikuu 2016 Bottom 3:

Näin hyödynnät Sijoittaja.fi:n työkaluja sijoituspäätöksissä

Sinua voisi kiinnostaa
ETF-rahastot ja niiden vertailu: Mitä tietoja löydät ETF-työkalusta?
Puolustusteollisuuden ETF:t vertailussa
Indeksisijoittamisen harhakäsitykset ja riskit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat