Suomalaisiin osakkeisiin sijoittavalla mallisalkullamme erinomainen huhtikuu

Huhtikuussa suomalaisiin osakkeisiin sijoittava mallisalkkumme tuotti 3,7 %. Helsingin pörssi tuotti vastaavana aikana 0,5 %.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Huhtikuussa suomalaisiin osakkeisiin sijoittava mallisalkkumme tuotti 3,7 %. Helsingin pörssi tuotti vastaavana aikana 0,5 %.

Mallisalkku on voittanut indeksin

Koko vuoden osalta Suomi Fundamentti -mallisalkku on tuottanut +7,3 %. Vertailuindeksi, OMX Helsinki Cap, on tuottanut -2,9 %. Eroa mallisalkkumme hyväksi on 10,2 %-yksikköä.

Alla olevasta kuvaajasta voidaan havaita, että vuoden 2009 alusta lähtien OMX Helsinki Cap -tuottoindeksi on tuottanut noin 250 %. Mallisalkkumme on tuottanut hieman alle 450 %. Tuottoero on syntynyt ensimmäisen puolentoista vuoden aikana, ajanjaksolla 1/2012-6/2012 sekä vuoden 2015 alusta tähän päivään. Salkullamme on toki myös ollut pitkiä ajanjaksoa, jolloin se on päässyt vertailuindeksin tuottoon tai hävinnyt sille.

20160502-suomifunda-tuottokehitys

Mallisalkkumme TOP-3

Martela raportoi ensimmäisen kvartaalin tuloksensa. Yhtiön liikevaihto oli 27,8 M€ (ennuste 32,0 M€) ja liiketulos -0,1 M€ (ennuste -0,5 M€). Suomessa liikevaihto jäi hieman edellisvuodesta. Ruotsissa liikevaihto sen sijaan kasvoi merkittävästi. Tulosyksikkö Internationalissa Puolan liikevaihto sen sijaan laski selvästi. Myyntikate oli heikompi, mutta tehostamistoimet purivat tulokseen. Johto piti ohjauksen ennallaan. Martela-konsernin vuoden 2016 liikevaihdon ja liiketuloksen arvioidaan pysyvän edellisvuoden tasolla. Konsernin liiketulos kertyy normaalista kausivaihtelusta johtuen loppuvuosipainotteisesti.

HKScan ei ole vielä raportoinut ensimmäisen kvartaalin tulostaan. Atria ylitti hienoisesti odotukset. Katso HKScanin odotukset täältä. Tässä vertailussa HKScan ja Atria sijoituskohteina.

Affecto ei myöskään ole raportoinut ensimmäisen kvartaalin tulostaan. Katso ennusteet täältä ja lue analyysimme Affectosta tästä.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
Osaketyökaluihin uusia osakkeita
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat