Globaalit laatuosakkeet -salkun parhaat osakkeet 2022

NIke on yksi laatusalkun osakkeista.

Yksi kansainvälisistä sijoitussalkuistamme sijoittaa globaaleihin matalariskisiin laatuosakkeisiin. Salkku voitti indeksin vuonna 2022. Katso salkun parhaiten tuottaneet osakkeet ja suurimmat sijoitukset.

Julkaistu: 24.01.2023 Kirjoittaja:

etoro kansainväliset sijoitussalkut laatuosakkeet mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Sijoittaja.fi on toteuttanut eToroon kolme salkkua, joista yksi sijoittaa globaaleihin matalariskisiin laatuosakkeisiin (II-Quality*). Vuonna 2022 salkku voitti indeksin selvästi ja monet salkun yhtiöt pärjäsivät vaikeassa markkinatilanteessa erinomaisesti.

Laatusalkku oli vuonna 2022 hyvä sijoitus suhteessa S&P 500 indeksiin. Indeksi laski 19,4 prosenttia vuoden aikana. Laatuosakesalkku laski puolestaan vain 14,4 prosenttia voittaen S&P 500 indeksin viidellä prosenttiyksiköllä.

Globaalit laatusalkun sijoitusstrategia

Sijoittaja.fi:n Globaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa. Yhtiöillä on yleensä korkea sijoitetun pääoman tuotto ja nouseva tulostrendi.

Salkussa on noin 30 osaketta ja se on hajautettu sekä toimialoittain että maantieteellisesti. Salkku sisältää tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäistavarasektorin osakkeita.

Lue lisää Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavista salkuista

Tutustu salkkuihin ja lataa strategia.

Salkun parhaiten tuottaneet osakkeet vuonna 2022

Voit katsoa yhtiön tarkemmat tiedot ja avainluvut klikkaamalla yhtiön nimeä. Linkki ohjaa yhtiön tietosivulle eTorossa. 

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja voidaan soveltaa. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Lääkeyhtiö Merck & Co on yksi salkun parhaista osakkeista, se nousi vuoden aikana lähes 50 prosenttia. Yhtiö toimii Suomessa nimellä MSD.

Toiseksi eniten noussut osake on puolustusteollisuuden jätti Lockheed Martin, jonka tilauskirjat paisuivat Ukrainan sodan alkamisen myötä maailman uudelleen varustautuessa. Lockheed Martinin kurssi nousi vuonna 2022 yli 40 prosenttia.

Kirjoitimme laajemmin puolustusteollisuuden yhtiöistä toukokuussa 2022.

Kolmanneksi eniten noussut osake on lääketeollisuusalan yhtiö Eli Lilly and Company. Lisäsimme Eli Lillyn salkkuun vasta syksyllä, joten sen merkitys vuoden 2022 kokonaistuotolle ei ole niin merkittävä kuin esimerkiksi Merckin ja Lockheed Martinin, jotka ovat olleet salkussa pidemmän aikaa. 

Muita hyvin menestyneitä yhtiöitä olivat muun muassa elintarvikeyhtiö General Mills, bioteknologia yritys Amgen, käytettyjen autojen kauppaan keskittyvä Autozone ja virvoitusjuomajätti Pepsi.

Globaalit laatusalkun suurimmat sijoitukset 

Salkussa on monelle tuttuja kuluttajabrändejä, joissa näemme kasvuvaraa seuraavalle vuodelle. Salkussa on 32 yhtiötä, jotka ovat tasaisesti hajautettu.

Suurin sijoitus Johnson & Jonhson on 4,28 % salkun koko arvosta. Pienin paino puolestaan on McDonaldsilla, joka on 2,43 % salkun arvosta.

Muita brändiyhtiöitä joilla on vahva markkina-asema ja kasvupotentiaalia ovat muun muassa TJX, Nike, Monester Beverage, LOreal ja Walmart.  

Erot painotuksissa eivät ole suuria ja 10 suurimman yhteenlaskettu paino on hieman alle 37 %, joka on kohtalaisen vähän 32 yhtiön salkusta. 

Käteistä salkussa on tällä hetkellä 1,09 %. 

Laatusalkun sijoitukset

Sijoittaja.fi:n toteuttamat salkut myös yksityissijoittajien saatavilla eTorossa

Sijoittaja.fi:n salkut on mahdollista kopioida helposti. Tällöin samat muutokset, kuten osakevaihdot, ostot ja myynnit, joita teemme salkuissamme, toteutuvat myös sinulla.

Salkun kopioimisen voi lopettaa milloin tahansa ja siitä ei tarvitse maksaa esimerkiksi rahastoista tuttuja merkintä-, hallinnointi- tai lunastuspalkkioita.

Kopioidun salkun voi myös jäädyttää nykyiseen tilaan, jolloin ostoja ja myyntejä ei tapahdu. Päätäntävalta on sijoittajalla.

Sijoittaja.fi:n salkut eTorossa:

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin nollakuluilla

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa
 • Lue sijoittajien kokemuksia eTorosta
REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Lisää kansainvälisiä osakeideoita

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä osakeideoista? Liity postituslistallemme ja saat ne ensimmäisenä sähköpostiisi blogikirjoituksia kansainvälisiin osakkeisiin sijoittamisesta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy