Suomi-mallisalkun vahva veto jatkui maaliskuussa – myös muut mallisalkut plussalla

Suomi Fundamentti -mallisalkun tuotto oli maaliskuussa erinomainen. Parhaiten tuottanut ETF oli kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava rahasto.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Fundamentti -mallisalkun tuotto oli maaliskuussa erinomainen. Parhaiten tuottanut ETF oli kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava rahasto.

Lue tästä käytännön ohjeet, miten aloittaa ETF-sijoittaminen.

Mallisalkkujen ETF:t ja tuottokuvaajat löydät täältä (sisältö vain jäsenille).

Liity jäseneksi tästä!

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Fellow Finance -salkku

Oikealla rahalla (30.000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut kuluvana vuotena hyvin. Salkun kehitystä voi seurata livenä täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Sijoittaja.fi:n jäsenille lisätuottoa Fellow Financessa

  • Platinum-jäsenet saavat jäsenetuna 1,5 %:n ja
  • Sijoittaja.fi -jäsenet saavat 0,75 %:n korotuksen Fellow Financen kautta tehtyjen uusien lainojen määrästä
  • Myös Fellow Financen nykyiset asiakkaat saavat saman edun uusiin sijoituksiin liittymällä Sijoittaja.fi:n jäseneksi.

LUNASTA JÄSENETU

  1. Jäsenemme saavat edun käyttöönsä lähettämällä meille sähköpostia otsikolla ”Jäsenetu Fellow Finance -palveluun” sähköpostiosoitteeseen fellow@sijoittaja.fi.
  1. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt jäseneksemme ja Fellow Financen palveluun.

Toimitamme tiedot kuukausittain Fellow Financeen, joka huolehtii hyvitysten maksamisesta jäsentemme asiakasvaratileille. Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille.

Suomi Fundamentti

Maaliskuussa Suomi Fundamentti nousi 5,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 3,4 %. Kuluvana vuotena tuotto Suomi Fundamentti -mallisalkussamme on ollut +3,5 %, samaan aikaan OMX Helsinki Cap -indeksi on tuottanut -3,3 %. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme hyväksi +6,8 %-yksikköä. Katso mitä osakkeita salkussa on nyt.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä nousi maaliskuussa 1,1 % ja vertailuindeksi 1,3 %. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa. Kuluvana vuotena korkotuoton metsästäjä on tuottanut 1,4 % ja vertailuindeksi 2,3 %. Vuoden 2015 mallisalkun tuotto oli +6,9 % kun vertailuindeksin tuotto jäi vain +2,0 %:iin. Lue aiempi analyysimme korkoriskeistä!

Dollarin heikkeneminen maaliskuussa näkyi tuotoissa. Valuuttasuojatut korkeariskiset korko-ETF:t menestyivät hyvin.

MAALISKUU 2016 TOP 3:

MAALISKUU 2016 BOTTOM 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi maaliskuussa 1,9 % ja vertailurahastot tuottivat 2,2 %. Vuoden alusta passiivinen kulupihtari on laskenut 1,6 % ja vertailurahastot ovat laskeneet 0,9 %. Pitkässä juoksussa Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 19 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet tekivät vahvan comebackin maaliskuussa.

MAALISKUU 2016 TOP 3:

MAALISKUU 2016 BOTTOM 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkku nousi maaliskuussa 1,6 % ja vertailuindeksi 2,2 %. Vuoden alusta strategiamestari on tuottanut 0,04 % ja vertailuindeksi on laskenut 1,6 %.

Myös Strategiamestarissa kehittyvien markkinat olivat nousukärjessä. Dollarin heikkeneminen vaikutti heikoiten menestyneiden ETF:ien tuottoon.

MAALISKUU 2016 TOP 3:

MAALISKUU 2016 BOTTOM 3:

Näin hyödynnät Sijoittaja.fi:n työkaluja sijoituspäätöksissä

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat