Globaalit laatuosakkeet -salkun katsaus – 13 osaketta vaihtui

Sijoittaja.fi:n katsaus IPO:ihin

Laatuosakkeilla on saanut historiassa erinomaista tuottoa. Myös tässä laskumarkkinassa globaalit laatuosakkeet ovat menestyneet indeksejä paremmin. Esittelyssä ylläpitämämme Globaalit laatuosakkeet -salkku ja salkun osakevaihdokset.

Julkaistu: 11.11.2022 Kirjoittaja:

laatuosakkeet osakkeet sijoitusideat sosiaalinen sijoittaminen

Laatuosakkeilla historiassa erinomainen tuotto

Laatuosakkeet ovat sijoitustutkimuksessa ja käytännön sijoitustoiminnassa tunnustettu erinomainen sijoitustyyli. Maailman suurimman indeksituottaja, MSCI:n, mukaan se on itseasiassa ollut paras tyyli sijoittaa viimeisten vuosikymmenien aikana.

Laatuosakkeet ovat tarjonneet noin 3,5 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkina keskimäärin. Ero voi tuntua pieneltä, mutta korkoa korolle -efektin kautta tuottoero on 10 vuodessa 74,7 %-yksikköä ja 20 vuodessa 349,7 %-yksikköä laatuyhtiöiden hyväksi.

Laatuosakkeiden erinomainen tuotto perustuu siihen, että ne kestävät matalasuhdanteita, kasvattavat vuodesta toiseen tulosta ja niillä on yleensä vahva kilpailuetu, joka suojaa niiltä kilpailulta.

Globaalit laatuosakkeet -osakesalkku

Sijoittaja.fi:n kehittämä Globaalit laatuosakkeet -salkku* sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa ja niillä on tyypillisesti korkea sijoitetun pääoman tuotto sekä nouseva tulostrendi.

Salkku sisältää noin 30 osaketta ja se on hajautettu sekä toimialoittain että maantieteellisesti. Salkussa on muun muassa tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäiskulutussektorin osakkeita.

Globaalit laatuosakkeet -salkun tuottokehitys

Kuluvana vuotena Globaalit laatuosakkeet on 16 prosenttia miinuksella. Salkku on toiminut strategiansa mukaisesti, sillä S&P 500 -indeksi on laskenut 21,3 prosenttia ja Nasdaq 100 -indeksi 33,9 prosenttia. Valtaosa salkun osakkeista on USA:sta, joten dollarin vahvistumisen myötä suomalainen sijoittaja on salkun suhteen lähes plusmiinusnolla -tilanteessa.

Salkun osakevaihdokset

Päivitimme salkun Q3-tuloskauden jälkeen. Tutkimme salkun osakkeiden laatu- ja riskipisteitä ja teimme osakevaihdoksia. Salkusta poistuivat seuraavat osakkeet:

 • Digital Realty Trust
 • Abbvie
 • Thermo Fisher
 • Cognizant Technology Solutions Corp
 • Accenture
 • 3M
 • Extra Space Storage
 • Duke Energy
 • Republic Services
 • Hershey
 • Fastenal
 • Garmin

Salkkuun tuli uutena seuraavat osakkeet:

Katso yhtiöiden tiedot klikkaamalla yhtiön nimestä.

Salkussa erinomainen hajautus

Globaalit laatuosakkeet -salkun on hyvin hajautettu ja sisältää 32 osaketta. Salkun 12 suurinta sijoitusta muodostaa 46 prosenttia salkun sisällöstä. Se on vähemmän kuin monessa tunnetussa laajassa indeksissä, joissa siis suurimpien osakkeiden paino ja siten riskialtistus on suurempi.

Salkun suurimmat sijoitukset ovat tunnettuja matalariskisiä osakkeita: Johnson & Johnson*, Costco Wholesale*, Walmart*, Honeywell*, Nike*, Oracle* ja Pepsi*.

Globaalit laatuosakkeet -salkun suurimmat sijoitukset ja hajautus

Kopioi tai poimia ideoita Sijoittaja.fi:n Globaalit laatuosakkeet -salkusta

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Yksi salkuista sijoittaa kansainvälisiin laatuosakkeisiin. Voit katsoa salkun sisällön alla olevasta linkistä

Globaalit laatuosakkeet -salkku

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

Tutustu tarkemmin

Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy