Disney jäi odotuksista – osake lähellä pandemian pohjatasoja

Disneyn tulos jäi ennusteista. Yhtiö ennakoi suoratoistopalveluiden kasvun hidastuvan. Kurssi laski jälkipörssissä yli 6 %. Miltä yhtiön tulevaisuus näyttää?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Disneyn tulos jäi ennusteista. Yhtiö ennakoi suoratoistopalveluiden kasvun hidastuvan. Kurssi laski jälkipörssissä yli 6 %. Miltä yhtiön tulevaisuus näyttää?

Disneyn tulos

Disney raportoi 10.11. pörssien sulkeutumisen jälkeen neljännen tilikauden tuloksensa. Yhtiön tulos, liikevaihto ja useat liigetoimintasegmentit jäivät jälkeen analyytikoiden ennusteista. Disneyn kurssi kääntyi jälkipörssissä noin seitsemän prosentin laskuun. Yhtiön huvipuisto- ja medialiiketoiminnan kasvu ei yltänyt ennusteisiin. Disney+ -suoratoistopalvelu ylitti analyytikoiden ennusteet, mutta Disney varoitti kasvun hidastuvan tulevaisuudessa.

Disney ennakoi tulevalle tilivuodelle noin kymmenen prosentin liikevaihdon kasvua, kun nyt päättyneellä tilikaudella liikevaihto kasvoi 22 prosenttia. Media- ja viihdeliiketoiminta, johon kuuluvat TV-kanavat, suoratoistopalvelut ja lisenssimyynti, kasvoi kolme prosenttia vuoden aikana ja oli 12,7 miljardia dollaria. Analyytikot odottivat noin 13,9 miljardin dollarin liikevaihtoa. Huvipuisto-, risteily- ja tuotemyyntisegmentti kasvoi 36 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna liikevaihdon ollessa 7,4 miljardia dollaria. Analyytikot odottivat noin 7,5 miljardin dollarin liikevaihtoa, joten segmentti ylsi lähes ennusteisiin.

Disneyn Q4-tuloksen avainluvut

 • Oikaistu EPS: $0,30 ($0,55 analyytikoiden konsensusennuste)
 • Liikevaihto 20,15 miljardia dollaria, kasvua vuoden takaiseen 9 % (21,24 miljardia dollaria analyytikoiden konsensusennuste)
 • Disney+ -suoratoistopalvelun tilaajamäärät 164,2 miljoonaa (analyytikoiden konsensusennuste 160,45 miljoonaa)
Kuva: App Economy Insights

Disneyn suoratoistopalvelut käsittävät Disney+:n lisäksi myös Hulun ja ESPN+ alustat. Disney+ sai 12,1 miljoonaa uutta käyttäjää kuluneella kvartaalilla ylittäen ennusteet selvästi. Disney+ on yhtiön tärkein suoratoistopalvelu. Hululla oli kvartaalin lopussa 47,2 miljoonaa ja ESPN+ palvelulla 24,3 miljoonaa tilaajaa. Yhteensä Disneyn suoratoistopalveluita käyttää 235 miljoonaa asiakasta. Netflixillä on viimeisimmän mittauksen mukaan 223 miljoonaa asiakasta.

Disneyn toimitusjohtajan Bob Chapnekin mukaan Disney+ on voitollinen 2024 tilikaudella.

Disney on myös voittanut tasaisesti markkinaosuutta Netflixiltä ja ohitti Netflixin suurimpana suoratoistopalveluna vuoden toisella kvartaalilla, jos kaikki Disneyn alustat eli Disney+, Hulu ja ESPN+ lasketaan yhteen.

Disneyn suoratoistopalveluiden tilaajat

 • Disney+ 164 miljoonaa (kasvua 39 % vuoden takaiseen)
 • Hulu 47 miljoonaa (kasvua 8 % vuoden takaiseen)
 • ESPN+ 24 miljoonaa (kasvua 24 % vuoden takaiseen)
Disneyn suoratoistopalveluiden kasvu. Kuva: App Economy Insights

Yli 82 prosenttia amerikkalaisista käyttää jotain suoratoistopalvelua.

Disney vs. Netflix

Disney on voittanut tasaisesti markkinaosuutta Netflixiltä ja ohitti Netflixin suurimpana suoratoistopalveluna vuoden toisella kvartaalilla, jos kaikki Disneyn alustat eli Disney+, Hulu ja ESPN+ lasketaan yhteen. Muut yhtiöt ovat jääneet jälkeen, mutta esim. HBO Max on onnistunut myös kasvattamaan markkinaosuuttaan viime vuosina. Netflixin markkinaosuus on Yhdysvalloissa noin 21 prosenttia. Jos Disneyn suoratoistopalvelut erottaa toisista on Amazon Prime Netflixin jälkeen toiseksi isoin 19 prosentin markkinaosuudella. HBO Max ja Disney+ jakavat kolmannen sijan 15 prosentin markkinaosuudella. Disneyn omistama Hulu on neljäntenä 10 prosentin markkinaosuudella, mutta Apple TV (7 %) ja Paramount (4 %) ovat silti huomattavasti pienempiä markkinaosuuksillaan.

Kuva: Visual Capitalist

Disneyn osakekurssi (DIS)

Disney kurssi on pudonnut vuoden alusta 36 prosenttia. Yhtiön viime vuosien nousua on perusteltu erityisesti suoratoistopalveluiden rajulla kasvulla, jonka markkinaan yhtiö tuli 2019 vuoden loppupuolella vahvalla Disney-brändillä.

Yhtiön kurssi on kuitenkin pudonnut takaisin lähelle pandemian pohjalukemia, jotka olivat alle 90 euroa. Jälkipörssissä Disneyn kurssi oli 93 eurossa.

Kuva: eToro

Analyytikot näkevät Disneyn kurssissa silti nousuvaraa. Mediaanitavoitehinta osakkeelle on noin 137 dollaria osakkeelta, joka on 37 % nykyistä kurssitasoa korkeampi. Tässä tosin on huomioitava se, että analyytikot todennäköisesti päivittävät suosituksiaan ja tavoitehintojaan Disneyn eilisen tulosjulkistuksen jälkeen.

Disneyn P/E-luku on 17,3 käyttäen nykyistä vuoden 2023 tulosennustetta 5,37$ per osake ja kurssia 93$. Se on Disneyn historialliseen arvostustasoon peilaten halpa.

Voit ostaa Disneyä ja tuhansia muista osakkeita eTorosta ilman välitypalkkioita.

Katso Disneyn kurssitiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa.

Katso salkkujen sisällöt tai kopioi Sijoittaja.fi:n kv-osakesalkut

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sisältää tällä hetkellä yli 30 mielenkiintoista disruptiivista teknologiaosaketta. Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Globaalit laatuosakkeet -salkku sisältää tällä hetkellä 26 globaalia laatuosaketta. Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Globaalit laatuosakkeet -salkkuCopy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Tutustu tarkemmin

Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU ETORON SIJOITUSSALKKUIHIN!eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat