Analyysi: Salesforce ylitti ennusteet – ohjaus ajoi kurssin syöksyyn

Salesforcen tulos oli odotuksia parempi, mutta heikko ohjeistus loppuvuodelle ajoi kurssin laskuun.
Lue analyysi Cloud-yhtiöiden kuninkaasta!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Salesforcen tulos oli odotuksia parempi, mutta heikko ohjeistus loppuvuodelle ajoi kurssin laskuun.
Lue analyysi Cloud-yhtiöiden kuninkaasta!

Salesforcen tulos ylitti ennuteet, mutta ennustus oli odotuksia heikompi kolmannelle kvartaalille ja loppuvuodelle johtuen vahvasta dollarista. Salesforce tarjoaa erilaisia asiakashallintaohjelmistoja (CRM). Yhtiö valmistaa sovelluksia markkinoinnin automaatioon, analytiikkaan ja asiakaspalveluun. Salesforcen kaikki sovellukset ovat myös pilvipalvelupohjaisia.

Salesforcen tulos

Yhtiö hankki Slackin viime vuonna 27,7 miljardin dollarin hintaan ja ilmoitti nostavansa myös sen hintoja. Salesforce aloittaa myös historiansa ensimmäisen omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman, joka on kooltaan 10 miljardia dollaria. Salesforce julkisti tuloksensa 24.8. pörssin sulkeutumisen jälkeen. Julkistuksen jälkeen kurssi putosi lähes 7 prosenttia.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 22 prosenttia edelliseltä kvartaalilta.

 • Oikaistu EPS 1,19 dollaria (analyytikoiden ennuste 1,02 dollaria)
 • Liikevaihto 7,72 miljardia dollaria (analyytikoiden ennuste 7,69 miljardia dollaria)

Ohjeistus Q3 kvartaalille ja loppuvuodelle

Salesforce arvioi että oikaistu osakekohtainen tulos on 1,20 – 1,21 dollaria ja liikevaihto noin 7,82 – 7,83 miljardia dollaria. Analyytikoille ohjeistus oli pettymys. Konsensus-EPS-ennuste oli 1,29 dollaria ja liikevaihtoennuste 8,07 miljardia.

Koko vuodelle Salesforce odottaa 31 miljardin dollarin liikevaihtoa ja 4,71-4,73$ osakekohtaista tulosta. Ohjausta laskettiin, koska dollarin vahvistumisella on 800 miljoonan dollarin negatiivinen vaikutus yhtiön liikevaihtoon.

Salesforcen kurssi on laskenut vuodessa rajusti. Kuva: eToro

Kurssi syöksyyn jälkipörssissä

Salesforcen kurssi syöksyi jälkipörssissä 24.8. lähes seitsemän prosenttia.

Salesforcen kurssi on laskenut vuoden alusta reilut 30 prosenttia huomioiden tuloksen jälkeinen lasku.

Osaketyökalussa Salesforce saa keskimääräistä heikommat pisteet, mutta analyytikot ovat positiivisia. Neljänkymmenen analyytikon keskiarvosuositus osakkeelle on ”lisää”, 1,86 (1 = osta; 5 = myy).

Arvostusluvut ovat SaaS-ohjelmistoyritykselle kohtuulliset ja tulleet selvästi alas vuoden takaisesta. P/E-luku on 38 ja P/S 7,2.

Isoja yritysostoja viime vuosina

Iso osa Salesforcen kasvusta on tapahtunut yritysostojen kautta. Yhtiö on vuonna 2019 laajentunut ostamalla Tableaun 15,7 miljardin dollarin hintaan. Tableau tekee muun muassa BI-datan visualisointia. Vuoden 2021 tammikuussa Salesforce ilmoitti sopineensa viestintäsovellus Slackin ostamisesta 27,7 mijardin dollarin hintaan. 

Käy kauppaa Salesforcen osakkeella ilman välityspalkkiota

Salesforce on listattuna eToroon aitona osakkeena niin New Yorkin pörssiin. Voit ostaa eToron kautta Salesforcea, sekä tuhansia muita kansainvälisiä osakkeita nollakuluilla. Mikäli Salesforce ei kiinnosta yhtiönä löydät esimerkiksi Applen, Teslan, NIOn, Amazonin ja muut mielenkiintoiset firmat eToron kautta.

Tutustu Salesforcen osakkeeseen eTorossa*.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen. 

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat