Mallisalkut helmikuussa – liikehdintää plussan puolella

Mallisalkut nousivat hieman helmikuussa. Helmikuu oli rauhallinen ja paljon ei tuotto eronnut nollasta.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Mallisalkut nousivat hieman helmikuussa. Helmikuu oli rauhallinen ja paljon ei tuotto eronnut nollasta.

Mallisalkkujen ETF:t ja tuottokuvaajat löydät täältä (sisältö vain jäsenille).

Liity jäseneksi!

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Fellow Finance -salkku

Oikealla rahalla (30.000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku on tuottanut kuluvana vuotena hyvin. Salkun realisoitunut vuotuistettu tuotto on +13,9 %. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Sijoittaja.fi:n jäsenille lisätuottoa Fellow Finanessa

  • Platinum-jäsenet saavat jäsenetuna 1,5 %:n ja
  • Sijoittaja.fi -jäsenet saavat 0,75 %:n korotuksen Fellow Financen kautta tehtyjen uusien lainojen määrästä
  • Myös Fellow Financen nykyiset asiakkaat saavat saman edun uusiin sijoituksiin liittymällä Sijoittaja.fi:n vuosijäseneksi.
  • Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille

Suomi Fundamentti

Helmikuussa Suomi Fundamentti tuli alas 2,3 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 3,7 %. Kuluvana vuotena tuotto Suomi Fundamentti -mallisalkussamme on ollut -2,3 %, samaan aikaan OMX Helsinki Cap -indeksi on tuottanut -6,5 %. Laskua on tehty selvästi indeksiä vähemmän. Vuonna 2015 mallisalkkumme tuotti erinomaisesti +33,4 %, kun indeksi tuotti +15,9 %. Katso uusi kärki täältä.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä nousi helmikuussa 0,5 % ja vertailuindeksi nousi 0,4 %. Helmikuussa selvästi parhaiten pärjäsivät kehittyvien markkinoiden lainat. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa. Kuluvana vuotena korkotuoton metsästäjä on noussut 0,3 % ja vertailuindeksi on noussut 1,0 %. Vuoden 2015 mallisalkun tuotto oli +6,9 % kun vertailuindeksin tuotto jäi vain +2,0 %:iin. Lue aiempi analyysimme korkoriskeistä!

Helmikuu 2016 TOP 3:

Helmikuu 2016 Bottom 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme laski helmikuussa 0,1 % ja vertailurahastot pysyivät nollilla. Vuoden alusta passiivinen kulupihtari on laskenut 3,0 % ja vertailurahastot ovat laskeneet 3,7 %. Vuonna 2015 Kulupihtari tuotti +3,9 % ja vertailurahastot +5,3 %. Vaikka vuosi 2015 hävittiinkin vertailurahastoille, niin pitkässä juoksussa Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 19 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Helmikuussa selvästi eniten laskivat japanilaiset ja euroalueen osakkeet. Kovassa vedossa olivat Yhdysvaltojen suuryhtiöt. Helmikuussa parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Kulupihtarin salkussa olivat:

Helmikuu 2016 TOP 3:

Helmikuu 2016 Bottom 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkku nousi helmikuussa 0,5 % ja vertailuindeksi laski 0,5 %. Vuoden alusta strategiamestari on laskenut 1,6 % ja vertailuindeksi on laskenut 3,7 %. Vuonna 2015 Strategiamestari tuotti +6,4 % ja vertailuindeksi +5,9 %.

Helmikuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet arvopaperit Strategiamestarissa olivat:

Helmikuu 2016 TOP 3:

Helmikuu 2016 Bottom 3:

Näin hyödynnät Sijoittaja.fi:n työkaluja sijoituspäätöksissä

Sinua voisi kiinnostaa
Miten teen ensimmäisen ETF-sijoitukseni?
Indeksirahasto vs. ETF – Mitä eroa?
ETF:n hakeminen – näin löydät sopivan ETF:n
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat