Analyysi: PayPalin osake nousuun, Airbnb:n kurssi notkahti.

Airbnb ja PayPal julkaisivat Q2-tuloksensa. Airbnb kasvoi yli 50 % ja ylsi historialliseen vahvaan tulokseen. PayPalissa positiivinen käänne ja osakekurssi reagoi vahvasti.

Julkaistu: 03.08.2022 Kirjoittaja:

airbnb osakkeet PayPal teknologiayhtiöt tulokset

Aibnb

Airbnb* on disruptoinut majoitusalan ja on nykyään maailman suurin majoitusalan yritys. Airbnb:llä on tarjolla 4 miljoonaa vuokrakohdetta 191 maassa. Business Insiderin mukaan lukumäärä ylittää viiden suurimman hotelliketjun huoneiden yhteenlasketun lukumäärän, joka on 3,9 miljoonaa.

Q2/2022 tulos

 • Liikevaihto kasvoi 58 prosenttia 2,10 miljardiin dollariin vs. analyytikkojen ennuste 2,11 miljardia dollaria.
 • Osakekohtainen tulos: 0,56 dollaria vs. analyytikkojen ennuste 0,43 dollaria.

Yhtiö ilmoitti myös 2 miljardin dollarin osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta. Vahvasta suorituksesta huolimatta osake laski 9 prosenttia jälkipörssissä. Markkinat odottivat voimakkaampaa liikevaihdon kasvua. Siitä huolimatta liikevaihto on selvästi yli pandemiaa edeltävän tason.

Airbnb hyötyi kulutussiirtymästä tavaroista palveluihin. Liikevaihto kasvoi 58 prosenttia, mikä auttoi yhtiötä saavuttamaan historiansa kannattavimman toisen neljänneksen. Nettotulos oli 379 miljoonaa dollaria. Yhtiö kertoi leikanneensa menoja pandemian huipulla, mikä auttoi tekemään siitä kevyemmän ja keskittyneemmän, ja että se on mukauttanut liiketoimintaansa matkustamisen muuttuessa.

Lentoyhtiöiden lentojen peruminen rasittaa Airbnb:tä. ”Näemme vuosineljänneksen lopussa ennusteeseemme verrattuna enemmän peruutuksia”, Airbnb:n talousjohtaja Dave Stephenson sanoi puhelussa sijoittajille. ”Uskomme, että osa peruutuksista liittyi lentojen peruutuksiin ympäri maailmaa, mutta enimmäkseen Pohjois-Amerikassa vuoden 2022 toisen neljänneksen loppupuolella.” Airbnb odottaa kolmannelta vuosineljännekseltä ennätysliikevaihtoa huolimatta euron heikkenemisestä dollariin nähden, mikä aiheuttaa vastatuulta.

Airbnb ohjasi kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon nousevan 2,78–2,88 miljardiin dollariin, mikä on analyytikkojen ennustetta, 2,77 miljardia dollaria, edellä.

PayPal

Paypal* on yhdysvaltalainen maksujenvälistysjärjestelmää kehittävä ja ylläpitävä yhtiö. Paypalin järjestelmä on tarkoitettu korvaamaan perinteisiä maksumenetelmiä ja se on suosittu maksutapa erityisesti verkkokaupoissa.

Q2/2022 tulos

 • Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 6,81 miljardiin dollariin vs. analyytikkojen ennuste 6,79 miljardia dollaria.
 • Osakekohtainen tulos: 0,93 dollaria vs. analyytikkojen ennuste 0,86 dollaria.

PayPalilla oli 429 miljoonaa aktiivista käyttäjätiliä, mikä on 6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta alle 432,8 miljoonan analyytikoiden konsensuksen.

Yhtiö korosti edistymistään tehostamisohjelman toteuttamisessa. PayPal odottaa vähentävänsä kustannuksia 900 miljoonalla dollarilla tänä vuonna, ja se sanoi, että leikkauksista ja muista muutoksista saatavat vuosittaiset hyödyt säästävät vähintään 1,3 miljardia dollaria vuonna 2023. ”Voimme olla tuottavampia”, toimitusjohtaja Dan Schulman sanoi analyytikoille puhelinkonferenssissa. PayPal ilmoitti uudesta 15 miljardin dollarin osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta.

Aktivistisijoittaja Elliott Investment Management osti heinäkuussa osuuden PayPalista. Yhtiö sanoi, että se on ”sitoutunut työskentelemään Elliott Investment Management L.P.:n kanssa pääoman tuottovaihtoehtojen kattavassa arvioinnissa”. ”Keskustelumme keskittyvät toiminnan parantamiseen, tuloja tuottaviin investointeihin ja pääoman allokointiin, ja ne ovat sopusoinnussa lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteidemme ja suunnitelmiemme kanssa”, toimitusjohtaja Schulman sanoi.

Koko vuoden osalta PayPal sanoi odottavansa 3,87–3,97 dollaria oikaistua EPS:iä, kun se ohjasi huhtikuussa 3,81–3,93 dollaria. Analyytikkojen odotus oli 3,82 dollaria osakkeelta.

Airbnb:n ja PayPalin osakkeet laskeneet 2022

Airbnb ja PayPal ovat molemmat laskeneet vuonna 2022. PayPalin osake reagoi jälkipörssissä tulokseen positiivisesti. Osake on noussut heinäkuun pohjilta jo selvästi ja trendi on kääntymässä. Myös Airbnb:n osakkeessa trendi on kääntynyt positiiviseen, mutta kurssireaktio jälkipörssissä tulokseen oli negatiivinen. Ennakoimme, että molemmat osakkeet pysyvät kuitenkin positiivisessa trendissä, mikäli markkinaympäristössä ei tapahdu isoja muutoksia. Airbnb kasvaa vahvasti ja PayPal osoitti, että se pystyy myös kasvuun ja tehostamaan toimintoja, mikä näkyy tulosrivillä.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Olemme tehneet eToroon  salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Airbnb ja PayPal löytyvät salkusta. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy