Niken tulos kertoo, ettei verkkokaupan megatrendi ole kadonnut
Niken tuoreella kvartaalilla liikevaihto laski, mutta digitaalinen myynti kasvoi peräti 18 prosenttia. Verkkokaupan megatrendi ei ole katoamassa, ja tätä sijoittaja voi nyt hyödyntää alan osakkeiden laskettua rajusti.
Kuluvan vuoden pörssilaskussa kasvuosakkeet ja etenkin koronapandemiasta hyötyneet teknologiaosakkeet ovat laskeneet rajusti. Internet, ecommerce ja fintech-alojen osakkeet ovat olleet eniten laskeneiden osakkeiden joukossa. Tämä näkyy myös näihin trendeihin sijoittavien ETF-rahastojen tuotoissa. Eniten laskeneilla tuotto on yli 50 prosenttia pakkasella kuluvana vuotena.
Niken digitaalinen myynti kasvoi 18 % toukokuun kvartaalilla
Nike julkisti fiskaalivuoden neljännen kvartaalin tuloksen. Niken tilikausi päättyi 31.5.2022, joten neljäs kvartaali käsitti maalis-toukokuun vuodelta 2022.
Nike kertoi, että liikevaihto oli 12,2 miljardia dollaria, jossa laskua 1 prosentti vertailukauteen nähden (ilman valuuttakurssivaikutusta 3 prosentin kasvu) ja että EPS oli 0,90 dollaria. Liikevaihto laski selvästi Kiinassa, jossa moni suurkaupunki oli suljettuna koronapandemian vuoksi.
Kasvu jatkui kuitenkin vahvana digitaalisessa busineksessä. Niken verkkokaupan suora myynti kuluttajille on kaksinkertaistunut pandemiaa edeltäneestä tasosta. NIKE Digitalin osuus on nyt 24 prosenttia brändin liikevaihdosta ja se kasvoi 18 prosenttia vertailukaudesta.
Verkkokauppa ei katoa
Sijoittaja voisi päätellä, että verkkokauppa ja moni siihen liittyvä megatrendi olisi katoamassa katsomalla alan osakkeiden viimeisen 12 kuukauden kurssikehitystä. Näin ei kuitenkaan ole ja Niken tuore raportti vahvistaa tämän.
Verkkokauppa, suora digitaalinen myynti kuluttajille, verkko- ja mobiilimaksaminen kasvavat myös jatkossa. Sijoittajan kannattaakin hyödyntää alan tähtiyhtiöiden rajut kurssilaskut, jos sijoitushorisontti on pitkä ja sijoittaja kestää nykyistä markkinaturbulenssia. Ostokset kannattaa ajoittaa useaan ajan hetkeen.
Tunnettuja alan osakkeita ovat esimerkiksi: Amazon, Google, Meta Platforms, PayPal, Shopify, Visa ja Mastercard.