Niken tulos kertoo, ettei verkkokaupan megatrendi ole kadonnut

Niken tuoreella kvartaalilla liikevaihto laski, mutta digitaalinen myynti kasvoi peräti 18 prosenttia. Verkkokaupan megatrendi ei ole katoamassa, ja tätä sijoittaja voi nyt hyödyntää alan osakkeiden laskettua rajusti.

Julkaistu: 29.06.2022 Kirjoittaja:

megatrendit Nike osakkeet tulokset

Markkina unohtanut megatrendit

Kuluvan vuoden pörssilaskussa kasvuosakkeet ja etenkin koronapandemiasta hyötyneet teknologiaosakkeet ovat laskeneet rajusti. Internet, ecommerce ja fintech-alojen osakkeet ovat olleet eniten laskeneiden osakkeiden joukossa. Tämä näkyy myös näihin trendeihin sijoittavien ETF-rahastojen tuotoissa. Eniten laskeneilla tuotto on yli 50 prosenttia pakkasella kuluvana vuotena.

ETF:iä voi tutkia ja etsiä ETF-työkalulla.

Niken digitaalinen myynti kasvoi 18 % toukokuun kvartaalilla

Nike julkisti fiskaalivuoden neljännen kvartaalin tuloksen. Niken tilikausi päättyi 31.5.2022, joten neljäs kvartaali käsitti maalis-toukokuun vuodelta 2022.

Nike kertoi, että liikevaihto oli 12,2 miljardia dollaria, jossa laskua 1 prosentti vertailukauteen nähden (ilman valuuttakurssivaikutusta 3 prosentin kasvu) ja että EPS oli 0,90 dollaria. Liikevaihto laski selvästi Kiinassa, jossa moni suurkaupunki oli suljettuna koronapandemian vuoksi.

Kasvu jatkui kuitenkin vahvana digitaalisessa busineksessä. Niken verkkokaupan suora myynti kuluttajille on kaksinkertaistunut pandemiaa edeltäneestä tasosta. NIKE Digitalin osuus on nyt 24 prosenttia brändin liikevaihdosta ja se kasvoi 18 prosenttia vertailukaudesta.

Verkkokauppa ei katoa

Sijoittaja voisi päätellä, että verkkokauppa ja moni siihen liittyvä megatrendi olisi katoamassa katsomalla alan osakkeiden viimeisen 12 kuukauden kurssikehitystä. Näin ei kuitenkaan ole ja Niken tuore raportti vahvistaa tämän.

Verkkokauppa, suora digitaalinen myynti kuluttajille, verkko- ja mobiilimaksaminen kasvavat myös jatkossa. Sijoittajan kannattaakin hyödyntää alan tähtiyhtiöiden rajut kurssilaskut, jos sijoitushorisontti on pitkä ja sijoittaja kestää nykyistä markkinaturbulenssia. Ostokset kannattaa ajoittaa useaan ajan hetkeen.

Tunnettuja alan osakkeita ovat esimerkiksi: Amazon, Google, Meta Platforms, PayPal, Shopify, Visa ja Mastercard.

Käy kauppaa Niken osakkeella nollakuluilla

Voit ostaa Niken osaketta nollapalkkiolla eToron kautta. Rekisteröidy eToroon alla olevan linkin kautta ja saat samalla Sijoittaja.fi:n neuvottelemat edut käyttöösi.

REKISTERÖIDY ETOROON*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy