Northcrypto

Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkunhoitajan katsaus. Historiallinen hetki ostaa teknologiaosakkeita?

Disruptiiviset teknologiaosakkeet - oikea aika ostaa?

Miltä markkinatilanne näyttää teknologiaosakkeiden näkökulmasta? Historiallisen hyvä hetki ostaa teknologiaosakkeita on käsillä. Mitkä ovat suurimmat riskit ja puoltavat tekijät teknologiaosakkeiden puolesta.

Julkaistu: 12.04.2022 Kirjoittaja:

disruptiiviset teknologiaosakkeet kansainvälinen sijoittaminen kansainväliset sijoitussalkut osakkeet sijoitusideat

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa sekä lisäarvon tuottoa omistajille. 

Osakkeet valitaan nopeasti kasvavilta megatrendisektoreilta: internet, digitalisaatio, e-commerce, pilviteknologia, AI, fintech, sosiaalinen media, metaverse, kyberturvallisuus jne.. Osakevalinnassa hyödynnämme kvantitatiivista analyysia ja omaa sijoitusnäkemystämme.

Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi, josta sijoittajan on oltava tietoinen. Sen ansiosta maailman suurimmat pörssiyhtiöt ovat nykyään teknologiayhtiöitä. Esimerkiksi Amazon, Apple, Microsoft, Google Tesla ja Facebook ovat disruptoineet toimialoja ja ajaneet perinteisillä toimintamalleilla toimivia yhtiöitä konkurssiin.

Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa. Historiassa disruptiiviset teknologiaosakkeet, kuten Apple ja Amazon ovat tarjonneet tuhansien prosenttien tuotot.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkkua voi seurata ja kopioida eTorossa*

Markkinatilanne

Osakkeiden alkuvuosi on ollut vaikea inflaation laukatessa korkealla ja Fedin ilmoitettua nostavansa aggressiivisesti korkoja. Teknologiaosakkeet (Nasdaq 100) ovat 12,2 prosenttia vuoden alun tasoa alempana ja S&P 500 -indeksi 6,1 prosenttia alempana. Huipputasoja alempana Nasdaq 100 on 14,3 prosenttia ja S&P 500 -indeksi 6,8 %.

Lähde: TradingView

Korot nousseet voimakkaasti

Etenkin teknologiaosakkeiden laskun taustalla on voimakkaasti nousseet korot. Korkojen nousu nostaa sijoittajien tuottovaatimusta ja iskee siten erityisesti korkean kasvuvauhdin ja arvostuskertoimien teknologiaosakkeisiin.

Tuottoero näkyy erityisesti sijoitustyylien tuotoissa. Kasvuosakkeet ovat tuottaneet suhteellisesti heikoiten viimeisen viiden kuukauden aikana (keltainen viiva). Vastaavasti sykliset arvo-osakkeet ovat tuottaneet parhaiten (punainen viiva), tosin viimeisen kuukauden tuotto arvo-osakkeissa on murentumassa.

Sijoittajilla risk off- moodi päällä

Riski-indikaattorit ovat laskeneet maaliskuun huippulukemista, mutta sijoittajat suosivat edelleen defensiivisiä sektoreita. Parasta tuottoa ovat tarjonneet defensiivinen kulutus ja terveydenhuolto. Vastaavasti riskisemmät sektorit ovat tuottaneet heikoiten.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Osakemarkkinoiden seuraavaa trendiä on hyvin vaikea ennustaa juuri tällä hetkellä. Taustalla on isoja riskitekijöitä, kuten Ukrainan sota ja sen vaikutukset energiaan ja maailmanpoliittiseen tilanteeseen, USA:n keskuspankin voimakkaat koronnostot, inflaatio ja talouskasvun hidastuminen.

Yksi tapa on tutkia historiaa. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun kannalta kiinnostaa, miten osakkeet kehittyivät, kun markkinoilla oli vastaavanlainen tilanne.

Miten teknologiaosakkeet kehittyivät, kun Fed viimeksi nosti korkoja?

Edellisen kerran Fedin koronnostosykli oli vuosina 2015-2018. Fed nosti ensimmäisen kerran ohjauskorkoa finanssikriisin jälkeen joulukuussa 2015. Seuraava nosto oli joulukuussa 2016. Vuonna 2017 Fed nosti korkoa kolme kertaa ja vuonna 2018 neljä kertaa.

Heti ensimmäisen koronnoston jälkeen teknologiaosakkeet kehittyivät huonosti. Nasdaq 100 -indeksi laski 10 prosenttia joulukuun 2015 ja helmikuun 2016 välisenä aikana. Seuraavien vuosien tuotot olivat kuitenkin jo varsin hyviä:

 • Vuoden 2016 tuotto +5,9 %.
 • Vuosina 2016 – 2017 Nasdaq 100 tuotti 39,3 %
 • Vuosina 2016 – 2018 Nasdaq 100 tuotti 37,8 %
 • Vuosina 2016 – 2019 Nasdaq 100 tuotti 90,1 %

Pitkä tuotto ratkaisee ja se on teknologiaosakkeilla ollut erinomainen

Heti ensimmäisen koronnoston jälkeen vuonna 2015 teknologiaosakkeiden tuotto oli heikkoa. Tämän jälkeen tuotot olivat hyviä, vaikka ohjauskorkoa nostettiin.

Pitkäntähtäimen sijoittajan on kuitenkin aina kannattanut hyödyntää laskupaikat, sillä teknologiaosakkeiden tuotot ovat olleet vakuuttavat. Heinäkuusta 2007 lähtien vuotuinen tuotto on ollut yli 17 prosenttia. Myös laskut ovat normaaleja teknologiaosakkeissa. Nasdaq 100 -indeksissä 10-15 prosentin laskuja tapahtuu aika ajoin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkukatsaus

Disruptiiviset teknologiaosakket -salkku on kärsinyt vuoden alussa alkaneesta teknologiaosakkeiden laskusta. Pitempi tuottohistoria salkulla on kuitenkin erinomainen.

Viimeisen reilun 10 vuoden aikana teknologiaosakkeilla on ollut vastaavanpituinen laskutrendi syyskuusta 2018 joulukuuhun 2018. Tämän jälkeen alkoi vahva nousujakso. Mikäli historia toistaa itseään, teknologiaosakkeet ja Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku nousevat selvästi vuoden toisella vuosipuoliskolla. Nousu voi alkaa jo aiemmin. Avainasemassa ovat inflaatio, Fed ja se, miltä vuoden 2022 tuloskehitys näyttää.

Salkun sisältö

Salkku sisältää tällä hetkellä 40 teknologiaosaketta. Salkussa on kaikki tunnetuimmat teknologiaosakkeet, Apple, Amazon, Microsoft, Tesla ja Meta Platforms sekä tunnettuja toimialan disruptoijia, kuten Airbnb, Über ja Netflix.

Salkun sektorijakauma

Alla on Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkun sektorijakauma megatrendeittäin. Moni teknologiaosake kuuluu useampaan sektoriin. Esimerkiksi Amazon on eCommerce-yhtiö, mutta myös Cloud-yhtiö. Olemme luokitelleet Amazonin eCommerceen. Samoin Nvidian voisi luokitella Semiconductor-sektorille, mutta olemme laittaneet sen tekoäly-yhtiöksi (AI). Vastaavia esimerkkejä on muitakin.

Erinomaista kasvua ja kohtuullista arvostusta

Tällä hetkellä sijoittajat etsivät kohtuullista arvostusta ja hyvää kasvua & kannattavuutta. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun tärkeimmät tunnusluvut ovat seuraavat:

 • P/E 2022 mediaani 29,3
 • P/E 2023 mediaani 25,6
 • Tuloskasvuennuste 2022 mediaani 33,8 %
 • Tuloskasvuennuste 2023 mediaani 18,2 %.

Vastaavasti S&P 500 -indeksin tuloskasvuennuste vuodelle 2022 on 10 prosenttia ja P/E-luku 20. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun P/E-luku on korkeampi, mutta tuloskasvuennuste on kolminkertainen S&P 500 -indeksiin nähden.

Katso salkun sisältö ja kopioi ideat

Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä. Salkun voi kopioida kokonaan tai tutkia sisältöä ja hakea ideoita omaan salkkuun.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

eTorossa sijoittaja voi ostaa tunnetuimpia kansainvälisiä osakkeita ilman kuluja.  Sijoittaja.fi:n käyttäjät saavat lisäetuja. Lue kuluista ja eduista lisää tästä sekä sijoittajien kokemuksista eTorosta.

Rekisteröidy eToroon*

Haluatko tuoreimmat kv-sijoittamisen artikkelit sähköpostiisi?

Kiinnostuitko eTorosta? Haluatko sijoitusideoita kansainvälisistä osakkeista ja kuulla Sijoittaja.fi:n kansainvälisten salkkujen kehityksestä? Tilaa alla olevan lomakkeen kautta aiheeseen liittyvä sisältö sähköpostiisi heti ilmestyttyä.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy