Mallisalkut tammikuussa – suuria pudotuksia sekä palautumisia

mallisalkku

Markkinoilla koettiin kuumia tunteita tammikuun pakkasissa. Markkinat rymistelivät hyvän osan tammikuusta alaspäin. Loppupuolella kuitenkin nähtiin hienoista palautumista, mutta ei riittävästi.

ETF mallisalkut

Mallisalkkuja voi tarkastella täältä (salkkujen sisällön näkeminen edellyttää jäsenyyttä).

Liity jäseneksi!

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Kuluvana vuotena oikealla rahalla (30.000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku on tuottanut hyvin. Salkun vuotuistettu tuotto on +16,6 %. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Sijoittaja.fi:n jäsenille lisätuottoa Fellow Finanessa

 • Platinum-jäsenet saavat jäsenetuna 1,5 %:n ja
 • Sijoittaja.fi -jäsenet saavat 0,75 %:n korotuksen Fellow Financen kautta tehtyjen uusien lainojen määrästä
 • Myös Fellow Financen nykyiset asiakkaat saavat saman edun uusiin sijoituksiin liittymällä Sijoittaja.fi:n vuosijäseneksi.
 • Etu tilitetään kvartaalin päättymistä seuraavan kuukauden aikana automaattisesti jäsenen Fellow Finance -asiakasvaratilille

Suomi Fundamentti

Kuluvan vuoden tuotto Suomi Fundamentti -mallisalkussamme on ollut -0,9 %, samaan aikaan OMX Helsinki Cap -indeksi on tuottanut -3,8 %. Vuonna 2015 mallisalkkumme tuotti erinomaisesti +33,4 %, kun indeksi tuotti +15,9 %. Katso uusi kärki täältä.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä laski lievästi tammikuussa 0,2 % ja vertailuindeksi nousi 0,7 %. Tammikuussa ei noussut esille selvää jakoa kehittyville ja kehittyneille markkinoille sijoittavien ETF:ien välillä. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa. Vuoden 2015 mallisalkun tuotto oli +6,9 % kun vertailuindeksin tuotto jäi vain +2,0 %:iin. Myös muut mallisalkut pärjäsivät hyvin. Vuosi 2015 oli siis selvästi tavoitteita parempi vuosi mallisalkullemme. Lue aiempi analyysimme korkoriskeistä!

Tammikuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Korkotuoton Metsästäjässä olivat:

Tammikuu 2016 TOP 3:

Tammikuu 2016 Bottom 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme laski tammikuussa 2,9 % ja vertailurahasto laski 4,0 %. Vuonna 2015 Kulupihtari tuotti +3,9 % ja vertailurahastot +5,3 %. Vaikka vuosi 2015 hävittiinkin vertailurahastoille, niin pitkässä juoksussa Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 19 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Tammikuussa selvästi eniten laskivat kehittyneiden valtioiden osakemarkkinat. Valtionlainat pääsivät vielä hieman plussalle. Tammikuussa parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Kulupihtarin salkussa olivat:

Tammikuu 2016 TOP 3:

Tammikuu 2016 Bottom 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkku laski tammikuussa 2,1 % ja vertailuindeksi 3,2 %. Vuonna 2015 Strategiamestari tuotti +6,4 % ja vertailuindeksi +5,9 %.

Tammikuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet arvopaperit Strategiamestarissa olivat:

Tammikuu 2016 TOP 3:

Tammikuu 2016 Bottom 3:

Pelkäätkö markkinaturbulenssia – nämä ETF:t selviävät laskumarkkinassa

Mallisalkut sisältävät ETF:iä, jotka kestävät turbulenssia markkinoilla. Nämä ETF:t sopivat mihin tahansa osakepainotteisiin salkkuun hajauttamaan riskiä ja tuomaan turvaa. Vastapuolena on luonnollisesti matala tuotto-odotus. Salkun kokonaisheilunta alenee, kun osakesalkusta esim. 30-50 % on sijoitettuna seuraaviin ETF:iin:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy