Northcrypto

Viisi stay home -osaketta, joiden kurssit ovat laskeneet jo koronaa edeltävälle tasolle

Stay home oli korona-ajan tärkein megatrendi. Moni tästä trendistä hyötynyt osake on romahtanut, vaikka trendi ei ole katoamassa mihinkään. Esittelemme viisi osaketta, joiden kurssit ovat laskeneet jopa koronaa edeltävälle tasolle, vaikka yhtiöt ovat kasvaneet merkittävästi.

Julkaistu: 15.02.2022 Kirjoittaja:

megatrendit osakkeet sijoitusideat stay home

Stay home -megatrendi

Stay home on megatrendi, joka räjähti koronakriisissä, kun ihmiset joutuivat työskentelemään ja viettämään vapaa-aikansa kotonaan. Stay home -trendistä hyötyvät etätyöyhtiöt, kuten Zoom Communications, DocuSign, Slack, Adobe, Salesforce, Microsoft, Apple ja kyberturvallisuusyhtiöt, kuten Palo Alto Networks, Zscaler, Crowdstrike ja Fortinet. Myös kodinsisustus- ja rautakauppayhtiöt, kuten Home Depot ja Lowe’s hyötyivät stay home -trendistä ihmisten remontoidessa ja ehostaessa kotejaan. Ideoita etsittiin Pinterestistä. Ruokaostoksissa ihmiset suosivat take away -ruokaa ja käyttivät ruokajakelijoiden palveluita. Näissä vahvoja ovat Domino’s Pizza, Chipotle, DoorDash, Just Eat Takeaway.com ja Delivery Hero.

Myös ihmisten vapaa-aika meni koronakriisin luomassa stay home -taloudessa uusiksi. Trendistä hyötyivät peliyhtiöt Take-Two Interactive, Activision Blizzard sekä viihdeyhtiöt Netflix ja Roku. Stay home -trendissä ostokset tehdään verkossa, joten tästä trendistä hyötyy verkkokaupan jättiläinen Amazon, pienempi Zalando, verkkokauppa-alusta Shopify sekä digitaalisen maksamisen yhtiöt PayPal, Square ja Affirm. Verkkokauppatrendistä hyötyvät myös Facebook ja Google, kun mainostaminen tapahtuu verkossa.

Trendi ei katoa, joten sijoittajalla iskun paikka

Stay home -megatrendi ei ole katoamassa, vaikka koronapandemia väistyy. Ihmiset tekevät jatkossa enemmän etätöitä kuin ennen koronaa. Elokuvia ja sarjoja katsotaan suoratoistopalveluista, ostoksia tehdään verkossa, vapaa-aikaa käytetään pelaamiseen ja ruokaa on kätevä tilata kotiin.

Stay home -osakkeiden viimeisen vuoden kurssikehitystä katsottaessa näyttää siltä, että markkina kuvittelee stay home -megatrendin häviävän. Syy on siinä, että monien stay home -osakkeiden liikevaihdot kasvoivat voimakkaasti 2020 ja 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Tämän jälkeen ja vuonna 2022 kasvuvauhti hidastuu merkittävästi. Markkinat eivät tykkää hidastuvasta kasvuvauhdista. Tämän vuoksi stay home -osakkeet eivät ole nyt sijoittajien suosiossa ja kurssit ovat laskeneet merkittävästi.

Sijoittajan kannattaa ottaa stay home -osakkeita seurantaan ja tutkia niitä esimerkiksi Osaketyökalumme avulla. Monen osakkeen kohdalla käynnissä oleva kurssilasku tarjoaa erinomaisen ostopaikan, kun sijoitushorisontti on riittävän pitkä.

Viisi stay home -osaketta, joiden kurssit ovat koronaa edeltävällä tasolla

Poimimme yllä olevalta listalta viisi osaketta, joiden kurssit ovat koronaa edeltävällä tasolla. Yhtiöt ovat kuitenkin selvästi suurempia ja kannattavampia, mitä ne olivat vuonna 2019. Siksi kurssilasku tuntuu yliampuvalta. Sijoittajan kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä kun trendi on osaketta vastaan, voi ottaa aikaa ennen kuin kurssissa tapahtuu käänne. Fundamenttien valossa sen voisi odottaa tapahtuvan loppuvuonna 2022. Kurssi voi kääntyä jo aiemmin.

Meta Platforms

Meta Platformsin* (ent. Facebook) osake romahti Q4-tulosjulkistuksen jälkeen. Osake on mukana metaverse-megatrendissä, mutta markkinoilla on epävarmuutta onnistuuko yhtiö strategiassaan vai tuhlaako vain miljardeja kehitykseen. Myös Applen tietosuojamuutokset ovat vaikuttaneet Facebookin mainostuloihin.

PayPal

PayPal* on fintech-sektorin jättiläinen ja digitaalisen maksamisen markkinajohtaja. Yhtiön maksuvolyymi kasvoi vuonna 2021 noin 31 % ja liikevaihto 17 %. PayPal sai 49 miljoonaa uutta käyttäjää. Vuodelle 2022 yhtiö ennustaa 15-20 miljoonaa uutta käyttäjää, noin 20 prosentin maksuvolyymin kasvua ja 16 prosentin liikevaihdon kasvua. Q1:lle ohjaus oli vain 6 prosentin kasvu. Kasvu siis hidastuu, mutta on silti hyvällä tasolla. Osake on laskenut jo alle koronaa edeltäneen tason.

Zoom Communications

Zoom Communications* oli stay home -trendin kärkiosake. Kurssi moninkertaistui koronakriisissä ja on nyt romahtanut huipputasoilta. Yhtiön kasvu on hiljentynyt selvästi, mikä oli odotettua. Q4:lle yhtiö ennusti 19,2 prosentin liikevaihdon kasvua, kun vertailukaudella yhtiö kasvoi yli 360 prosenttia.

Pinterest

Myös Pinterestin osake* on romahtanut. Yhtiön aktiivisten käyttäjien määrän laskenut selvästi korona-ajan luvuista. Q4:lla liikevaihto kasvoi 20 prosenttia, joka on hyvä kasvu, mutta selvästi matalampi kuin vertailukauden 76 prosentin kasvu.

Netflix

Netflix* oli korona-ajan voittajia. Yhtiö on kasvanut tasaisesti ja pystynyt lisäämään tilaajien määrää. Markkinat ottivat tuoreimman kvartaaliraportin kauhulla vastaan ja osake romahti. Kurssi on laskenut koronaa edeltäville tasoilla, mikä on hämmentävää, sillä yhtiön liikevaihto, käyttäjämäärät ja tulos ovat selvästi 2019 tasoja korkeammat. Toki myös kilpailu on lisääntynyt kolmen vuoden aikana.

Sijoita stay home -osakkeisiin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa. Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edut, joilla eToron kulut ovat vieläkin alhaisemmat. Ne saa käyttöön, kun rekisteröityy alla olevan linkin kautta. Huom! edut tilitetään manuaalisesti kuukausittain

REKISTERÖIDY eTOROON!

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy