KV-osakesalkkujen salkunhoitajan katsaus ja osakevaihdokset

Päivitimme kansainväliset osakesalkut ja teimme osakevaihdoksia huomioiden nykyisen markkinatilanteen. Katso salkkumuutokset sekä salkkujen TOP-sijoitukset.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Päivitimme kansainväliset osakesalkut ja teimme osakevaihdoksia huomioiden nykyisen markkinatilanteen. Katso salkkumuutokset sekä salkkujen TOP-sijoitukset.

Kaksi kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavaa salkkuamme

Olemme rakentaneet kaksi kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavaa salkkua, joita voi seurata ja kopioida eTorossa*. Katso tästä ohje miten löydät salkut. Salkut sisältävät noin 30 osaketta kukin ja päivitämme salkkuja markkinatilanteen mukaan.

Olemme nyt tasapainottaneet kansainväliset osakesalkut ja tehneet osakevaihdoksia huomioiden nykyisen markkinatilanteen. Salkut ovat Disruptiiviset teknologiaosakkeet ja Matalariskiset globaalit laatuosakkeet.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet

Salkku sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa. Historiassa disruptiiviset teknologiaosakkeet, kuten Apple ja Amazon ovat tarjonneet tuhansien prosenttien tuotot.

Salkussa on kaikki tunnetut suuret teknologiayhtiöt sekä parhaat teknologiayhtiöt eri megatrendisektoreilta.

Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkuCopy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Salkkumuutokset

Markkinatilanne suosii nyt matalamman arvostustason osakkeita korkean arvostustason osakkeiden sijaan. Tilanne johtuu nousevista koroista ja korkealle karanneista arvostustasoista koronapandemian jälkeisessä markkinassa.

Muokkasimme salkkua siten, että se toimii myös nykyisessä markkinatilanteessa, jonka uskotaan jatkuvan vuoden 2022.

Nostettu painoa

 • Meta Platforms* (Facebook). Edullisin suurista teknologiaosakkeista. P/E-luku 23.
 • Activision Blizzard*. Pelialan yhtiö, joka on poikkeuksellisen edullinen. P/E-luku 17,5.
 • Logitech International*. Tunnettua laadukkaista näppäimistöistä, hiiristä, kuulokkeista ja web-kameroista. Myös mukana pelimegatrendissä. P/E-luku 19,3.
 • VMware*. Pilvipalvelusektorin arvoyhtiö. Kasvaa ja korkea kannattavuus. P/E-luku 17,2.
 • Paypal*. Fintech-sektorin kärkinimiä, joka laskenut sektorin mukana voimakkaasti. Tähtitieteellinen arvostus tullut alas ja P/E-luku enää 36,3.
 • Fiserv* tarjoaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa rahoituspalveluteknologiaa kaikkialla maailmassa. Kasvuun ja kannattavuuten nähden erittäin edullinen. P/E-luku vain 17,0.

Kevennetty

 • Intuit. Fintech ja rahoitusteknologiayritys. P/E-luku 49,4.
 • Fortinet. Kyberturvallisuusyhtiö. P/E-luku 68,8.
 • Palo Alto Networks. Kyberturvallisuusyhtiö. P/E-luku 72,7.
 • Servicenow. Pilvipalveluyhtiö. P/E-luku 78,9.

Salkun suurimmat sijoitukset

Salkku sisältää tällä hetkellä 38 osaketta. Olemme huomioneet nykyisen markkinatilanteen normaalia laajemmalla hajautuksella. Salkun 12 suurimman sijoituksen P/E-luvun keskiarvo on 27,3. Vertailun vuoksi Nasdaq 100 -indeksin P/E-luku on 29,4. Kolmen vuoden liukuva liikevaihdon vuosikasvu on 22,5 %.

Matalariskiset globaalit laatuosakkeet

Salkku sijoittaa globaaleihin laatuosakkeisiin, joiden riski on keskimääräistä matalampi. Laatu on ollut historiassa parhaita sijoitustyylejä ja salkun strategiana on sijoittaa parhaisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkku sisältää muun muassa tunnettuja kansainvälisiä brändiyhtiöitä, kuten Nike, Loreal ja Pepsico.

Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Globaalit laatuosakkeet -salkkuCopy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Salkkumuutokset

Laatuosakesalkussa myimme muutamia korkean arvostustason osakkeita sekä niitä, joiden laatu- tai riskipisteet eivät olleet riittävät. Lisäsimme matalan arvostustason laatuosakkeita sekä täyden kympin laatu- ja riskipisteet saaneita osakkeita.

Ostettu

 • 3M*. Teollisuussektorin brändiyhtiö, joka saa laadusta erinomaiset pisteet. P/E-luku edullinen 17,2.
 • Expeditors International of Washington*. Logistiikka-alan yhtiö. P/E-luku 19,0.
 • Abbvie*. Terveydenhuoltosektorin yhtiö. P/E-luku vain 9,8.
 • Accenture*. Konsultointiyhtiö. Täysi 10 laadusta ja matalasta riskistä. P/E-luku 35,5.
 • Factset Research Systems*. Data- ja analyysiyhtiö. Täysi 10 laadusta ja matalasta riskistä. P/E-luku 35,8.

Myyty

 • Hormel Foods. Päivittäiskulutussektorin yhtiö, joka tuskin on sijoittajien suosiossa 2022, kun pandemia väistyy. P/E-luku 25,3. Myös laatupisteet laskeneet.
 • Verizon. Heikosti performoiva telekomunnikaatiosektorin jätti. Matala arvostustaso, mutta ei kasvua ja korkea velkaantuneisuus.
 • Verisk Analytics. Data-analytiikkayhtiö, jolla korkeat arvostuskertoimet. P/E-luku 34,9. Myös laatupisteet heikentyneet.
 • American Water Works. Laatupisteet heikentyneet ja korkea P/E-luku 37,8.

Salkun 10 suurinta sijoitusta

Salkku sisältää tällä hetkellä 30 osaketta. Salkun 10 suurimman sijoituksen P/E-luvun keskiarvo on 26,9, EPS-kasvuennuste vuodelle 2022 noin 8 % ja volatiliteetti 20,9 %.

Osakkeet eTorossa ilman välityspalkkiota

eTorossa sijoittaja voi ostaa tunnetuimpia kansainvälisiä osakkeita ilman kuluja.  Sijoittaja.fi:n käyttäjät saavat lisäetuja. Lue kuluista ja eduista lisää tästä sekä sijoittajien kokemuksista eTorosta.

Rekisteröidy eToroon

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat