Northcrypto

Korkojen nousu runnoo tekno-osakkeita – hyväksi arvo-osakkeille

Korkojen nousu on käynnistänyt viidennen rotaation koronakriisin jälkeen. Siinä arvo-osakkeet nousevat ja kasvuosakkeet laskevat. Lue analyysimme tilanteesta.

Julkaistu: 10.01.2022 Kirjoittaja:

korot markkinaympäristö osakkeet

USA:n 10-vuotinen korko edelleen nousussa

Kirjoitimme aiemmin artikkelin: Korkojen nousu on alkanut – aika tehdä peliliikkeitä salkussa. Artikkelissa kerroimme muun muassa, että kasvuosakkeet laskevat ja arvo-osakkeet hyötyvät korkojen noususta.

Tällä hetkellä USA:n 10-vuotinen korko on noussut jo lähelle 1,80 % tasoa. Korkoa nostaa inflaatio ja talouskasvuodotukset.

Korkojen nousu näkyy osakemarkkinoilla

Korkojen nousu näkyy viimeisen viikon ja kuukauden sektoritason tuotoissa. Nousukärjessä ovat olleet sykliset arvo-osakesektorit ja laskussa kasvusektorit (teknologia ja kommunikaatio) sekä defensiviiset, kuten terveydenhuolto.

Käynnissä viides kasvu vs. arvo -rotaatio

Nostimme arvo-osakkeet vuoden 2022 sijoitusteemaksi ja ennakoimme sen olevan vuoden 2022 parhaita sijoituskohteita. Arvo-osakkeiden suhteellinen tuotto kasvuosakkeisiin nähden on vuoden 2022 alusta ollut jopa odotettua vahvempaa.

Nasdaq100 on nyt 6,8 % alempana kuin marraskuun huiput 16 728 pistettä. Samassa ajassa arvo-osakeindeksi on noussut 5,4 %.

Neljän aiemman kasvuosakkeiden laskun keskiarvo Nasdaq 100 -indeksistä laskettuna on -9,8 % ja kahden viimeisen -7,6 %. Jokaista aiempaa laskua on seurannut vahva kasvu- ja teknologiaosakkeiden comeback. Ennakoimme, että myös nyt lasku on noin 7-10 prosentin tasolla.

Siksi sijoittajan kannattaa jo alkaa tutkailla kasvuosakkeita. Emme usko, että rotaation pysähtyminen tarkoittaisi arvo-osakkeiden laskua, vaan ennakoimme, että arvo-osakkeet pysyvät sijoittajien suosiossa ainakin Q4-tuloskauteen asti.

Yksi tärkeimmistä, mitä sijoittajan tulee nyt seurata on 10-vuotinen USA:n valtionkorko. Sen nousunopeus on myrkkyä kasvuosakkeille. Jos siis nousu pysähtyy, on aika panostaa jälleen kasvuosakkeisiin. Tämä hetki on lähellä, koska emme usko, että Fed yllättää negatiivisesti aggressiivisella koronnostotahdilla.

Tutki arvo- ja kasvuosakkeita ja niiden tunnuslukuja Osaketyökalulla!

Tutustu Osaketyökaluun

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin kasvuosakkeisiin

Olemme tehneet eToroon  salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy