New call-to-action

Osaketyökalun uusi vuosi – 100 uutta osaketta listalle

Päivitimme kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluamme, ja lisäsimme 100 uutta osaketta. Jopa 36 osaketta sai pisteytyksessämme hyvät pisteet.

Julkaistu: 07.01.2022 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

100 uutta osaketta kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluun

Tällä hetkellä kansainvälisten osakkeiden työkalussa on 1 153 osaketta. Työkalusta löytyvät S&P 500, STOXX Europe 600 ja Nasdaq 100 -indeksien yhtiöt sekä valintojamme mielenkiintoisista osakkeista. Osakkeet indekseissä vaihtuvat aika-ajoin, joten näin vuoden alkuun olikin hyvä aika päivittää Osaketyökalun yhtiöt indeksien mukaisiksi.

Tammikuun päivityksessä lisäsimme 100 uutta osaketta kansainvälisten osakkeiden työkaluun. Vastavuoroisesti poistimme työkalusta 86 yhtiötä, jotka eivät ole enää mukana S&P 500, STOXX Europe 600 tai Nasdaq 100 -indekseissä.

Paljon seurattujen indeksien yhtiöiden lisäksi kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu sisältää joitain meistä kiinnostavia yhtiöitä. Viime kesäkuussa lisäsimme työkaluun 11 uutta nopeasti kasvavaa teknologiaosaketta.

Muutama poiminta uusista osakkeista

Airbnb

Airbnb* on disruptoinut majoitusalan yhtiö, ja on nykyään maailman suurin alallaan. Airbnb:llä on tarjolla 4 miljoonaa vuokrakohdetta 191 maassa. Business Insiderin mukaan lukumäärä ylittää viiden suurimman hotelliketjun huoneiden yhteenlasketun lukumäärän, joka on 3,9 miljoonaa.

Vuonna 2021 koronaviruspandemian hieman helpottaessa, Airbnb:n liiketoiminta oli todella kovassa iskussa. Vuoden kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevaihto kasvoi 67 % 2,2 miljardiin dollariin, mikä on yhtiön kaikkien aikojen korkein kvartaalin liikevaihto. Vahvan kasvun ja pandemian aikana karsittujen kulujen myötä myös Airbnb:n kannattavuus oli hyvällä tasolla. Yhtiön Q3 nettotulos oli 834 miljoonaa dollaria.

Lucid Group

Lucid Group* on innovatiivinen sähköautoja valmistava yhtiö. Lucid on kehittänyt sähköautojen toimintateknologiaa, ja yhtiön ensimmäisen markkinoille lanseeraaman mallin ominaisuudet ovat sähköautojen huippuluokkaa. Lippulaivamalli Lucid Air Dream Edition R on saanut virallisen EPA-luokituksen, jonka mukaan ajoneuvon toimintaetäisyys on ennätyksellinen 520 mailia yhdellä latauksella. Yhtiön mukaan virallistettu toimintaetäisyys voittaa lähimmän kilpailijan yli sadalla maililla. Lucid Group on tiukasti kiinni EV-megatrendissä, ja jotkut analyytikot ovat povanneet yhtiöstä uutta Teslan kaltaista nousijaa.

Vuoden 2021 Q3 oli Lucid Groupille merkittävä, sillä syyskuussa yhtiö aloitti ajoneuvojen kaupallisen valmistuksen. Ensimmäiset sähköautot toimitettiin asiakkaille lokakuun lopussa. Tuotannon alkamisen myötä Lucid Group teki Q3:lla 0,7 miljoonan dollarin liikevaihdon, jossa kasvua on 110 % vuoden takaiseen vertailukauteen. Tuotannon aloittamiseksi vaaditun tutkimus- ja kehitystyön kustannukset kuitenkin vetivät yhtiön nettotuloksen 1,5 miljardia dollaria tappiolliseksi.

Volvo

Volvo Cars* on todella tunnettu autovalmistaja. Yhtiö listautui Tukholman pörsiin lokakuussa 2021, tavoitteenaan kerätä varallisuutta tuotantonsa sähköistämiseen. Volvo Carsin tavoitteena on olla täysin puhdas sähköautoyhtiö vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä Volvo Cars on maailman johtava citymaastureiden, farmariautojen, viistoperävaunujen, sedanien ja kompaktien executive-sedanien valmistaja.

Globaali puolijohdepula, sekä kesän lopulla heikentynyt koronapandemiatilanne vaikuttivat merkittävästi Volvo Carsin Q3 tulokseen. Yhtiö tuotti vuosineljänneksellä noin 50 000 ajoneuvoa vähemmän, kuin vuoden 2020 vastaavalla ajanjaksolla. Myös ajoneuvojen myynti laski, mikä aiheutti Volvon liikevaihdon jäävän 7 % vertailukauttaan pienemmäksi. Liikevaihto oli 60,8 miljardia Ruotsin kruunua. Heikentynyt kasvu puolestaan vaikutti Volvon kannattavuuteen, ja yhtiön operatiivinen tulos laski 27 %, ollen 3,3 miljardia Ruotsin kruunua.

Kv-Osaketyökaluun lisää myös suomalaisia nimiä

Metso Outotec

Kesällä 2020 Metso Minerals-liiketoiminta ja Outotecin yhdistyivät Metso Outoteciksi. Nykyinen yhtiö pyrkii olemaan kestävää kehitystä edistävien teknolohioiden sekä kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palveluiden edellä kävijä mineraalien jalostuksessa, kiviainesten käsittelyssä ja metallinjalostuksessa. Metso Outotec toimii yli 50 maassa ympäri maailman, ja sillä on yli 15 000 työntekijää.

Q3/2021 Metso-Outotecin liikevaihto oli 1 023 M€ (analyytikoiden ennuste 1 099 M€) ja oikaistu liikevoitto 107 M€ (ennuste 121 M€). Liikevaihto kasvoi 7 %. Saadut tilaukset kasvoivat peräti 97 % vertailukaudesta. Tämä kertoo, että myös Metso-Outotec kärsi toimitushaasteista, mutta johdon mukaan yhtiö keskittyy jatkossa hillitsemään näiden haasteiden vaikutusta ja parantamaan toimituskykyä. Myös tilauskanta vahvistui selvästi vertailukaudesta ja Q2-tasosta. Johdon mukaan kaikkien liiketoimintojen vahva markkina-aktiviteetti jatkui kolmannella neljänneksellä ja johti ennätyskorkeaan tilauskertymään.

Qt Group

Qt Group vastaa Qt-teknologiaan pohjautuvien ohjelmistokehitystyökalujen tuotekehityksestä, kaupallistamisesta ja lisensoinnista sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein. Qt mahdollistaa ohjelmistoyhtiönä maailman digitalisoitumisen tarjoamalla eri teollisuuden aloille teknologian ja työkalut, joilla voidaan rakentaa käyttöliittymiä ja ratkaisuja eri alustoille. Qt:n tärkeimpiä asiakassegmenttejämme ovat automaatioteollisuus, lääketeollisuus ja autoteollisuus.

Q3/2021 Qt Groupin liikevaihto oli 26,9 M€ (ennuste 28,2 M€) ja liiketulos 5,3 M€ (ennuste 5,8 M€).  Qt-konsernin vahva liikevaihdon kasvu jatkui vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä – liikevaihto kasvoi 40,1 % vertailukaudesta. Liikevaihdon kasvun myötä myös Qt:n toiminnan kannattavuus oli hyvä. Kasvua kannattavuuteen syntyi kuitenkin vain 3,3 % vuoden takaiseen vertailukauteen verrattuna. Markkinoilla on myös oletettavasti varsin pitkäkestoisia haasteita komponenttien saatavuudessa, mikä aiheuttaa Qt:n asiakkaille tuotantokapasiteetin laskua ja toimitusten viivästymisiä.

Sadasta uudesta osakkeesta pisteytyksessämme parhaat pisteet saivat…

Parhaat pisteet sai IT-infrastruktuurin tarjoava teknologiayhtiö Softcat PLC. Sadasta lisätystä osakkeesta 36 sai keskimääräistä paremmat pisteet.

Tutki uusia osakkeita Osaketyökalulla

Tutki ja vertaile yllä olevia, sekä kaikkia muita lisättyjä osakkeita Osaketyökalulla:

  • Osaketyökalun pisteytystä
  • Vertaile kokonaistuottojalukuja ja riskilukuja
  • Fundamentteja, kuten tunnuslukuja ja arvostuslukuja
  • Liikevaihdon ja tuloksen kasvua
  • Analyytikkojen suosituksia
  • Työkalussa myös ESG-pisteet!

Tutustu Osaketyökaluun!

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy