New call-to-action

Markkinat eivät enää usko Zoomin osakkeeseen, mutta pitäisikö?

Zoom julkaisi alkuviikosta jälleen vakaan kvartaalituloksen. Varovaisen positiivinen tulos ei kuitenkaan riittänyt markkinoille. Kurssi on laskenut jo yli 60 % vuoden takaisista huipuista.

Julkaistu: 26.11.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet sijoitusideat tulokset Zoom

Zoomin Q3 tulos

Pilvipohjaisia neuvotteluratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö Zoom , julkaisi fiskaalivuoden 2022 kolmannen neljänneksen tuloksensa maanantaina 22.11.2021. Vaikka suoritus ylitti analyytikoiden ennusteet, oli yhtiön kvartaalikasvu hitaimmillaan sitten vuoden 2018. Zoomin valtaisa kasvu on ollut pitkälti seurausta globaalista koronaviruspandemiasta, joka ajoi ihmiset tutustumaan ja käyttämään video-chat-palveluita, kuten Zoomia. Pandemian hiljalleen helpottaessa, on myös Zoomin kasvu alkanut hiipumaan – vielä tammikuussa 2021 päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiön kasvu oli yli 300 %, kun se nyt jäi ujoon 34 %.

Myös kannattavuuden osalta Q3 oli Zoomille positiivinen. Yhtiö onnistui kasvattamaan operatiivista tulostaan 41,4 % vuodentakaisesta vertailukaudesta (0,29 miljrd.$). Myös Zoomin osakekohtainen tulos kasvoi vuosineljänneksellä 12,1 % vertailukaudesta, ja ylitti analyytikoiden ennusteen. Zoomin perustaja ja toimitusjohtaja Eric Yuan kommentoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että Zoom on kovan työn ansiosta kehittynyt viimeisen vuosikymmenen aikana videotapaamisratkaisusta kommunikaatioalustaksi. Yuanin mukaan yhtiö uskoo globaalin brändinsä, innovatiivisen teknologiansa ja suuren asiakaskuntansa takaavan Zoomille hyvän aseman tulevaisuudessa.

  • Liikevaihto 1,05 miljardia dollaria (kasvua 35 %) ja operatiivinen tulos 0,41 miljardia (EBIT-% 39,1 %)
  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,09$ => toteutunut EPS 1,11$ (vertailukausi 0,99$)

Zoom nosti koko vuoden ohjaustaan liikevaihdon, operatiivisen liiketuloksen sekä osakekohtaisen tuloksen osalta. Yhtiö arvioi vuoden liikevaihdon olevan väillä 4,079-4,081 miljardia dollaria, operatiivisen tuloksen olevan välillä 1,598-1,600 miljardia dollaria, ja EPS:n olevan 4,84-4,85 dollaria.

Kurssi laskenut jo 63 % vuoden takaisista huipuista

Zoom oli korona-ajan osake ja teki kurssihuiput yli 550 dollarissa lokakuussa 2020. Kurssi on nyt 63 % alempana. Kurssi laski myös Q3-tuloksen jälkeen, vaikka Zoomin tulos ylitti ennusteet. Yhtiö myös näki lähitulevaisuuden kehityksen positiivisena ja nosti fiskaalivuoden 2022 ohjaustaan, mutta nekään eivär riittäneet markkinoille. Tiistai päivällä, heti pörssin avauduttua tulosjulkistuksen jälkeen Zoomin osakekurssi suorastaan syöksyi alas. Parin tunnin jälkimarkkinoiden aikana yhtiön osakkeen hinta oli pudonnut yli 19 %. Vaikka päivän loppua kohden kurssi lähti hienoiseen nousuun, ei se vielä kolmessa päivässä ole riittänyt kirimään puoliakaan markkinoiden ensijärkytyksestä.

Zoom:in osakkeen kurssi 21.-26.11.2021
Source: Tradingview

Nouseeko Zoom pohjilta?

Zoom nähdään markkinoilla koronaosakkeena, jota ei kannata omistaa pandemian väistyessä ja talouden palatessa normaaliin. Yhtiön kasvu on kymmenesosa vuoden 2020 kasvusta, mutta silti hyvällä yli 30 prosentin tasolla. Positiivinen tulosjulkistuskaan ei riittänyt muuttamaan markkinoiden ajatusta siitä, että koronapandemian päättyessä videopalaverien kultapojan kasvu pysähtyy tai lähtee laskuun. Lisäksi markkinoita mietityttää lisääntynyt kilpailu, kuten Microsoftin Teams ja Googlen Meet.

Zoom voisi ansaita sijoittajiensa luottamuksen takaisin, mikäli yhtiö näytettäisi tosissaan sen olevan toimitusjohtaja Yuanin sanojen mukainen kommunikaatioalusta, eikä vain korona-ajan nousukas.

Juuri nyt markkinoita heiluttaa uusi virusvariantti, joka on deltavarianttia vaarallisempi. Mikäli pandemiatilanne edelleen pahenee, tilanteen pitäisi tukea Zoomia. On mielenkiintoista seurata, palaako Zoom takaisin markkinoiden suosiksi. Ennakoimme, että tämä on vaikeaa vuoden 2021 aikana, sillä salkunhoitajat eivät halua salkkuraporteissaan raportoida Zoom-omistuksia. Vuosi 2022 voi sitten olla jälleen Zoomille tuottomielessä parempi, etenkin, jos koronatilanne ei helpota.

Osakkeen arvostus on nykyään yhtiön kasvuun nähden jo järkevällä, jopa edullisella tasolla. P/E-luku on yhtiön EPS-ennustetta 4,85 dollaria ja kurssia 208 dollaria käyttäen ”vain” 42,9. Vuosi sitten P/E oli 240.

Sijoita Zoomiin helposti

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin, kuten Zoomiin erittäin alhaisilla kuluilla. Osakkeiden välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Toistaiseksi Zoom löytyy kyseisestä salkusta.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy