Osallistu osakeantiin!

Airbnb ja Peloton – Toisella valoisat näkymät, toinen myytävä heti.

Airbnb ja Peloton ovat kasvuosakkeita, mutta vain toinen on disruptiivinen osake ja menee oikeaan suuntaan. Toista kannatta välttää.

Julkaistu: 08.11.2021 Kirjoittaja:

airbnb osakkeet peloton teknologiayhtiöt tulokset

Aibnb ja Peloton

Airbnb on disruptoinut majoitusalan ja on nykyään maailman suurin majoitusalan yritys. Airbnb:llä on tarjolla 4 miljoonaa vuokrakohdetta 191 maassa. Business Insiderin mukaan lukumäärä ylittää viiden suurimman hotelliketjun huoneiden yhteenlasketun lukumäärän, joka on 3,9 miljoonaa.

Peloton on omien sanojensa mukaan maailman suurin interaktiivinen kuntoalusta, jossa on yli 6,2 miljoonaa jäsentä ja 2,49 miljoonaa maksavaa jäsentä. Peloton tunnetaan parhaiten kuntopyöristään ja niihin integroidusta ohjelmistosta sekä palvelusta. Yhtiön tuotteet olivat kuin tehty koronamarkkinaan, mutta elämä pandemian jälkeisessä maailmassa onkin vaikeampaa.

Kuvan lähde: Peloton

Airbnb on disruptiivinen

Airbnb on disruptoinut matkailualaa ja osoitti myös koronapandemiassa vahvuutensa. Yhtiön liiketoiminta toipui matkailualan yrityksistä nopeimmin, koska ihmiset harjoittivat kotimaan matkailua ja käyttivät Airbnb:tä.

Nyt, kun pandemia on väistymässä Airbnb:n liiketoiminta on vahvemmassa iskussa kuin koskaan. Yhtiön Q3 2021 liikevaihto oli korkein koskaan, 2,2 miljardia dollaria, jossa oli kasvua 67 %. Pandemia saattoi olla Airbnb:lle jopa hyväksi, koska yhtiö karsi kuluja. Tämän ja vahvan kasvun ansiosta nettotulos oli peräti 834 miljoonaa dollaria. Majoitusvaraukset olivat 11,9 miljardia dollaria, jossa kasvua 48 %.

Johdon kertoi: ”aiemmin tänä vuonna alkanut matkailun elpyminen kiihtyi kolmannella neljänneksellä, mikä johti Airbnb:n vahvimpaan neljännekseen koskaan. Liikevaihto ja nettotulos olivat kaikkien aikojen korkeimmat. Oikaistu käyttökate ylitti 1 miljardin dollarin, mikä on myös korkein käyttökate koskaan. Tänä kesänä saavutimme 1 miljardin kumulatiivisen vieraan virstanpylvään, kun ihmiset saivat lisää rokotuksia ja matkustusrajoituksia lievennettiin. Hosting-tulot nousivat ennätykselliseen 12,8 miljardiin dollariin neljänneksellä. ja aktiiviset listaukset jatkoivat kasvuaan.

Mutta jotain suurempaa kuin matkailun comeback on tapahtumassa. Maailma käy läpi vallankumousta sen suhteen, miten elämme ja työskentelemme. Zoomin kaltaiset tekniikat mahdollistavat työskentelyn kotoa käsin. Airbnb mahdollistaa sen, että voi työskennellä mistä tahansa kotoa.”

Pelotonilla suuria haasteita

Pelotonille osattiin ennustaa vaikeita aikoja, kun pandemia väistyy ja ihmiset haluavat palata takaisin kotikuntoilusta saleille ja toisten ihmisten pariin. Tämä konkretisoitui Q3-tuloksessa, jonka jälkeen Pelotonin kurssi laski yli 35 %.

Peloton raportoi heikkenevästä liikevaihdon kasvusta ja odotuksia suuremmasta tappiosta. Yhtiön liikevaihto kasvoi 6 % 805,2 miljoonaan dollariin, joka jäi ennusteista. Tappio oli 1,25$ analyytikkojen ennustaessa 1,07$ tappiota. Koronavuonna Peloton raportoi parhaimmillaan 250 %:n kasvulukuja, joten yksinumeroiset kasvuluvut näyttävät ankeilta siihen verrattuna.

Myös ohjaus oli pettymys. Yhtiön CEO kertoi: ”Odotamme vuoden 2022 olevan erittäin haastava ennustaa, kun otetaan huomioon epätavalliset vuoden takaiset vertailuluvut, kysynnän epävarmuus uudelleen avautuvien talouksien keskellä sekä laajalti raportoidut toimitusketjun rajoitukset ja hyödykekustannuspaineet.”

Sijoittajan näkökulma

Näistä kahdesta Peloton oli pandemiaosake ja Airbnb disruptiivinen yhtiö, joka nousee vaikeista tilanteista entistä vahvempana. Viimeisen kolmen kuukauden kurssikehitys osakkeilla on mennyt eri suuntiin. Airbnb:n kurssi on noussut 36,8 % ja Pelotonin laskenut 54,1 %. Airbnb:n markkina-arvo on 127 mrd dollaria ja Pelotonin 17 mrd dollaria. Ennakoimme, että trendi jatkuu vastaavana. Airbnb porskuttaa ylös päin ja Pelotonin lasku jatkuu. Pelotonin mahdollisuus on 6,2 miljoonassa käyttäjässä, mutta yhtiöllä on vielä pitkä matka kuntoilualan disruptoijaksi. Pidämme tätä nykyisten haasteiden valossa epätodennäköisenä.

Nämä ovat myös syitä, miksi Airbnb on Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussamme ja Peloton ei ole.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Olemme tehneet eToroon  salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy