Think Drinks osakenanti käynnissä

Netflix ei kärsi tuotantoketjun ongelmista eikä sirupulasta ja siksi osake on nyt vahvassa vedossa

Netflixin osake näyttää sopivan tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti ja osake jatkaa nousutrendissä. Mitkä ovat syyt kurssinousulle?

Julkaistu: 25.10.2021 Kirjoittaja:

FAANG Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Netflixin tilaajamäärät ylittivät ennusteet

Q3:lla Netflixin kasvu oli hyvällä tasolla, vaikka se hidastuikin edelleen vuoden ensimmäisistä kvartaaleista, sekä vertailukaudesta. Osakekohtainen tulos ylitti analyytikoiden ennustukset. Myös tilaajamäärät olivat odotuksia sekä Netflixin ohjausta paremmat.

 • Liikevaihto 7,48 miljardia dollaria, ennuste 7,48 miljardia (kasvu 16,3 %)
 • Operatiivinen liikevoitto oli 1,755 miljardia dollaria (EBIT-% 25,2%). Tulos laski Q1:stä ja Q2:stä, mutta nousi vertailukaudesta.
 • 4,4 miljoonaa uutta tilaajaa, ohjaus 3,5 miljoonaa uutta tilaajaa.
 • EPS 3,19$, ennuste 2,56$.

Vuoden 2021 neljännelle kvartaalille Netflix ohjasi hurjat 8,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Liikevaihto-ohjaus oli 7,71 miljardia dollaria ja EPS-ohjaus 0,80$, joista molemmat olivat alle analyytikoiden ennusteiden. Netflix ohjasi Q4 käyttökatteen jäävän 6,5 % (vrt. 14 %), mitä yhtiö selitti lykätyn materiaalin julkaisulla vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Netflixin kassavirta oli edelleen 106 miljoonaa negatiivinen, mikä johtui kiihtyneestä sisällöntuotannosta. Yhtiö on investoinut 8 miljardia dollaria sisältöön vuoden 2021 aikana. Tämä on positiivista yhtiölle, koska sisältö ratkaisee suoratoistopalvelujen voittajat.

Netflixin osakkeella vahva momentti

Monet yhtiöt kärsivät tällä hetkellä globaaleista tuotanto-ongelmista, siru- ja komponenttipulasta sekä inflaatiosta. Tuoreimmat esimerkit tästä ovat Intel ja Snap. Intelin osake laski 12 % tulosjulkistuksen jälkeen. Snapin heikon suorituksen taustalla oli myös se, että mainostajat, jotka kärsivät tuotanto-ongelmista, eivät mainosta nyt yhtä paljon kuin aiemmin.

Netflixin liiketoimintaan eivät globaalit tuotanto- ja toimitushaasteet vaikuta. Elokuvat ja sarjat ovat katsottavissa, milloin tahansa, miltä päätelaitteelta tahansa. Osake onkin kehittynyt erittäin vahvasti viimeisen 3 kuukauden aikana suhteessa muihin teknologiaosakkeisiin.

Netflixin osake on noussut lähes 30 %, Nasdaq 100 -indeksin jäädessä reilun kolmen prosentin tuottoon. Ero voi kasvaa vieläkin suuremmaksi tulevina kuukausina, kun tuotanto- ja komponenttiongelmien laajuus selviää sijoittajille. Lue tästä artikkelista ongelmasta tarkemmin ja mitkä osakkeet ovat todennäköisesti tältä suojassa

Lähde TradingView

Syyt kurssinousun jatkumiselle

 • Vahvat tilaajamäärät
 • Erinomainen sisältö ja uudet hittisarjat, kuten Squid Game
 • Ei kärsi samoista ongelmista, joista monet muut teknologiaosakkeet kärsivät
 • Nouseva tuloskehitys

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.Think Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy