Netflix ei kärsi tuotantoketjun ongelmista tai sirupulasta

Netflixin osake näyttää sopivan tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti ja osake jatkaa nousutrendissä. Mitkä ovat syyt kurssinousulle?

Julkaistu: 25.10.2021 Kirjoittaja:

FAANG Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Netflixin tilaajamäärät ylittivät ennusteet

Q3:lla Netflixin kasvu oli hyvällä tasolla, vaikka se hidastuikin edelleen vuoden ensimmäisistä kvartaaleista, sekä vertailukaudesta. Osakekohtainen tulos ylitti analyytikoiden ennustukset. Myös tilaajamäärät olivat odotuksia sekä Netflixin ohjausta paremmat.

 • Liikevaihto 7,48 miljardia dollaria, ennuste 7,48 miljardia (kasvu 16,3 %)
 • Operatiivinen liikevoitto oli 1,755 miljardia dollaria (EBIT-% 25,2%). Tulos laski Q1:stä ja Q2:stä, mutta nousi vertailukaudesta.
 • 4,4 miljoonaa uutta tilaajaa, ohjaus 3,5 miljoonaa uutta tilaajaa.
 • EPS 3,19$, ennuste 2,56$.

Vuoden 2021 neljännelle kvartaalille Netflix ohjasi hurjat 8,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Liikevaihto-ohjaus oli 7,71 miljardia dollaria ja EPS-ohjaus 0,80$, joista molemmat olivat alle analyytikoiden ennusteiden. Netflix ohjasi Q4 käyttökatteen jäävän 6,5 % (vrt. 14 %), mitä yhtiö selitti lykätyn materiaalin julkaisulla vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Netflixin kassavirta oli edelleen 106 miljoonaa negatiivinen, mikä johtui kiihtyneestä sisällöntuotannosta. Yhtiö on investoinut 8 miljardia dollaria sisältöön vuoden 2021 aikana. Tämä on positiivista yhtiölle, koska sisältö ratkaisee suoratoistopalvelujen voittajat.

Netflixin osakkeella vahva momentti

Monet yhtiöt kärsivät tällä hetkellä globaaleista tuotanto-ongelmista, siru- ja komponenttipulasta sekä inflaatiosta. Tuoreimmat esimerkit tästä ovat Intel ja Snap. Intelin osake laski 12 % tulosjulkistuksen jälkeen. Snapin heikon suorituksen taustalla oli myös se, että mainostajat, jotka kärsivät tuotanto-ongelmista, eivät mainosta nyt yhtä paljon kuin aiemmin.

Netflixin liiketoimintaan eivät globaalit tuotanto- ja toimitushaasteet vaikuta. Elokuvat ja sarjat ovat katsottavissa, milloin tahansa, miltä päätelaitteelta tahansa. Osake onkin kehittynyt erittäin vahvasti viimeisen 3 kuukauden aikana suhteessa muihin teknologiaosakkeisiin.

Netflixin osake on noussut lähes 30 %, Nasdaq 100 -indeksin jäädessä reilun kolmen prosentin tuottoon. Ero voi kasvaa vieläkin suuremmaksi tulevina kuukausina, kun tuotanto- ja komponenttiongelmien laajuus selviää sijoittajille. Lue tästä artikkelista ongelmasta tarkemmin ja mitkä osakkeet ovat todennäköisesti tältä suojassa

Lähde TradingView

Syyt kurssinousun jatkumiselle

 • Vahvat tilaajamäärät
 • Erinomainen sisältö ja uudet hittisarjat, kuten Squid Game
 • Ei kärsi samoista ongelmista, joista monet muut teknologiaosakkeet kärsivät
 • Nouseva tuloskehitys

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy