Think Drinks osakenanti käynnissä

Teslalta ennätyskorkea liikevaihto ja tulos

Tesla saavutti ennätyskorkean liikevaihdon ja tuloksen ylittäen analyytikoiden ennusteet reippaasti. Markkinareaktio oli alkuun nihkeä, mutta osake on lähtenyt uudelleen nousuun.

Julkaistu: 22.10.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Teslan liikevaihto ja tulos olivat ennätyskorkeat

 • Teslan liikevaihto oli 13,76 miljardia dollaria (ennuste 13,63 miljardia)
 • Oikaistu osakekohtainen tulos 1,86$ (ennuste 1,59$).

Teslan liikevaihto kasvoi katsauskaudella jopa 57 % vertailukaudesta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli hurjat 2,09 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 139,5 % kasvua vuoden takaisesta 874 miljoonan dollarin nettotuloksesta. Sekä Teslan liikevaihto että nettotulos olivat vuoden kolmannella neljänneksellä ennätyskorkeita.

Ennätyskorkeiden tulosten takana oli parantuneet käyttökatteet Automotive-segmentissä (30,5 %) ja kaiken kaikkiaan (26,6 %). Automotive-segmentin liikevaihto kasvoi 12,06 miljardiin dollariin. Kolmannella vuosineljänneksellä Tesla toimitti 241 300 sähköautoa.

Energialiiketoiminnan liikevaihto oli 806 miljoonaa dollaria. Energia ja varastointiliiketoiminnan kustannukset kuitenkin nousivat vuosineljänneksellä korkeimilleen viimeiseen viiteen kvartaaliin – 803 miljoonaan dollariin.

Lähde: Tesla

Tesla ennustaa yli 50 prosentin kasvua vuodelle 2021

Tesla ennustaa autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Vuonna 2021 kasvu tulee olemaan tätäkin voimakkaapaa, mikäli tähänastisen vuoden tahti, yli 200 000 sähköauton toimitusmääriä kvartaaleittain, jatkuu. Tähän mennessä Tesla on toimittanut 627 300 autoa vuonna 2021.

Vaikka Tesla on ollut pitkään sähköautobisneksen johtaja, on kilpailu alalla kasvanut hurjasti. Viime vuonna Volkswagen AG:sta tuli eniten myynyt sähköautovalmistaja Euroopassa. Kuitenkin ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen Tesla oli globaalilla tasolla suosituin sähköautovalmistaja 14,6 % markkinaosuudella, kun taas Volkswagen AG oli toisena 12,5 % markkinaosuudella. Tesla on myös erottunut edukseen toimitusvarmuudella. Muut autoyhtiöt ovat leikanneet tuotantoaan sirupulan vuoksi. Teslalla ei näiden lukujen valossa ole vastaavia ongelmia.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä. Nämä tekevät Teslasta yhden seuratuimmista osakkeista maailmassa.

Teslan 6 kk kurssikehitys

Ostimme Teslaa Disruptiiviset teknolgiaosakkeet -salkkuun lokakuun alussa. Yhtiön valuaatio on korkea, joten osake ei sovellu arvosijoittajalle, mutta kasvu ja megatrendit ovat sijoittajan puolella. Tulokseen osake reagoi lievästi negatiivisesti, laskien alle prosentin. Pian kurssi lähti uuteen nousuun ja on tähän mennessä noussut 2 % tulosjulkistuksesta.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy