Teslalta ennätyskorkea liikevaihto ja tulos

Tesla saavutti ennätyskorkean liikevaihdon ja tuloksen ylittäen analyytikoiden ennusteet reippaasti. Markkinareaktio oli alkuun nihkeä, mutta osake on lähtenyt uudelleen nousuun.

Julkaistu: 22.10.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Teslan liikevaihto ja tulos olivat ennätyskorkeat

 • Teslan liikevaihto oli 13,76 miljardia dollaria (ennuste 13,63 miljardia)
 • Oikaistu osakekohtainen tulos 1,86$ (ennuste 1,59$).

Teslan liikevaihto kasvoi katsauskaudella jopa 57 % vertailukaudesta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli hurjat 2,09 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 139,5 % kasvua vuoden takaisesta 874 miljoonan dollarin nettotuloksesta. Sekä Teslan liikevaihto että nettotulos olivat vuoden kolmannella neljänneksellä ennätyskorkeita.

Ennätyskorkeiden tulosten takana oli parantuneet käyttökatteet Automotive-segmentissä (30,5 %) ja kaiken kaikkiaan (26,6 %). Automotive-segmentin liikevaihto kasvoi 12,06 miljardiin dollariin. Kolmannella vuosineljänneksellä Tesla toimitti 241 300 sähköautoa.

Energialiiketoiminnan liikevaihto oli 806 miljoonaa dollaria. Energia ja varastointiliiketoiminnan kustannukset kuitenkin nousivat vuosineljänneksellä korkeimilleen viimeiseen viiteen kvartaaliin – 803 miljoonaan dollariin.

Lähde: Tesla

Tesla ennustaa yli 50 prosentin kasvua vuodelle 2021

Tesla ennustaa autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Vuonna 2021 kasvu tulee olemaan tätäkin voimakkaapaa, mikäli tähänastisen vuoden tahti, yli 200 000 sähköauton toimitusmääriä kvartaaleittain, jatkuu. Tähän mennessä Tesla on toimittanut 627 300 autoa vuonna 2021.

Vaikka Tesla on ollut pitkään sähköautobisneksen johtaja, on kilpailu alalla kasvanut hurjasti. Viime vuonna Volkswagen AG:sta tuli eniten myynyt sähköautovalmistaja Euroopassa. Kuitenkin ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen Tesla oli globaalilla tasolla suosituin sähköautovalmistaja 14,6 % markkinaosuudella, kun taas Volkswagen AG oli toisena 12,5 % markkinaosuudella. Tesla on myös erottunut edukseen toimitusvarmuudella. Muut autoyhtiöt ovat leikanneet tuotantoaan sirupulan vuoksi. Teslalla ei näiden lukujen valossa ole vastaavia ongelmia.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä. Nämä tekevät Teslasta yhden seuratuimmista osakkeista maailmassa.

Teslan 6 kk kurssikehitys

Ostimme Teslaa Disruptiiviset teknolgiaosakkeet -salkkuun lokakuun alussa. Yhtiön valuaatio on korkea, joten osake ei sovellu arvosijoittajalle, mutta kasvu ja megatrendit ovat sijoittajan puolella. Tulokseen osake reagoi lievästi negatiivisesti, laskien alle prosentin. Pian kurssi lähti uuteen nousuun ja on tähän mennessä noussut 2 % tulosjulkistuksesta.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy