Think Drinks osakenanti käynnissä

Haastattelussa NWB Finland Oy:n johto – vielä ehdit sijoittamaan osakeantiin

NWB Finland Oy:n osakeantiin ehtii vielä mukaan. Pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa ja kysymään heiltä sijoittajia askarruttavia kysymyksiä.

Julkaistu: 22.10.2021 Kirjoittaja:

NWB Finland NWB Finland Oy osakeanti osakkeet sijoittaminen sijoitusideat suorat sijoituskohteet

Haastattelussa NWB Finland Oy:n johto

NWB Finland Oy:lla on käynnissä osakeanti, johon liittyen julkaisimme aikaisemmin artikkelin. Nyt pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa meneillään olevasta annista ja siitä, millainen sijoituskohde NWB Finland on. Anti avattiin viime viikolla ja sijoituksia on tehty jo yli 130 000 euroa.

LUE LISÄÄ OSAKEANNISTA

NWB Finland Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hilpelä vastaa sijoittajien kysymyksiin

Mikä on NWB Finland Oy?

NWB Finland Oy on suomalainen juoma-alan konserni, jonka tuotteita ovat omat nestepakkaustuotteet, maailman paras suomalainen vesi, pakkauslinjastot sekä laitteet eri elintarvikealan yrityksille. Yritys on kehittynyt startupista kasvuyritykseksi patenttien, innovaatioiden ja teknisten kehityshankkeiden jälkeen.  NWB ja sen toimiva johto omistavat yritysoston jälkeen nyt myös Koneikko Oy:n, joka tukee strategista kasvuamme ja antaa yritykselle lisäarvoa ja synergiaetuja. Haluamme vastata yhä kasvavaan ekologisten tuotteiden kysyntään niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla. 

Näemme myös suomalaiselle vedelle ekologisten pakkausten kera selkeän potentiaalin kansainvälisillä markkinoilla. Myyntiargumenttina ei tule olemaan hinta, joten tervettä kauppaa on tiedossa. Tulevaisuuden näkymät ovat hyvin positiiviset.

Minkälaisia ovat NWB:n patentoidut innovaatiot?

Bevel-kartonkijuomapakkaus on täysin uusi design ja tuote on erittäin ympäristöystävällinen, kun vertaamme tuotetta lasi- ja muovipakkauksiin. Tuotteelle tuo poikkeavaa lisäarvoa myös sen helppokäyttöisyys suoraan jääkaapista ja tuotteen pakkaaminen ja lajittelu roskakoriin. Tässäkin tuotteessa olemme minimoineet muovinkäytön. Tuotteessa ei ole esimerkiksi muovista kantokahvaa. Tuotetta ei tarvitse pakata erillisiin pahvilaatikoihin ja tämä poikkeaa täysin kilpailijoista. Pahvin määrään laskeminen on myös ekoteko. Tuotteen täydentäminen myymälöihin tehostaa työntekoa, kun ei tarvitse repiä toisiopakkauksia auki ja pakata niitä roskiin.

Bevel-kartonkijuomapakkaus

Combi-PET pullon ajatus on muovin käytön minimointi. Combi voidaan valmistaa jopa yli puolta pienemmästä muovimäärästä normaaliin muovipulloon verrattuna. Tuotteen kartonkiholkki antaa tuotteelle tukevuutta ja paljon myös markkinointiviestintäpintaa sekä suojaa juomaa ultraviolettisäteiltä. Suunnitteilla on, että tuotteen kaikki käytettävä muovi olisi kierrätysmateriaaleista, jotka lisäävät tuotteen ekologisuutta ja kysyntää.

Ketä ovat yhtiön asiakkaat?

Yhtiön pääasiakasryhmät ovat:

 1. Juomateollisuus (vesi, viinit, mehut jne.)
 2. Elintarviketeollisuus
 3. Kauneus- ja hyvinvointiteollisuus (esim. nestemäiset terveystuotteet)
 4. Kemianteollisuus (esim. puhdistusaineet)
 5. Pakkaus- ja pullotusyritykset

Ketä ovat yhtiön kilpailijat ja mitkä ovat yhtiön kilpailuedut?

Pidämme kaikkia pakkauksien, linjastojen ja koneiden toimittajia kilpailijoina. Olemme kartoittaneet ja tutkineet markkinoita huolella, joten olemme löytäneet yritykselle oikeat markkinat ja meille parhaiten sopivat asiakkuudet.

Kilpailuedut ovat:

 • Maailman paras suomalainen vesi
 • Megatrendissä olevat tuotteet, ekologisuus
 • Uudet patentoidut pakkaukset/design
 • Monipuolinen tuotevalikoima
 • Huippuosaaminen eri liiketoimintojen osa-alueilta
 • Oikea ja hyvin laadittu kansainvälistymisstrategia
 • Erittäin aktiivinen ja laaja kiinnostus tuotteita kohtaa ympäri maailman
 • Valmiit kansainväliset verkostot ja aktiivinen toiminta oleellisten sidosryhmien kanssa (Business Finland ja suomalaiset kauppakamarit)

Mitkä ovat NWB:n lähivuosien tavoitteet?

Vuoden 2022 kasvutavoitteiksi on asetettu NWB:n osalta yli kolmen miljoonan liikevaihto ja Koneikon osalta + 40 % kasvu. Vuonna 2023 NWB:n liikevaihtotavoite on jo yli 18 miljoonaa euroa ja 2025 yli 30 miljoonaa euroa. Koneikon jatkokasvulle on arvoitu 30 % vuotuinen kasvu vuodesta 2023 lähtien. 

Kuluvana vuonna 2021 NWB yltää yhtiön ennusteen mukaan yli 400 TEUR liikevaihtoon ja Koneikko Oy noin 2 MEUR liikevaihtoon.

Mihin annissa kerättävät varat on tarkoitus käyttää?

Kerättävä pääoma käytetään osittain Koneikko Oy:n lopun 60% osakekannan maksamiseen. Jäljellä oleva 60% osuus on jo NWB Finlandin johdon hallussa, joten kauppa on tarkoitus saattaa maaliin tämän annin myötä ja ottaa Koneikko kokonaan haltuun NWB:n alle.

Toinen tärkeä varojen käyttökohde on myynnin ja markkinnoinnin tehostaminen esimerkiksi kansainvälinen myyntiagenttiverkosto rakentamalla.

Miksi sijoittaa yhtiön osakeantiin?

Yrityksen kaikki palikat ovat nyt kohdillaan. Voimme siirtyä toden teolla liiketoiminnan ja liikevaihdon kasvattamiseen eli myynti- ja markkinointivaiheeseen. Tällä hetkellä jo käynnissä olevat ja hyvin etenevät yhteistyösopimukset ovat erittäin positiivinen signaali tulevasta.

Koneikon yritysosto vankisti yritystä niin taloudellisesti kuin strategisesti. Koneikon yli 40-vuotinen kannattava liiketoiminta ja valmiit asiakassuhteet antavat vakavaraisuutta toiminnalle. Henkilökohtaisesti näen, että tämä kohta yrityksen elinkaaressa on kaikista paras sijoitusajankohta.

Lisäksi yrityksen hallitus ja operatiivinen johto ovat mukana yrityksen kasvussa sijoittajina, mikä on uusillekin sijoittajille aina hyvä signaali. Yrityksen henkilöstöllä on erittäin vahva osaaminen toimialasta sekä näistä liiketoiminta-alueista, joten harha-askelia ei ole luvassa.

Toimitusjohtaja Heikki Hilpelä
Sijoittajien kysymyksiin vastasi NWB Finland Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hilpelä

Kiinnostuitko NWB Finland Oy:stä sijoituskohteena?

LUE LISÄÄ OSAKEANNISTA

Tehty kaupallisessa yhteistyössä NWB Finland Oy:n kanssa.Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy