Osallistu osakeantiin!

Ostimme näitä neljää osaketta kv-osakesalkkuihin

Monet teknologia- ja laatuosakkeet ovat olleet laskussa viimeisen kuukauden aikana. Hyödynsimme laskun ja ostimme neljää uutta osaketta kv-salkkuihin.

Julkaistu: 05.10.2021 Kirjoittaja:

Disney laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat sosiaalinen sijoittaminen Square teknologiayhtiöt Tesla Über

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin

Sijoittaja.fi:n kehittämä Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin megatrenditoimialoilta. Toimialoja ovat esimerkisi digitalisaatio, e-commere, pilvipalvelut, FinTech, kyberturvallisuus, tekoäly jne..

Globaalit laatuosakkeet -osakesalkku

Sijoittaja.fi:n kehittämä Globaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa ja niillä on tyypillisesti korkea sijoitetun pääoman tuotto sekä nouseva tulostrendi. Salkussa on muun muassa tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäiskulutussektorin osakkeita.

Kolme uutta disruptiivista teknologiaosaketta

Olemme pitäneet käteistä disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa. Päätimme nyt hyödyntää kurssilaskun ja pistää käteisen osakkeisiin. Ostimme kolmea disruptiivista teknologiaosaketta: Teslaa, Überia ja Squarea.

Tesla

Tesla on disruptoinut autoalaa täyssähköautoillaan, joissa on viimeisintä teknologiaa. Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä.

Q2:lla Teslan liikevaihto kasvoi peräti 97 % ja tulos kymmenkertaistui. Yhtiö kertoi Q3-tuotantomäärät ja ne ylittivät analyytikoiden ennusteet. Yhtiö valmisti 237 823 autoa ja toimitti 241 300 autoa Q3:lla. Tämä tarkoittaa, että yhtiö on toimittanut noin 627 000 autoa vuonna 2021 ja ylittänyt analyytikoiden ennakko-odotukset.

Samaan aikaan muilla autonvalmistajilla on ollut suuria toimitusongelmia maailmanlaajuisen sirupulan vuoksi. Myös Tesla on kohdannut vastaavia haasteita, mutta tuotantoketju on selvästi paremmin Teslalla hallussa. Sirutoimituksissa Tesla näyttää olevan sirutoimittajille strateginen kumppani.

Teslan osakekurssi on kehittynyt viime kuukausina positiivisesti. Esimerkiksi viimeisen kolmen kuukauden aikana Tesla on tuottanut yli 15 %, kun vastaavaan aikaan Nasdaq100 indeksi on laskenut reilut 2 %.

Über

Vuonna 2009 perustettu Uber on jakamistalouteen perustuva liikkumisen disruptoija. Nykyisellään Uber on laajentanut myös tarjoamaan polkupyörien jakamis-, ruuan kotiinkuljetus-, tavarankuljetus- ja kimppakyytipalveluita. Uber on kansainvälistynyt erittäin nopeasti. Sillä on toimintaa 71:ssa maassa ja yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Uber on selkeä markkinajohtaja toimialallaan Yhdysvalloissa.

Elokuussa yhtiö julkaisi Q2-tuloksen, joka ylitti odotukset liikevaihdon ja tuloksen osalta. Tulos oli 1,1 miljardia dollaria positiivinen johtuen kertaluonteisista eristä. Käänne tappiollisesta yrityksestä voitolliseksi käyttökatteella mitattuna on käynyt nopeammin kuin aiemmin ennakoitiin. Yhtiö odottaa käyttökatteen olevan positiivinen vuoden 2021 lopussa.

Überin osakekurssi kävi toukokuussa yli 60 dollarin tasolla. Muiden teknologiayhtiöiden mukana osake on valunut houkuttelevalle 45 dollarin tasolle, jolla ostimme osaketta salkkuun. Osakkeen laskutrendi on katkennut ja osake on monilla teknisen analyysin mittareilla ”osta”.

Square

Square on fintech-alan kärkiyhtiöitä ja sen tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän. Squaren visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Bitcoinista on tullut merkittävä osa yhtiön liikevaihtoa ja tulosta ja kurssin korrelaatio bitcoiniin on korkea.

Q2:lla yhtiön liikevaihto kasvoi 143 % 4,68 miljardiin dollariin. Ilman bitcoinia liikevaihto kasvoi 87 % 1,96 mrd euroon. Oikaistu käyttökate oli 360 miljoonaa dollaria (kasvua 268 %) ja oikaistu EPS 0,66$. Squaren Cash Appin bruttokate kasvoi 94 %.

Squaren osakekurssi kävi yli 280 dollarissa elokuussa. Nyt kurssi on 226 dollaria, jolla ostimme osaketta salkkuun. Osakkeen arvostusluvut ovat korkeat, mutta nykyinen kurssitaso on mielestämme houkutteleva ottaen huomioon sen, että Square on fintech-sektorin kiinnostavin ja nopeimmin kasvava yhtiö tällä hetkellä.

Disney uutena Globaalit laatuosakkeet -salkkuun

Myös Globaalit laatuosakkeet -salkussa on ollut käteistä ja olemme odottaneet hyvää hetkeä tehdä lisäsijoituksia. Päätimme nyt käyttää tilaisuuden hyväksi ja ostimme yhtä maailman tunnetuinta brändiyhtiötä Disneya salkkuun.

Disneyn liiketoiminta koostuu brändituloista, elokuvatuotannoista, huvipuistoista & elämyksistä ja suoratoistopalvelu Disney+:sta. Disney+ on nopeasti noussut suoratoistopalvelujen TOP 3:een. Tämä on Disneyn vahvan brändin ja sisällön ansiota.

Yhtiön elokuussa julkaisema Q3-tulos oli odotuksia parempi. Liikevaihto oli 17,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 44,5 %, ja osakekohtainen tulos 0,80 dollaria. Disney+:lla on 116 miljoonaa tilaajaa.

Disneyn osake on laskenut maaliskuun yli 200 dollarin tasosta 173 dollariin, jolla ostimme osaketta salkkuun. Näkemyksemme mukaan osake sopii hyvin nykyiseen markkinatilanteesen, sillä huvipuisto- ja elämysliiketoiminta hyötyvät pandemian väistymisestä ja matkailun lisääntymisestä. Disney+ ei vastaavasti kärsi tuotantopuolen haasteista, mistä monet tuotelähtöiset kuluttaja- ja teollisuussektorin yhtiöt kärsivät.

Katso salkkujen sisällöt tai kopioi Sijoittaja.fi:n kv-osakesalkut

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sisältää tällä hetkellä yli 30 huippumielenkiintoista disruptiivista teknologiaosaketta. Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Globaalit laatuosakkeet -salkku sisältää tällä hetkellä 26 globaalia laatuosaketta. Katso salkun sisältö alla olevasta linkistä.

Globaalit laatuosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä

Tutustu tarkemmin

Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU ETORON SIJOITUSSALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemäOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy