Northcrypto

GameStopin osake selvään laskuun tulosjulkistuksen jälkeen – mihin suuntaan kurssi jatkaa?

Gamestop banneri

GameStopin osake on miljoonien piensijoittajien meemiosake numero yksi. Yhtiö julkisti Q2-tuloksen, joka oli pettymys. Miten käy kurssin ja kannattaako GameStopiin sijoittaa?

Julkaistu: 09.09.2021 Kirjoittaja:

GameStop kansainvälinen sijoittaminen osakkeet sijoitusideat teknologiayhtiöt tulokset

Meemiosake GameStop

GameStopin osake oli vuosia tasaisessa laskussa. Osakkeen 12 kuukauden pohjanoteeraus on 5,88 dollaria. Sitten osake sai taakseen Redditin keskustelupalstan, Wallstreetbetsin, piensijoittajat ja osake lähti rakettimaiseen nousuun. Osake nousi lyhyessä ajassa 7000 % prosenttia.

Räjähdysmäisen nousun taustalla oli short squeeze -ilmiö. GameStopin osake oli vahvasti shortattu. Sijoittajat olivat myyneet osakkeita, joita eivät omista. Ideana on ostaa osakkeet takaisin halvemmalla. Jos näkemys meneekin väärin ja osake nousee, joutuu shorttaaja ostamaan osakkeet kalliimmalla. Jos osake nousee vahvasti, tulee shorttaajalla kiire ostaa osakkeita rajusti, sillä tappiot nousevat muuten astronomisiksi.

Lähde: TradingView

GameStopin kurssinousun taustalla ei ole fundamentteja

Koronamarkkinassa pelaamisen suosio on noussut. Tämä ei ole kuitenkaan auttanut GameStopia, jonka liiketoiminta on disruptoitu. Yhtiön liiketoimintamalli perustuu videopelien ja elektroniikan myyntiin kivijalkakaupoissa ja omassa verkkokaupassa. Nykyään lähes kaikki pelit ostetaan ja ladataan suoraan verkosta. Verkkokaupassa GameStopilla on vastassa Amazon, Walmart, Best Buy jne.

Viimeisen neljän vuoden aikana GameStopin liikevaihto on laskenut 9,2 miljardista dollarista 5,1 miljardiin dollariin. Trendi oli selvästi laskeva jo ennen koronakriisiä. Liikevoitto on laskenut 526 miljoonasta dollarista -254,7 miljoonaan dollariin.

Lähde: Yahoo Finance

Kurssi laski Q2-raportin jälkeen

GameStop julkaisi Q2-tuloksensa 8.9.2021. Kurssi laski jälkipörssissä 9 %. Yhtiön liikevaihto ylitti analyytikoiden ennusteet, mutta tulos jäi ennusteista.

Yhtiön oikaistu tappio oli 55 miljoonaa dollaria eli 0,76 dollaria per osake. Liikevaihto nousi 26 prosenttia 1,18 miljardiin dollariin heikosta koronavertailukaudesta.

GameStopin kassatilanne on parantunut osakeantien jälkeen. Vuoden 2021 aikana GameStop on kerännyt 1,7 miljardia dollaria osakeanneilla. Yhtiöllä on 1,78 miljardin dollarin kassavarat, eikä pitkäaikaista korollista velkaa. Vahva kassa on tärkeä, sillä yhtiön operatiivinen kassavirta on vuositasolla noin 120 miljonaa dollaria negatiivinen.

Huhut GameStopin ympärillä käyvät kuumina, mutta tulosjulkistus ei tuonut mitään lisätietoa

Keskustelupalstoilla GameStopin ympärillä on valtava määrä erilaisia huhuja, miten yhtiön liiketoimintamalli muutetaan. Yhtiö on myös itse tehnyt muutoksia. Uusi hallituksen puheenjohtaja on Ryan Cohen, joka on Chewyn perustaja ja aktivistisijoittaja. Cohen osaa muuttaa liiketoiminnan digitaaliseksi ja sen varaan monet piensijoittajat laskevat myös GameStopissa.

Mitään tietoa digitaalisesta transformaatiosta ei tullut, eikä myöskään yhteistyöstä AMC:n kanssa tai lohkoketjuteknologiasta, josta GameStopin kohdalla on myös huhuttu.

Älä sijoita GameStopiin

GameStopin osakekurssi on 182 dollaria, jolla yhtiön markkina-arvoksi saadaan 13,9 miljardia dollaria. Osakelukumäärä 76,5 miljoonaa 1.9.2021.

Historiassa GameStopin P/S-luku on ollut välillä 0,15-0,25. GameStopin ”kilpailijan” Best Buy:n P/S-luku on 0,5, mutta yhtiö tekee vahvaa tulosta. GameStop tekee tappiota. Tällä hetkellä GameStopin P/S-luku on 2021 ennustetta käyttäen 2,7. Osake on siten yli 10 kertaa korkeammalle arvostettu tällä hetkellä kuin, mitä arvostus on ollut historiassa.

Vain kolme analyytikkoa seuraa GameStopia. Analyytikkojen tavoitehinnat ovat 25, 50 ja 190 dollaria.

GameStopin osake on fundamenttiperusteisesti sijoituskelvoton. Osakkeen arvostus ei ole millään tavalla perusteltavissa tunnusluvuilla, liikevaihdon kasvulla, kannattavuuskehityksellä tai arvostuskertoimilla.

GameStop on treidi

GameStop on AMC:n ohella meemitreidi. Osakekurssia ajaa shorttipositiot, piensijoittajien laumakäyttäytyminen sekä johdon innovatiivisuus keksiä uusia liiketoimintamalleja ylläpitämään hypeä.

GameStop-treidissä positiot kannattaa pitää pieninä, sillä osake voi tulla alas kuin kivi. Näin kävi ensimmäisen kurssiraketoinnin jälkeen. Kurssi voi myös ottaa voimakkaita liikkeitä ylös päin, mikä tekee siitä mielenkiintoisen treidin.

Riskinä ja hyvin todennäköisenä skenaariona on, että jossain vaiheessa innostus GameStopiin hyytyy, jolloin osakkeen arvostus palautuu fundamenttitasolle. Se on jossain 10 ja 30 dollarin välissä riippuen siitä, miten yhtiö onnistuu transformaatiossa.

Summa summarum. GameStopilla voi treidata pienin panoksin, mutta pitkäjänteiseksi sijoituskohteeksi se ei nykyisillä fundamenteilla sovellu.

Yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittaminen onnistuu helposti

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Gamestop on yksi suosituimmista osakkeista alustalla.

Lisäksi Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemäSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy