Nvidian ja Robinhoodin tulokset – valtavaa kasvua ja vahvoja markkinareaktioita

Grafiikkasuorittimia valmistava Nvidia ja finanssipalveluita tarjoava Robinhood ovat herättäneet valtavasti kiinnostusta piensijoittajien keskuudesa. Analyysissa yhtiöiden tuoreet tulosraportit ja pörssireaktiot tuloksiin.

Julkaistu: 20.08.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen Nvidia osakkeet Robinhood sijoitusideat teknologiayhtiöt tulokset

Markkinat suhtautuivat varauksella Nvidian huippu tulokseen

Nvidia jatkoi vuoden 2021 toisella neljänneksellä vahvaa suorittamistaan. Sekä yhtiön liikevaihto, että osakekohtainen tulos ylittivät analyytikoiden ennusteet. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta vertailukaudesta merkittävät 68 %. EPS puolestaan kasvoi kaksinkertaiseksi vertailukauteen verrattuna. Suoritus oli todella positiivinen, vaikka Nvidian kasvu hieman hiipui ensimmäisestä kvartaalista. Tuolloin yhtiön kasvu oli 84 %.

Merkittävässä roolissa grafiikkasuorittimia sekä järjestelmämikropiirejä valmistavan Nvidian kasvun takana on maailmanlaajuinen pula puolijohteista. Puolijohteet ja grafiikkasuorittimet ovat todella tärkeitä muun muassa pilvipalveluille, tekoälyn kehittämiselle, pelimarkkinoille sekä myös kryptovaluuttojen louhimiselle. Siispä puute puolijohteista ja prosessoreista on aiheuttanut Nvidian liiketoiminnalle valtavan kysynnän.

Pelisegmentin kysyntä jatkui erittäin vahvana

Nvidian graafisen segmentin menestyminen olikin erittäin vahvaa. Näytönohjaimia valmistava toimintasegmentti kasvoi katsauskaudella 87 %. Erityisesti pelimarkkinoille suunnattujen näytönohjaimien kysyntä oli kovaa, ja tuotesegmentti kasvoikin 85 %.

Kaikissa Nvidian tuotesegmenteissä kasvu ei ollut positiivista. Vastoin yhtiön oletuksia, kryptovaluuttojen louhintaan kehitettyjen, CMP:ksi nimettyjen mikropiirien menekki laahasi pahemman kerran. Kryptovaluuttoihin liittyvän tuotesegmentin kysyntä jäi 33 % pienemmäksi kuin Nvidia oli arvioinut. Tähän todennäköisesti vaikutti Kiinan louhintafarmien sulkemiset.

Markkinoiden reaktio Nvidian kovaan tulosjulkistukseen oli alkujaan vaisu. Pörssin sulkeutuessa Nvidian kurssi laski kolme prosenttia. Seuraavana päivänä kurssi kuitenkin nousi 4 %.

  • Analyytikoiden liikevaihtoennuste 6,33 miljardia dollaria => toteutunut liikevaihto 6,51 miljardia dollaria (kasvua 68 %)
  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,01$ => toteutunut EPS 1,30$ (vertailukausi 0,65$)

Nvidia ohjaa vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihdon olevan noin 6,8 miljardia dollaria.

Robinhoodin osake romahti tulosjulkistuksen jälkeen

Yhdysvaltalaiseen finanssipalveluita tarjoavan Robinhood Markets:in listautumiskvartaali oli todella vaihteleva. Yhtiön liikevaihto kasvoi yli kaksinkertaiseksi vuoden takaisesta vertailukaudesta ja oli 565 miljoonaa dollaria. Samaan aikaan välittäjäyhtiön tulos oli pahasti tappiollinen – osakekohtaiseksi tappioksi syntyi 2,16 dollaria. Vaikka liikevaihdon kasvu oli hurjaa, ylitti toteutunut kasvu nipin napin analyytikoiden Robinhoodille antaman ennusteen. EPS puolestaan jäi ennusteista (-0,26$) todella selvästi.

Robinhoodin vahvan kasvun taustalla oli yhtiön tiedotteen mukaan kiivas kaupankäynti kryptovaluuttamarkkinoilla. Kryptovaluuttatransaktioista syntynyt liikevaihto oli toisella neljänneksellä 233 miljoonaa dollaria – melkein puolet yhtiön koko liikevaihdosta. Kasvu on todella merkittävä, sillä vuoden takaisella vertailukaudella Robinhoodin kryptovaluuttatransaktioista saatu liikevaihto oli 5 miljoonaa dollaria. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan yli 60 % Robinhoodin kumulatiivisista nettorahoitetusta käyttäjistä kävi kauppaa kryptovaluutoilla.

Tiedotteensa loppuun Robinhood ilmoitti odottavansa treidausvolyymien hidastuvan kolmannella neljänneksellä. Yhtiö ennakoi iikevaihdon ja uusien käyttäjien lukumäärän jäävän selkeästi aikaisempia kvartaaleja matalimmiksi.

Robinhoodin tulos makaa pitkälti kryptoliiketoiminnan päällä. Tunnetusti kryptovaluutat ovat todella volatiili sijoituskohde, minkä takia sijoittajat pelkäävät Robinhoodin kehityksen pysähtyvän kuin seinään, mikäli kryptomarkkinat sukeltaisivat. Tämä mahdollinen pelko yhdistettynä yhtiön varovaiseen ohjaukseen aiheutti valtavan reaktion jälkipörssissä. Julkaisupäivänä osakkeen hinta kipusi hiljalleen ylös, kunnes se suorastaan romahti. Robinhoodin kurssi laski yli 10 %.

Lähde: Tradingview
  • Analyytikoiden liikevaihtoennuste 0,56 miljardia dollaria => toteutunut liikevaihto 0,57 miljardia dollaria (kasvua 131 %)
  • Analyytikoiden EPS-ennuste -0,26$ => toteutunut EPS -2,16$

Kuten aiemmin mainittu, Robinhood arvioi kolmannella vuosineljänneksellä yhtiön liikevaihdon ja uusien käyttäjien laskevan aiemmista kvartaaleista.

Yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittaminen onnistuu helposti

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Lisäksi Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin, kuten esimerkiksi Nvidiaan.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy