Northcrypto

Esittelyssä kolme osaketta Globaalit laatuosakkeet -salkusta

Laatuosakkeilla on saanut historiassa erinomaista tuottoa. Ylläpidämme Globaalit laatuosake -salkkua ja esittelemme nyt salkun kolme osaketta, Walmartin, Niken ja Johnson & Johnsonin.

Julkaistu: 17.08.2021 Kirjoittaja:

Johnson&Johnson laatuosakkeet Nike osakkeet sijoitusideat sosiaalinen sijoittaminen Walmart

Laatuosakkeilla erinomainen tuotto

Laatuosakkeet ovat sijoitustutkimuksessa ja käytännön sijoitustoiminnassa tunnustettu erinomainen sijoitustyyli. Maailman suurimman indeksituottaja, MSCI:n, mukaan se on itseasiassa ollut paras tyyli sijoittaa viimeisten vuosikymmenien aikana.

Laatuosakkeet ovat tarjonneet noin 3,5 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkina keskimäärin. Ero voi tuntua pieneltä, mutta korkoa korolle -efektin kautta tuottoero on 10 vuodessa 74,7 %-yksikköä ja 20 vuodessa 349,7 %-yksikköä laatuyhtiöiden hyväksi.

Laatuosakkeiden erinomainen tuotto perustuu siihen, että ne kestävät matalasuhdanteita, kasvattavat vuodesta toiseen tulosta ja niillä on yleensä vahva kilpailuetu, joka suojaa niiltä kilpailulta.

Globaalit laatuosakkeet -osakesalkku

Sijoittaja.fi:n kehittämä Globaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa ja niillä on tyypillisesti korkea sijoitetun pääoman tuotto sekä nouseva tulostrendi.

Salkku sisältää noin 30 osaketta ja se on hajautettu sekä toimialoittain että maantieteellisesti. Salkussa on muun muassa tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäiskulutussektorin osakkeita.

Esittelyssä kolme globaalia laatuosaketta

Osakkeet ovat: Walmart, Nike ja Johnson & Johnson.

Walmart

Walmart on päivittäiskauppaketju ja liikevaihdolla mitattuna länsimaailman suurin yhtiö. Walmartin tilikauden liikevaihto oli 559 miljardia dollaria. Valtaosa liikevaihdosta tulee USA:sta.

Kuvan lähde Statista.

Walmartin osake on viimeisen viiden vuoden aikana tuottanut yli 120 %. Osake on defensiivinen ja esimerkiksi koronakriisissä osake ei laskenut juuri lainkaan. Tällä hetkellä Walmartin osake tavoittelee uusia huipputasoja. Aiemmat huiput ovat syksyltä 2020.

Nike

Nike on ehkä maailman tunnetuin brändiyhtiö, joka on keskittynyt urheiluun ja vapaa-aikaan. Yhtiö on laadukas, mutta myös kasvuyhtiö.

Nike on panostanut erityisesti suoraan myyntiin kuluttajille verkkokaupan kautta. Tuoreella kvartaalilla se kasvoi yli 50 % ja koko tilikaudella 37% edelliseen vuoteen verrattuna. Niken suora digitaalinen liiketoiminta edustaa nyt 21% sen kokonaisliikevaihdosta.

Niken ecommerce liikevaihto

Kuvan lähde Statista

Niken osake on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana yli 200 % ja viimeisen kolmen kuukauden aikana yli 25 %. Osakkeen kurssikehitys on kiihtynyt viimeisen vuoden aikana. Tähän syynä on Niken e-commerce-strategia, joka on tuottanut tulosta.

xx

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson on terveydenhuoltosektorin monialayhtiö. Yhtiön tuotteisiin kuuluvat lääkeet, lääkinnälliset laitteet ja terveystuotteet. Yhtiö on kasvattanut osinkoa 59 perättäisenä vuotena.

Johnson & Johnsonin liiketoiminnan laajuudesta kertoo alla oleva kuva. Yhtiöllä on 28 alustaa/tuotetta, jotka tekevät yli miljardin dollarin vuosittaista myyntiä.

Lähde: Johnson & Johnson

Johnson & Johnsonin osake on tarjonnut tasaista tuottoa ja on perinteisesti defensiivinen. Koronakriisissä osake kuitenkin laski selvästi Walmartia enemmän. Kuluvan vuoden tuotto on hyvällä tasolla ollen yli 13 %.

Vertailu

Osaketyökalun kokonaispisteiden perusteella Johnson & Johnson ja Nike saavat parhaimmat pisteet. Walmart jää jälkeen momentissa, kasvussa ja osingossa, mutta on arvopisteiden perusteella houkuttelevin.

Laatuosakkeiden arvostusluvut ovat keskimääräistä korkeammat. Nike on selvästi korkeimmalle arvostettu. Sen ensi vuoden tuloksella laskettu P/E on peräti 46. Walmart on EV/EBIT, P/B ja P/S -lukujen perusteella matalimmalle arvostettu. Johnson & Johnsonin P/E-luvut ovat matalimmat.

Kopioi tai poimia ideoita Sijoittaja.fi:n Globaalit laatuosakkeet -salkusta

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Yksi salkuista sijoittaa kansainvälisiin laatuosakkeisiin. Voit katsoa salkun sisällön alla olevasta linkistä

Globaalit laatuosakkeet -salkku

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

Tutustu tarkemmin

Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy