northcrypto

Robinhood nousi Wallstreetbetsin uudeksi suosikkiosakkeeksi

tuotto-odotus

Robinhood on Redditin Wallstreetbetsin uusi suosikkiosake. Robinhoodin listautumispäivän kurssikehitys oli pettymys, mutta nyt kurssi on raketoinut piensijoittajien ostettua voimalla osaketta.

Julkaistu: 06.08.2021 Kirjoittaja:

IPO osakkeet Robinhood sijoittaminen

Meemi-osakkeiden vuosi

Koronapandemia on ollut piensijoittajien esiinmarssia. Piensijoittajat ovat ostaneet osakkeita rohkeasti koronalaskussa ja se on kannattanut. Instituutiosijoittajat ovat hävinneet tuotossa selvästi.

Piensijoittajat ovat tahkonneet rahaa Zoomilla, Teslalla ja jopa konkurssi-Hertzilla. Ylivoimainen suosikkiosake on kuitenkin ollut Gamestop, jolla piensijoittajat tekivät tuhansien prosenttien tuotot ja tappoivat shorttaajat.

Keskustelu suosikkiosakkeista käydään Redditin Wallstreetbets-keskustelupalstalla sekä suosituimmilla sijoitusalustoilla, kuten Robinhoodissa ja eTorossa. Piensijoittajat liittoutuvat yhteen ja iskevät yhdessä kiinni sovittuun osakkeeseen. Tästä on tullut monille piensijoittajille peliä, jossa vastassa ovat instituutiot, hedge-rahastot ja muut ammattisijoittajat. Ilmassa on hurmoshenkeä, jossa piensijoittajilla on vihdoin mahdollisuus takoa tuottoa ja siinä sivussa pistää suursijoittajia polvilleen.

Robinhoodista tuli seuraava meemiosake

Robinhood Markets Inc. on yhdysvaltalainen finanssipalveluita tarjoava yhtiö. Yhtiö tarjoaa helppokäyttöisen kaupankäyntialustan, jossa sijoittajat pääsevät käsiksi osake-, ETF- ja kryptomarkkinoihin. Robinhoodissa sijoitustilin saa avattua pienellä summalla, osakkeista voi ostaa osia ja kaupankäynnin kulut ovat nolla. Robinhood tekee itse rahaa tilausvirran myymisellä, lainauksella ja muilla palkkiomaksuilla.

Heinäkuun alussa Robinhood Markets ilmoitti listautuvansa Nasdaqin pörssiin 28.7.2021. Kaupankäynti yhtiön osakkeilla, kaupankäyntitunnuksella HOOD, alkoi torstaina 29.7. Robinhoodin listautumiseen liittyi paljon odotuksia, ja yhtiön listautumista seurattiin tarkasti.

Robinhood Markets Inc. IPO pähkinänkuoressa:

  • Listautumispaikka: Nasdaq
  • Kaupankäyntitunnus: HOOD
  • Myytyjen osakkeiden määrä: 52,4 miljoonaa kappaletta
  • Osakkeen hinta: 38 $
  • Kerätty varallisuus: ~ 2 miljardia dollaria.

Nihkeän alun jälkeen Robinhood sai valtavan nosteen

Robinhoodin IPOon liityi suuria odotuksia. Sijoitusmaailmassa käytiin keskustelua siitä kuinka kurssin käy, ja löytävätkö esimerkiksi Wallstreetbets:n sijoittajat yhtiön osakkeen. Ensimmäisenä pörssipäivänä Robinhoodin koki pettymyksen, kun pörssin sulkeuduttua osakkeen arvo oli pudonnut 8 %. Perjantai oli yhtiölle parempi ja kurssi lähti hienoiseen nousuun. Toistaiseksi yhtiön saama hype oli jäänyt suutariksi.

Kuluvalla viikolla tilanne kääntyi päälaelleen. Maanantaina osake alkoi saada nostetta, mikä vain kiihtyi tiistain aikana. Keskiviikko iltana 4.8., kun Robinhoodin kurssin huipussa, yhtiön osakkeen arvo oli kasvanut kuluvan viikon aikana 97,8 %. Robinhood oli puhutuin osake Wallstreetbets-keskustelupalstalla ja uusi piensijoittajien suosikkiosake oli syntynyt.

Riittääkö Wallstreetbets:n tuki pitämään Robinhoodin pinnalla?

Keskiviikon kurssipiikin jälkeen Robinhoodin osakkeen hinta putosi hieman ja tasottui noin 67 dollariin. Torstaina pörssin auettua kurssin suunta oli jälleen eri. Hinta lähti putoamaan ja päivän päätteeksi osakkeen hinta oli pudonnut 17,5 %. Perjantaina 6.8. kurssi on jälleen nousussa. Samanlainen kaava on toistunut aiempien meemiosakkeiden, kuten Gamestopin ja AMC:n, kohdalla.

AMC:n ja Gamestopin osakkeiden hurjien kurssinousujen taustalla ei ole ollut juurikaan fundamentteja, vaan nousu on perustunut hypeen ja piensijoittajien laumakäyttäytymiseen. ”Kuuhun asti nousseiden” osakkeiden kasvu kestää juuri niin kauan, kun valtaosalla sijoittajista on ostohousut jalassa. Kun ostopaine loppuu, tulevat samat hypeosakkeet alas kuin kivi.

Tällä hetkellä Robinhood on piensijoittajien suosikkiosake numero yksi. On mielenkiintoista seurata, kuinka korkealle HOOD nousee. Mukaan lähtevien kannattaa pitää panokset pienenä ja toteuttaa kaupat nollakulujen välittäjillä. Kyseessä on nopean kaupankäynnin treidausta, jossa isot välityspalkkiot syövät nopeasti tuotot

Osta osakkeita alhaisilla kuluilla

Robinhoodin sijoitusalusta ei ole suomalaisille avoinna, mutta toinen suosittu nollakuluista välitystä tarjoava sijoitusalusta eToro on. Robinhood löytyy palvelusta tunnuksella HOOD. eTorossa sijoittaja voi tehdä sijoituksia myös virtuaalisalkulla, jolloin omat rahat eivät ole pelissä.

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Alustalta löytyvät lisäksi Sijoittaja.fi:n luomat sijoitussalkut, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

REKISTERÖIDY eTOROON!

78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy