Osallistu osakeantiin!

Maksuyhtiöiden jättiläiset – Paypalin, Visan ja Mastercardin tulokset

Maksuyhtiöiden jättiläiset raportoivat kaikki tuloksensa viime viikolla. Markkinoiden palautuminen viime vuodesta ja koronaviruspandemiasta oli selvästi nähtävissä yhtiöiden vahvoissa tuloksissa.

Julkaistu: 02.08.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen Mastercard osakkeet PayPal sijoittaminen sijoitusideat tulokset Visa

Paypalin kasvu ei yltänyt ennusteisiin

Paypalin toisen kvartaalin tulos ei miellyttänyt markkinoita. Yhtiön tulos per osake ylitti analyytikoiden ennusteet, mutta liikevaihto ei aivan yltänyt odotuksiin. Markkinat reagoivat tulosjulkistukseen negatiivisesti ja Paypalin kurssi putosi jopa 8 % jälkipörssissä.

Paypalin CFO John Rainey kommentoi toisen vuosineljänneksen tulosta positiiviseen sävyyn. Rainey toi ilmi yhtiön tavoittelevan ennätysvuotta ja katsauskauden suoritus on yhtiön parhaimpia. Kommentissaan Rainey korosti myös aktiivisten käyttäjien kehitystä – Paypalin käyttäjämäärä ylitti Q2 aikana 400 miljoonan rajan.

Huhtikuussa Paypalin Venmo-app aloitti kryptovaluuttapalveluiden tukemisen. Uudistuksen myötä app:in maksuvolyymi katsauskaudella kasvoi 58 % 58 miljardiin dollariin. Yhtiön kokonaismaksuvolyymi kasvoi Q2 aikana 40 % ja oli 311 miljardia dollaria. Maksutransaktioita kvartaalin aikana kertyi 4,7 miljardia kappaletta.

  • Liikevaihto 6,2 miljardia dollaria (kasvua 19 %) ja operatiivinen tulos 1,7 miljardia (EBIT-% 26,5 %)
  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,12$ => toteutunut EPS 1,15$ (vertailukausi 1,07$)

Paypal ohjaa seuraavan kvartaalin liikevaihdon olevan 6,15 – 6,25 miljardin dollarin välillä ja EPS:n olevan viime vuoden tasolla, noin 1,07$.

Visalta todella vahva kvartaali

Visan tilikauden kolmannen neljänneksen tulos ylitti analyytikoiden ennusteet. Yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä 27 % ja operatiivinen tulos 35 %. Kasvu oli huomattava verrattuna kuluvan vuoden toiseen neljännekseen, jolloin Visan liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta vain 2 % ja operatiivinen tulos 5 %, Visan kannattavuus on jatkanut hyvällä tasolla ja Q3 olikin yhtiön neljäs kvartaali putkeen, kun Visan EPS ylittää odotukset.

Visan toimitusjohtaja Alfred Kelly kommentoi koronavuoden jälkeisen palautumisen näkyvän yhtiön vahvassa tuloksessa. Kellyn mukaan markkinoiden palautuminen oli nähtävissä siitä, kuinka luotto- ja kasvokkain tehty kulutus nousivat katsauskaudella, kun taas suoraveloitusten ja verkkokaupan volyymit pysyivät vakaina. Koronavirusrokotteiden myötä myös rajat ylittävän matkailun kulutus kasvoi – pelkästään Euroopassa yli viidelläkymmenellä prosentilla.

Fiskaalivuoden kolmannen neljänneksen vahva tulos oli jatkumoa hyvin sujuneelle vuodelle, eikä ennusteet ylittänyt tulosjulkistus yllättänyt markkinoita. Tiedotteen jälkeen yhtiön kurssi nousi ujot 0,4 %. Loppuviikon aikana osakkeen hinta nousi ja laski muutamaan otteeseen, kunnes se tasaantui hieman tiedotetta edeltäneen tason alle.

  • Liikevaihto 6,1 miljardia dollaria (kasvua 27 %) ja operatiivinen tulos 4,1 miljardia
  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,36$ => toteutunut EPS 1,49$ (vertailukausi 1,06$)

Koronaviruspandemian markkinoille aiheuttaman epävarmuuden takia Visa ei anna ohjausta fiskaalivuodelle 2021.

Mastercardin tulos aiheutti positiivisimman markkinareaktion

Toinen vuosineljännes oli Mastercardille todella suotuisa. Yhtiö onnistui ylittämään analyytikoiden ennusteet sekä osakekohtaisen tuloksen että liikevaihdon suhteen. Vuoden 2021 ensimmäisestä neljänneksestä Mastercardin liikevaihto kasvoi 7,1 % ja operatiivinen liiketulos 4,5 %. Vuoden takaiseen vertailukauteen verrattuna yhtiön liikevaihto kasvoi toisella neljänneksellä 31 % ja liiketulos 32 %, kun Q1:llä vastaavat luvut olivat vain 2 % ja 1%.

Toisella kvartaalilla tehty vahva kasvu oli Mastercardin toimitusjohtaja Michael Miebachin mukaan tulosta onnistuneesta strategia toteutuksesta ja hiljalleen palautuvista markkinoista. Kommentissaan Miebach mainitsee vapautuneella matkustamisella olleen vaikutusta Q2 tulokseen, mutta talouden jatkuva palautuminen ja rajoitusten asteittainen poistuminen luovat Mastercardille positiivista kasvupotentiaalia. Jatkossa yhtiö panostaa eritysesti pitkäkestoiseen, vakaaseen kasvuun.

Markkinoiden reaktio Mastercardin tulosjulkistukseen oli maksuyhtiöistä paras. Tiedotteen jälkeen yhtiön osakkeen kurssi suorastaan hyppäsi lähes 2 %. Perjantain aikana osakkeen hinta tuli hieman torstain huipuista alas, ja tasaantui hieman tiedotetta edeltäneen tason yläpuolelle

  • Liikevaihto 4,5 miljardia dollaria (kasvua 31 %) ja operatiivinen tulos 2,3 miljardia (EBIT-% 51,7 %)
  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,72$ => toteutunut EPS 1,95$ (vertailukausi 1,36$)

Mastercard ohjaa yhtiön liikevaihdon kasvavan kolmannella neljänneksellä noin 25-30 %, ja operatiivisten kustannusten noin 25 %.

Maksuyhtiöihin sijoittaminen onnistuu näppärästi

Maksuyhtiöiden toiminta on ollut vakaata markkinaheilahteluista huolimatta. Yhtiöt kasvavat tasaisesti ja pitävät kannattavuutensa hyvällä tasolla. Teknologia maksamisen ympärillä on jatkuvan kehityksen kohteena, minkä takia suuret maksuliikennettä hallinnoivat yhtiöt tulevat jatkossakin olemaan keskeisesti esillä. Maksuyhtiöiden osakkeiden omistaminen voikin siis olla hyvä sijoitus pitkässä juoksussa.

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut esimerkiksi Paypalin ja Visan osakkeisiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy