Osallistu osakeantiin!

Teslan tulos kymmenkertaistui

Teslan tulos kymmenkertaistui ja löi analyytikoiden ennusteet. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kurssiralliin, vaikka kurssi reagoikin tulokseen positiivisesti. Yhtiön näkymät ovat vahvat.

Julkaistu: 27.07.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Liikevaihto ja tulos ylittivät ennusteet

 • Teslan liikevaihto oli 11,96 miljardia dollaria (ennuste 11,30 miljardia)
 • Oikaistu osakekohtainen tulos 1,45$ (ennuste 0,98$).

Teslan liikevaihto kasvoi peräti 98 % vertailukaudesta. Yhtiön nettotulos oli 1,14 miljardia dollaria ja se oli yli kymmenkertainen vertailukauden 104 miljoonaan dollariin verrattuna.

Tesla sai edelleen myyntituloja päästöohjelmiin liittyvistä sääntelyluotoista, joiden osuus Q2:lla oli kuitenkin vain 354 miljoonaa dollaria. Tämä oli 3,5 % Automotive-segmentin liikevaihdosta. Q2:lla Tesla toimitti 201 250 sähköautoa.

Energialiiketoiminnan liikevaihto oli 801 miljoonaa dollaria. Energiavarastojen käyttöönotot yli kolminkertaistuivat Q2:lla.

Lähde: Tesla

Teslan tase on vahva. Likvidit varat olivat kvartaalin lopussa 16,2 miljardia dollaria.

Tesla ennustaa yli 50 prosentin kasvua vuodelle 2021

Tesla ennustaa autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Vuonna 2021 kasvun ennakoidaan olevan tätä voimakkaapaa Tämän perusteella Teslan voidaan odottaa jatkavan yli 200 000 sähköauton toimitusmääriä kvartaaleittain. Tähän mennessä Tesla on toimittanut 386 000 autoa vuonna 2021.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä. Nämä tekevät Teslasta yhden seuratuimmista osakkeista maailmassa.

Tesla on ollut osake, jota ei ole kannattanut shortata. Yhtiön valuaatio on edelleen korkea, joten osake ei sovellu arvosijoittajalle. Tulokseen osake reagoi lievästi positiivisesti. Kurssi jäi 1 %:n plussalle. Yksi syy viime aikojen laimeaan kurssikehitykseen on ollut koventunut kilpailu. Esimerkiksi Ford, GM ja Volkswagen tuovat markkinoille kilpailukykyisiä sähköautoja ja panostavat sähköstrategiaan.

Teslan 6 kk kurssikehitys

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy