Osallistu osakeantiin!

Netflixin osake kääntyi tulosjulkistuksen jälkeen nousuun

Netflix tarrasi kiinni uuteen megatrendiin, mikä käänsi osakkeen nousuun jälkmarkkinoilla. Osakkeen arvostuskertoimet ovat historiaan nähden jopa edulliset. Lue tulosanalyysi.

Julkaistu: 21.07.2021 Kirjoittaja:

FAANG Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Netflixin suoritus jäi odotuksista, mutta….

Netflixin kasvu oli hyvällä tasolla, vaikka hidastuikin Q1:sta ja vertailukaudesta. Osakekohtainen tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta tilaajamäärät olivat hieman odotuksia paremmat.

  • Liikevaihto 7,32 miljardia dollaria, ennuste 6,62 miljardia (kasvu 19,4 %)
  • Operatiivinen liikevoitto oli 1,848 miljardia dollaria (EBIT-% 25,2%). Tulos laski Q1:stä, mutta nousi vertailukaudesta.
  • 1,5 miljoonaa utta tilaajaa, ohjaus 1,0 miljoonaa uutta tilaajaa. Vuonna 2020 Netflix sai 37 miljoonaa uutta tilaajaa. Netflixillä on nyt 209 miljoonaa tilaajaa.
  • EPS 2,97$, ennuste 3,16$.

Vuoden 2021 kolmannelle kvartaalille Netflix ohjasi 3,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Tämä oli alle analyytikkojen 5,6 miljoonan ennusteen. Liikevaihto-ohjaus oli 7,48 miljardia dollaria ja EPS-ohjaus 2,55$, jotka olivat analyytikkojen ennusteita paremmat.

Netflixin kassavirta oli 175 miljoonaa negatiivinen, mikä johtui kiihtyneestä sisällöntuotannosta. Yhtiö on investoinut 8 miljardia dollaria sisältöön vuoden 2021 aikana. Tämä on positiivista yhtiölle, koska sisältö ratkaisee suoratoistopalvelujen voittajat.

…Pelaamisen aluevaltaus käänsi kurssin nousuun

Netflixin kurssi kääntyi jälkimarkkinoille nousuun, kun yhtiö kertoi lisäävänsä videopelaamisen uudeksi sisältöryhmäksi. Yhtiön mukaan pelit sisällytetään tilauksiin ilman lisäkustannuksia ja että se keskittyy aluksi mobiililaitteiden peleihin. Pelaamisen suosio on koronapandemiassa kasvanut vahvasti ja pelistriimien ykköskanava on YouTube. Uusi aluevaltaus nostaa Netflixin suosiota erityisesti nuorten keskuudessa ja on yhtiölle vahvasti positiivista.

Netflixin arvostusluvut ovat olleet historiallisesti erittäin korkeat. Pitkään stabiilina pysynyt kurssi ja nouseva tuloskehitys ovat saaneet aikaiseksi sen, että osakkeen P/E-luku vuoden 2022 tulosennusteella on ”vain” 49. Aiemmin Netflixin P/E-luvut olivat välillä 100-200. Pelaamisen avulla yhtiö lisää palvelun kiinnostavuutta ja ylläpitää kasvua myös jatkossa. Laskevien korkojen ympäristössä Netfix vaikuttaa jälleen houkuttelevalta.

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy